Gå til innhold

Tomas

Tomas

Ble med 21 juli 2014
Frakoblet Sist aktiv mars 26 2019 11:01
-----

#724893 Valg og Politikk i Thailand

Skrevet av Tomas18 desember 2018 - 10:22

Vi får vel håpe at ikke dette ender i konflikt og demonstrasjoner, som det ofte gjør etter et valg. Personlig har jeg vært en fan av Pi Tuu. Også før jeg møtte han.
#724391 Det skal kuttes i trygdeytelser.

Skrevet av Tomas13 november 2018 - 12:54

Ganske tydelig at vi alle som vanlig går ut fra våre egne ståsteder.  Både når det gjelder oss selv eller vår egen omgangskrets.  Vi ser alle kun det vi ser fra vårt eget ståsted.  Naturlig nok.

 

 

A.H.

 

Det er helt naturlig for oss å gjøre dette. Vi er programmert slik. Men, man skal heller ikke undervurdere muligheten for at svært mange ser helheten i ett.
 
#724375 Det skal kuttes i trygdeytelser.

Skrevet av Tomas12 november 2018 - 12:55

Mener du at person f.eks blir ufør pga arbeidsulykke ikke fortjener familie? Hvor skal lista ligge?  20%-50%-75%? Eller mener du at dette er veien å gå:  https://www.norgeshi...ivillighet.html

 

 

Problemet er heller at vårt arbeidsmiljø er for lite inkluderende. Har sett tilfeller av personer som kunne sikkert bidratt bli utelukket fra arbeidsmarked. Arbeidsmiljøet er tøft, det aksepteres lite avvik fra "normen". Det er enklere for samfunnet å uføretrygde en person enn at det tilrettelegges. Og finner du på at komme over den magiske grensen på 50 så mister du  jobben, så er løpet kjørt. 

 

Problemet i fremtiden blir at flere og flere blir utelukket fra det "gode" selskapet på grunn av våre fordommer.

 

Vi trenger å føde flere barn i Norge....ikke færre.

 

Dette er et vanskelig tema. Er det virkelig en menneskerett å få barn ? Er det en menneskerett å la andre betale for deg og dine ? Har mann null ansvar selv ? Hva med barnet ?

Vi trenger å føde flere barn under trygge økonomiske rammer fra foreldrene.
#724370 Det skal kuttes i trygdeytelser.

Skrevet av Tomas12 november 2018 - 10:44

Dette var et godt eksempel på hvorfor de politikerne eventuelt tvinger dette igjennom burde skamme seg. Kvinnelige politikere som stigmatisere en gruppe som ikke kan forsvare seg i beste radikal feministisk tradisjon. Ren rasisme.

 

 

""Min datter er norsk!

– Jeg er norsk, og det er også min datter, sier Thomas Kristiansen, som svar på utspillet til regjeringen. – Min datter har bodd i Norge i åtte måneder. Det er ikke rettferdig at vi plutselig skal miste barnetillegget for henne og nå også for hennes yngre søster, spesielt siden det er helsemessige grunner til at jeg bor i Thailand.""

 

Litt utenfor topic, men burde det vært et krav til egen inntekt før mann får barn ?

Når man fra før er 100 prosent avhengig av andres skattepenger. Er det da ikke uforsvarlig å få flere barn ?

 

 
#713073 Hvorfor Pattaya?

Skrevet av Tomas09 desember 2017 - 14:45

Aldri vært der, og det frister fortsatt ikke.

 

God jul !
#712085 Koh samet

Skrevet av Tomas31 oktober 2017 - 23:37

Hei,

Vi har prøvd mange forskjellige steder på Samet, men de siste årene har vi havnet her : http://www.samedskyhigh.com/ Ligger på den mest populære stranda 300 meter unna landsbyen.

Har ikke barn så jeg føler ikke jeg kan utale meg om det er barnevennlig.
#711488 Fra nord Thailand og i gjennom Laos.

Skrevet av Tomas12 oktober 2017 - 20:38

Fine bilder. Nydelig jente.
#711278 Fra nord Thailand og i gjennom Laos.

Skrevet av Tomas06 oktober 2017 - 16:09

Hei jenter ,nei da...

 

Vurderer en tur opp til Chiang Mai og Chiang Rai i februar. Hjemover så jeg kanskje en mulighet å reise

I gjennom Laos. Altså in i Laos ved Huai xai og ut ved Vientiane. Vi har ikke egen transport.

Noen som har tips om mat, steder, transport bra hoteller i Laos?

 
#711233 Test: Emirates OSL - BKK

Skrevet av Tomas04 oktober 2017 - 17:42

Har selv hatt en time i Dubai og det har gått bra uten at jeg følte stress for lite tid til tross for at flyplassen er stor og travel.

En forsinkelse i BKK, så blir mann for svett.... Jeg har tatt slike sjanser før, og har vel hatt litt flaks. Er blitt eldre og mer pysete nå. 
#711012 RobertX - "Den lange kronglete veien (også kjent som "Livet")"

Skrevet av Tomas29 september 2017 - 16:17

På oppfordring starter jeg nå en ny tråd som tar for seg veien videre etter at samboerskapet med kona tok slutt i midten av august 2017 etter 1 år og 5 dager som gift par.

