Gå til innhold

Thaibreak

Thaibreak

Ble med 29 mars 2015
Frakoblet Sist aktiv nov. 25 2019 12:52
-----

#729714 Turismen i Thailand.

Skrevet av Thaibreak19 november 2019 - 08:14

Det man får med Spania er kortere reisevei først og fremst. Det er nok årsaken til at Spania og øyene rundt er og vil bli mer populære enn Thailand for nordmenn flest. Å ta med seg familie på en 12 timers flytur eller mer, er ganske slitsomt.

 

Men for de av oss som ikke lar reisetiden avgjøre, er jeg ikke i tvil om hvor jeg ville ha lagt juleferien, eller en utvidet sådan. Det eksotiske ved Thailands beste kystområder eller øyer, kan ikke erstattes i Spania etter mitt syn.
#729147 Turismen i Thailand.

Skrevet av Thaibreak14 oktober 2019 - 15:16

Nå er det absolutt ikke min hensikt å promotere et annet forum, men noen ganger synes jeg det kan være greit å henvise til en sak dersom det er en vektig grunn til det.

 

Pelle, den saken du tar opp, ble belyst i forumet under. Og jeg limer det inn kun for at man skal kunne lese reaksjonene på nettopp disse 18 tiltakene. De blir ikke akkurat møtt med positivt fortegn, og det er mange gode poeng i kommentarfeltet under artikkelen (og noen ikke så gode..).

Nå er forumet også det klart ledende thai-forumet på markedet, og er i og for seg ingen konkurrent til vårt norske Asiaforum.

 

https://forum.thaivi...m_campaign=news

 

Det er ikke bare vi her på AF som ser farene rundt turismen altså. Man jobber tilsynelatende i feil ende med å gjøre ting bedre.

 
#729108 Turismen i Thailand.

Skrevet av Thaibreak13 oktober 2019 - 12:44

Blir bare frustrert at thailand ikke ser på seg selv hvorfor turismen dropper.Siste uttalelse er at europeiske turister går ned er pga BREXIT,HANDELSKRIGEN,UTENLANDS POLITIKK og RESESJON..Ikke EN eneste grunn hvor de innrømmer at de selv har skyld i dette nevnes.

ALTFOR HØY THAIBATH.VISUMREGLER og at nabolandene er MYE billigere som bransjen selv peker på blir lyttet til.

 

Det som har reddet Thailands turisme, er åpenbart de siste års åpning for at folk flest fra asiatiske land kan reise utenlands. Økonomien har fått et stort oppsving for mange, spesielt i Kina. Reisende fra Kina til Thailand (og andre land) skjedde bare veldig sporadisk rundt årtusenskiftet, og de har kommet diltende etter japanere og sør-koreanere det siste tiåret, som har et litt lengre tidsperspektiv i så måte.

 

Dette har vært en sovepute i turismesammenheng for Thailand, og myndighetene har ikke lyttet godt nok til sine egne, som har følt det årlige frafallet av den allmenne turismen på kroppen.

 

Det er kanskje tilfeldig for Thailand at mens grensene har blitt "åpnet" fra nærliggende land, så har europeiske og amerikanske turister minsket relativt stort i antall. Men for Thailand har dette vært en svært heldig erstatning i riktig øyeblikk, men spørsmålet er vel om de har spilt kortene sine riktig for å sikre framtidig turisme.

 

Dersom asiatene også til dels svikter Thailand, noe vi ser spredte tegn på allerede, så har Thailand en stor jobb foran seg. Man kan kanskje si at man har tisset i egne bukser for å holde varmen en stund, og det har vel aldri vært en god løsning. 

 

De fortsetter å stramme skrustikka hva immigrasjonsreglene angår, nå sist krav om allmenn helseforsikring for Non Imm. O-A visum, etc. Dette kommer bare på toppen av alt annen som gjør opphold vanskeligere for langtidsboende, som i hovedsak er europeere og amerikanere.

 

Myndighetene har vel funnet ut at man heller ønsker flere ferierende og korttidsturister, relativt sett, som riktignok legger igjen mer penger pr. dag enn langtidsboende. Men her skyter man seg selv i foten på lang sikt.
#729078 Turismen i Thailand.

Skrevet av Thaibreak12 oktober 2019 - 09:26

Mitt første møte med Thailand var i 1985. Som nygifte reiste min norske kone og jeg på en 3 ukers tur til Phuket. Vi hadde allerede da planer om å se etter et varmere sted å bo, for kona hadde bekhterevs sykdom. Vi hadde tidligere vært i Spania, hvor klimaet gjorde at hun følte seg bedre. Denne sykdommen har ofte klimatiske årsaker, og smertene øker i kaldt og vått klima.

 

Etter tre uker på Phuket, var vi fast bestemt på å flytte dit ganske kort tid etter, allerede i 20-åra. Men det ble som med mye annet, livsdrømmer. Og vi ble innhentet av livet i seg selv.

 

Vi slet oss igjennom snø og kulde i mer enn et tiår, men ferierte årlig i Thailand. Min kone merket alltid betydelig bedring i helsetilstanden der. Men til slutt endte dessverre ekteskapet som det så ofte gjør, med gråt og tenners gnissel, og vi gikk hver til vårt.

 

Men jeg var da Thailand-frelst. Etter en ganske kort stund i Norge, gjorde jeg opp noen praktiske ting der, med det for øye å flytte. Jeg reiste (i mine tanker permanent) tilbake til Phuket som enslig, for første gang. Ganske vågalt, sett i ettertid, men den som intet våger, intet vinner, tenkte jeg.

 

Jeg kom i kontakt med ei flott jente på Kamala Beach, som jeg forlovet meg med. Vi hadde et par lykkelige år, men skjebnen ville det slik at hun gikk bort for meg under tsunamien 26.des. 2004.

Jeg var knust.

 

Jeg endret da destinasjon, var blitt mer eller mindre redd for Andaman-havet, og flyttet til Pattaya. På den tiden var turismen enorm, og jeg hadde gullårene for thaiene foran meg der. Omsider møtte jeg min nåværende kone i Pattaya, mens hun jobbet på Mike Plaza som selger av klær.

 

Vi har holdt sammen siden, giftet oss etter hvert, og har åpnet noen butikker over årene der. Vi har opplevd gullårene, og tjente til livets opphold og vel så det i en periode. Men turismen og antall faranger gikk ganske betydelig ned de kommende årene, og det ble vanskelig å holde åpent. Spesielt fra 2013 og fram til nå, har det vært en klar reduksjon av europeiske turister, men en stor økning av asiater. 

 

Problemet med asiatene, er at de reiser nesten alltid i flokk. De kommer via pakketurer, med ferdigstilte programmer å følge. Og ligger ikke din butikk eller business i områdene hvor disse ferdes, så har du svært liten sjanse til å klare deg i Pattaya. Så enkelt er det. Vi måtte legge ned.

 

Så kan myndighetene telle så mye de bare vil, men vi (de) som daglig opplever dette, vet hva sannheten er. Restauranter og butikker der massene av asiater ferdes, lever derimot veldig godt. Men resultatet er at pengene asiatene legger igjen, kommer betydelig færre thaier til gode. Det er/var de europeiske turistene (spesielt russerne) som sørget for broderlig fordeling av inntekter for thaiene. De handlet over hele byen, i hele Jomtien, og områdene utenfor. Det var lett å livnære seg på turismen i mange år i Pattaya. Og mange andre byer og steder opplevde det samme.

 

Slik det er nå, har en stor del av thaiene måttet reise til sine respektive hjemsted, fordi de ikke får endene til å møtes lenger.

Det spiller ingen rolle hva tallene de kommer fram til sier. Dette er hva som faktisk skjer, og thaiene vet dette godt selv.

 

Årsakene er nok sammensatt. Verdien av thai bath, økonomiske nedgangstider i Europa, skjerpede visumregler, militærjuntaen etc.

 

Litt off topic, men hva visumreglene angår så burde immigrasjonsmyndighetene justere kravene om thai bath stående i bank for langtidsboende, og gifte. Kravene på 400.000 og 800.000 bath står bom fast, selv om det er enorm forskjell i kroner (og pund/euro) fra en bath på 6.20 på det meste, til 3.30..

 

Også kravet om 65.000 bath i pensjon er nå vanskelig eller umulig å oppfylle for mange. Det burde vært justert noe, og til dels følge verdien på thai bath. Mange må faktisk flytte til andre land som følge av dette også, og Thailand taper penger på det på sikt.
#729020 Turismen i Thailand.

Skrevet av Thaibreak11 oktober 2019 - 06:55

 

Antar der er en del Visa run også ?

 

Dette er et godt poeng. Thailand teller vel turister som antall innreiser, og vi vet at i land som Thailand bestemmer visumreglene mye. Det er veldig mange som har multiple innreiser i året, fordi visumreglene tvinger dem ut og inn, og da handler jo tallene ikke om et reelt antall turister, siden de samme menneskene kan okkupere 1-6 innreiser i året.

 

Det sagt, det er vel slik det telles overalt, men da skjuler det seg mye bak tallene. Det er jo også viden forskjell på en pensjonist som kanskje har èn innreise, men er boende hele året, og en "turist" som bare kommer for en ukes tid eller noen dager. De telles vel da likt i denne sammenhengen.
#728994 Turismen i Thailand.

Skrevet av Thaibreak10 oktober 2019 - 10:00

Kona jobber for tiden på en restaurant i Pattaya, og har ikke vært i Pattaya på flere år. Vi har bolig sør for Nakhon Ratchasima, og min kone kjenner nesten utelukkende til området der de siste årene.

Ingen endringer der, men i Pattaya ble hun lettere sjokkert. Det var stille som en ørken mange steder, sa hun, og såpass få faranger rundt i byen nå, at mange thaier har reist hjem til sine respektive hjemsted, fordi det er umulig å få endene til å møtes i Pattaya. Det som en gang var god business for mange thaier, har nå blitt veldig dødt.

 

Rimer godt med hva jeg leser for tiden også. Disse tallene som stadig kommer fram, og alle løgnene om de gode tidene i Thailand, vet vi er tull fra ende til annen.
#728970 Spørsmål om visum

Skrevet av Thaibreak09 oktober 2019 - 18:04

Har det blitt forandringer på visumreglene angående 60 dager turistvisum og/eller 90 dagers Non immigrasjon?

En kompis fikk alle papirene i retur når han søkte på 60 dagers turistvisum. De hadde sagt at man fikk bare 60 dager nå, selv om det var det han søkte om.

Jeg skal inn på ambassaden om 14 dager og søke om 90 dager. Ser ikke at det er noe forskjell på ambassadesiden, men vil helst være sikker før jeg kjører inn til Oslobyen

 

Det er ingen endringer angående 90 dagers Non-Imm. visum. Du kan trygt søke :)

 

Jeg forstod ikke helt problemstillingen med kompisen din. Han søkte om et 60 dagers SETV (Single Entry Tourist Visa), fikk papirene i retur med beskjed om at de bare gir 60 dager? Que?

Han må ha manglet noen papirer da. De kan ha skjerpet inn kravene litt mht. flybilletter inn og utgående, og bekreftelse på et sted å bo (leie/hotell).

 

Bl.a har de skjerpet inn kravene for METV (Multi Entry Tourist Visa), der man før bare kunne reise ut og inn av landet samme dag for å aktivisere en ny 60 dagers periode. Nå krever man at man er ute av landet 2-3 dager, og viser til hotellbestilling etc. I hvert fall i følge personer som har fått avvist søknaden sin nylig med dette som grunn.
#728965 Nordmann på rømmen i Thailand

Skrevet av Thaibreak09 oktober 2019 - 14:01

Flere "virkeligheter" her.

 

Nordmannen tok seg inn på rommet til Engelskmannen som forsvarte seg med (frukt)kniv.

 

Engelskmannen tok seg inn på rommet til Nordmannen og stakk han med biffkniv.

 

???????????????

 

Ja, her er det tydeligvis to forskjellige forklaringer. Utdraget av hva jeg skrev, er hentet fra et annet nettforum. Der ble det også konkretisert at nordmannen tok seg inn til briten via balkongen. Dette ifølge kona. Så ikke vet jeg hva som er riktig.

 

Det er godt mulig at engelskmannen ble funnet utenfor rommet sitt. Det betyr i så fall bare at det var der basketaket endte. Men hvor det startet, må jo være et svært viktig punkt i etterforskningen. Jeg har forstått det slik at hva som ble nevnt over her, var Bullmans forklaring. Og kona har en annen forklaring på hvor basketaket oppstod, og forløpet.

 

Jaja, kanskje vi aldri får vite hva som egentlig skjedde, siden briten er død. Og kona var nede i resepsjonen etter hjelp underveis, og har heller ikke full oversikt.
#728837 Nordmann på rømmen i Thailand

Skrevet av Thaibreak03 oktober 2019 - 14:10

Han kommer til å dø.

 

 

En nordmann er siktet for dødsvold i Thailand. Hjemme i Norge kjemper søstera en desperat kamp for å hjelpe broren.

 

Ifølge søstera er broren helt fra seg over å ha tatt et liv, og at han synes spesielt synd på britens sønn på to år som har mistet sin far.

 

Han er en helt vanlig familiefar, og ikke den personen han blir framstilt som, sier en fortvilet søster til Dagbladet.

 

Han har fått opplyst fra folk i Thailand at det er en skuddpremie på hodet hans. Han er kjemperedd, sier søstera.

 

Han fortalte at han sang opera på verandaen fordi han hadde vært på karaoke. At han hadde drukket og at han krangla med naboen. Han sier at han opplevde situasjonen som så dramatisk at det var en «enten ham eller meg»-situasjon.

 

https://www.dagblade...l-a-do/71657787

Ja, en søster eller et familiemedlem vil naturligvis gå langt i å støtte sin bror, sønn, far eller hva det måtte være. Og det synes jeg er veldig bra. Hadde jeg vært i samme situasjon, hadde jeg satt enormt pris på det.

 

Og det er godt mulig at fakta i saken kan være litt skjevt framsatt, det får vi kanskje aldri vite. Men det er noen skjerpende ting som jeg rett og slett ikke klarer å forsvare eller se bort fra, sett utenfra.

 

Nordmannen sang opera på verandaen, hadde drukket, og krangla med naboen. En situasjon som nordmannen oppfattet som truende (jmfr. "enten han eller meg"). Det er søsterens ord, og slik hun har fått det servert fra nordmannen, ser det ut som.

 

Men faktum er jo at det skjedde så mye underveis, som var helt unødvendig. Nordmannen var tildels full, og sang opera på verandaen kl. 04 om morgenen. Nærmeste nabo hadde en kone og et barn på 2 år som trengte å sove. Jeg kan godt forstå at det ble for mye, og at briten sa i fra. Jeg hadde gjort det samme.

 

Det normale å gjøre da, er å beklage og gi beskjed om at han skal dempe seg, eller slutte å synge. Hva som ble sagt eller gjort, vites ikke, men dette skulle aldri ha eskalert. Det må nordmannen ene og alene ta ansvaret for. Alle "normale" mennesker ville ha føyet seg, sluttet å vekke naboene rundt seg, og beklaget. Og gå til sengs, og la det være med det.

 

Men slik forløp det ikke. Han skulle tilsynelatende hevne seg på briten, og brøt seg inn til dem. Hvorfor? Tålte han ikke å bli hysjet på? Godt mulig briten var aggressiv i sin ordbruk, men bryter man seg inn i en annens låste rom, så tråkker man over en grense hvor man gjør noe kriminelt. Så langt hadde det bare vært en disputt.

Ingen kan klandre briten for dette. Og at han får grepet tak i en kniv å forsvare seg med, hvem ville ikke gjort det?

 

Sett utenfra er det så komplett uforståelig at dette eskalerte. Kona var livredd, noe nordmannen måtte ha fått med seg, og hun tilkalte hjelp. Som dessverre kom for sent.

 

Jeg ser ikke noe annet forsvar enn at dette må ha vært et slags fyllerør av nordmannen. Var han full, så var han kanskje heller ikke ved sine fulle fem. Men når man da har en kropp og kampsporterfaring som kan likestilles med et våpen, så må man ta ansvar for å bruke den mot andre. Enten man er full eller ikke.

 

Nei, dette var ikke et vanlig basketak som fikk et uheldig utfall. Men en hevnlysten nordmann som var ute av kontroll. Men jeg tror på han når han selv sier at det var "enten han eller briten". Godt mulig han oppfattet det slik i kampens hete. Briten ville vel forsvare familien sin også. Men nordmannen skulle aldri ha vært inne i britens rom og startet slagsmålet i utgangspunktet, og må ta ansvar for det.

 

Det sagt, det er godt mulig mannen er snill som et lam ellers, og en god familiefar og mann. Men det er jo slik med alt i denne verden, gjør man noe galt, så bør man straffes i rimelig grad for det man har gjort. Han håper å sone i Norge og ta straffen der, forstår jeg (i følge søsteren), og det ser jeg ikke noe galt i, dersom han får en rettferdig straff. Kanskje i norsk rett med offerets og egen kone, thailandske etterforskere og vakten på resorten som vitner.

 

Hva drapstrusler angår, så er det selvsagt svært ille å ha hengende over seg. Er det riktig som han sier, så forstår jeg godt at han er redd, fortvilet, og i en fryktelig vanskelig situasjon. Da kan det være på sin plass å få han hjem. Men for UDI må dette være en svært vanskelig sak. Kanskje riktig å ikke innvilge nødpass i første omgang, men om truslene vedvarer (som er nærmest umulig få sjekket), er jeg mer usikker.

Men straffen må han uansett ta.
#728805 Nordmann på rømmen i Thailand

Skrevet av Thaibreak30 september 2019 - 10:47

Nordmannen har erkjent at han under basketaket kvalte den britiske mannen i 30-årene, men mener at drapet skjedde i nødverge.

 

Ifølge BBC skal offeret i saken, britiske Amitpal Singh Bajaj (34), ha reagert på støy fra naborommet og gått for å be nordmannen om å dempe seg fordi hans to år gamle sønn skulle sove.

Der havnet han i et basketak med briten

 

Jeg synes ikke det kommer godt nok fram at basketaket skjedde i britens rom. Etter at han hadde klaget på støyen, gikk briten tilbake til sitt eget rom, hvor kona og barnet befant seg, og låste døra. Deretter brøt nordmannen seg inn via balkongen, og basketaket oppstod i rommet. Briten fikk fatt i en kjøkkenkniv (noen skriver smørkniv) for å forsvare seg med, naturlig nok, og fikk under basketaket inn et stikk på nordmannen, mens denne holdt halsgrep helt til briten døde.

 

Dette ifølge forklaring, åstedsgranskning og vitner (kona og en vakt på hotellet).

 

Om noen skal ha handlet i nødverge her, så er det åpenbart briten, ikke nordmannen.
Hele saken stinker, og nordmannen virket rabiat og ute av kontroll.

 

Håper han soner i Thailand. Om ikke, i hvert fall tiltalt i Norge.

Kan ikke ha slike personer gående løs verken i Thailand eller i Norge etter dette. Han må ta ansvar for egne handlinger.

Han burde ha forstått, som spesialist i kampsport, at han er et dødelig våpen i seg selv.
#723050 Non-Immigrant O

Skrevet av Thaibreak22 august 2018 - 10:44

Det økonomiske kravet på 800.000 bath i bank, eller 65.000 i pensjon, eller en kombinasjon av dette, gjelder for visum basert på retirement (over 50 år), Det har vært der i "evigheter".

For ekteskap gjelder 400.000 bath, eller 40.000 i lønn. Ingen endring i dette heller.

 

Forskjellen er at man ikke trenger å vise til pengekravet i Norge for et singel 90 dagers Non Imm. O visum dersom søkegrunnlaget er ekteskap, men det må man ved visum basert på retirement.

Derfor har Night ingen krav om å vise penger over.

 

Men kravet om å vise hotellopphold, eller leie for hele 3 mnd. perioden, er jo litt drøyt for mange da..
#722894 Det skal kuttes i trygdeytelser.

Skrevet av Thaibreak14 august 2018 - 18:36

For de som har blitt ufør det siste tiåret, tror jeg trygt man kan si at de har hatt en svært vektig grunn for dette. Det at det var så "enkelt" å bli ufør, vet vi var gjeldende for en god stund siden, men våre nye uføre skal igjennom nåløyne og krav som skiller klinten fra hveten.

 

Jeg var selv i en posisjon i Posten rundt årtusenskiftet hvor jeg var en pådriver (en av oppgavene i min stilling) for å legge forholdene til rette for langtidssykmeldte, for å få dem inn i arbeidslivet igjen. Gjerne på deltid. Det var en prosess som ble grundig fulgt opp i Staten. Og dette gjøres i dag i enda større omfang.

 

Prosessen med å rette opp en slepphendt politikk ble altså startet for lenge siden, men jeg undres over holdninger fra mange i dag allikevel. Dagens uføre bør ikke ses på som at de ikke ønsker å jobbe, er late eller bare prøver å lure seg til trygd. De har påvist psykiske eller fysiske varige mèn, som forhindrer dem fra å jobbe. Mange av dem sliter i hverdagen, og det er sikkert ingen dans på roser.

 

For å konkretisere min mening om dette temaet, så synes jeg det blir feil å skille på det å være uføretrygdet og/eller det å være alderspensjonist i denne sammenhengen. I praksis er for få i arbeid for å opprettholde vår levestandard som pensjonister eller uføre. Uføredelen har tatt en opprydding i sin praksis, men dette er langt i fra nok. Det vil nødvendigvis komme til å bli innsparinger, nedskjæringer og justeringer av størrelsen på trygden/pensjonen. Og da ser jeg for meg for begge parter. Godt mulig de uføre må ta en forholdsmessig større del av belastningen, fordi det kanskje er noe mer "folkelig" over det å skjerme alderspensjonen, men det vil tiden vise.
#722888 Non-Immigrant O

Skrevet av Thaibreak14 august 2018 - 12:59

PanGei med fasit (bortsett fra at man konverterer ikke, men forlenger, hvis man skal flisespikke.. :)).

 

Søker du om et singel 90 dagers Non-Imm O visum i Norge, basert på ekteskap med en thai, er det ingen økonomiske krav. Men du må selvsagt vise gyldige papirer for ekteskap. Dette visumet kan for øvrig forlenges med 60 dager på et lokalt immigrasjonskontor.

 

Det økonomiske kravet kommer derimot når du innad i Thailand søker om en forlengelse på ett år, basert på ekteskap.

Da gjelder 40.000 bath i inntekt pr. mnd, eller 400.000 bath på konto. Ingen kombinasjon mulig, slik man kan for retirement-forlengelser.

 

Disse ett års forlengelsene (dette er ikke et visum, det har man allerede) kan gjøres ubegrenset antall ganger, men de økonomiske kravene må fremvises hver gang.

3 siste måneder med penger på bok (dersom det brukes som alternativ istedenfor lønn) gjelder, bortsett fra første gangs søknad fra ditt single 90 dagers visum til ett år. Da gjelder 2 måneder på bok naturlig nok.

 

Visumservice blander tydeligvis METV med Non-Imm O visum. Merkelig svakt av dem. Ellers er noe lost in translation.. METV (Multi Entry Tourist Visa) har 49.000 kroners krav.
#722714 Melde 90 dager online (Guide)

Skrevet av Thaibreak07 august 2018 - 08:57

Det virker bra for de aller, aller fleste. En del kan fortsatt bare bruke Internet Explorer (IE), men det meldes om at flere kan bruke både Safari, Firefox og andre også. Du kan prøve å bytte nettleser.

 

Du kan følge historien helt fra 2015 fram til i dag her:

 

https://www.thaivisa...l-1st/?page=271
#722126 Det skal kuttes i trygdeytelser.

Skrevet av Thaibreak15 juli 2018 - 13:16

Alle beløp over 5000 NOK blir registrert i Valuttaregisteret og der har NAV tilgang.

...

 

Her snakker du om pengeoverføringer. NAV har ingen tilgang til din konto i Norge om du tar ut trygda di i Thailand, med f.eks. daglig bruk av visakortet ditt.