 

Med kjedelige framtidsutsikter og en kropp som ikke liker kulde eller store temperatursvingninger har jeg altså bestemt meg for at Thailand blir et land jeg satser videre på. Kulturen, språket og ikke minst menneskene har stor tiltrekning på meg. Etter 43 år i Norge, hvorav 1 år i Oslo, 7 år I Møre og Romsdal og 35 år i Trondheim, så har jeg altså valgt å begynne å følge trekkfuglene :smile: Om det blir permanent eksil eller ikke får vi nå se på. Men tiden er moden for nye impulser og inntrykk. Et dypdykk i Thailandsk kultur og språk frister veldig.

 

Det blir i første omgang å utforske Hua Hin og nærområdet. Havet er en stor årsak til at nettopp Hua Hin står høyt på listen. Men det kan også bli jeg trekker andre steder etterhvert. Her er alle veier åpne :smile:

 

Som tidligere nevnt i min andre tråd så vil jeg ta det litt med ro i forhold til nye dame-bekjentskaper. Helst møte ei i hverdagen. Nett-dating i Thailand blir en reserveløsning. Men første prioritet for oppholdet blir språk. Deretter trening og helse. Så får det bli som det blir med damene :smile: Ikke noe stress denne gangen og ikke noe giftemål før det føles rett.

 

Satser på å poste litt bilder og oppdateringer etterhvert.

 

Planen slik den ligger på bordet nå er avreise til Thailand første eller andre uke på januar 2018. Før den tid må jeg ha et bosted klart for 1 uke ihvertfall, men finner jeg noe bra jeg kan leie for 1 måned om gangen er det perfekt. Oppholdet blir forhåpentligvis 3 måneder i første omgang. Søke om 2 måneders turist visum og så forlenge 1 måned så hjemreisen blir i begynnelsen av april.

 

Om alt klaffer og jeg trives med oppholdet så blir det en ny tur uten at jeg har noe klart for meg tidspunktet. Men da blir det for 1 år på EDU visum gjennom skolen.

 

Kompiser her i Trondheim har fortalt meg at jeg kommer til å kjede ræva av meg og at de ikke skjønner at jeg gidder :smile: Men som jeg sier, livet her i Trondheim er jaggu ikke mye å skryte av. Dessuten har jeg noen planer som jeg skal prøve å sette ut i livet. Det jeg ikke har fortalt noe om tidligere er at jeg har litt planer om bokskriving og slike ting. Har hatt det noen år nå og kun gjort litt forberedelser uten å skrive noe volum enda. Mang en forfatterspire har søkt utenlands før de har fått utløp for skrivekløen :smile: Så vi får se om det blir noe av det.

 

Oppdateringer kommer etterhvert. Innspill mottas med takk og spørsmål besvares så godt jeg kan. Vi prøver å holde en god tone denne gangen også. Man kommer så mye lenger med godt humør, galgenhumor og fleip. Men samtidig stor takhøyde for kritikk og innspill.

Og som flere har nevnt, få deg litt mus. Ikke noe seriøst, bare mus. Tro oss, det vil gagne ditt eventuelle fremtidige forhold.
#710055 Livet som samboer med Thai dame :-)

Skrevet av Tomas12 september 2017 - 12:13

Vi gleder oss til reisebrevet " Når Robert og Phay fant hverandre "
#709675 Livet som samboer med Thai dame :-)

Skrevet av Tomas08 september 2017 - 11:34

Syke folk forstår ikke slik.
#708603 Livet som samboer med Thai dame :-)

Skrevet av Tomas24 august 2017 - 14:58

Jeg og kona har jobbet mye i den siste tiden, og det har resultert i mindre kos og annet hygge.

Så jeg fulgte Jollys råd, fylla. Vi startet med en ekstra tør Prosecco hjemme for vi satt kursen mot Brasseri France. Der ble 7 retter delt, 2 flasker rødvin, og noen glass plomme brennevin. Gode og mette dro vi videre til Scotsman. Etter hvert ble jeg kastet ut, og vi ble også nektet inngang på Hardrock. Heldigvis gir de faen i sånt på Andys og festen kunne fortsette.

Jeg vil takke Jolly for fantastisk råd for selv om jeg fortsatt har fylle nerver, har det vært mye kos og svært så hyggelig de siste dagene !

 

21034356_10159206464005402_3604792297397
#708353 Livet som samboer med Thai dame :-)

Skrevet av Tomas22 august 2017 - 13:31

Med min flaks så er det sikkert ei superkatolsk dame som slår meg i hodet med bibelen flere ganger for dagen :grin:

 

Spøk tilside så kjenner jeg et brødrepar som begge ble gift med fillippinske damer og virker å ha det utrolig bra. Men jeg har det ikke travelt så vi får vel bare se litt hva som skjer :smile:

 

Men jeg må også si at det frister 1000 ganger mer å flytte til Thailand for en periode og prøve livet der.

Do it. Har gjort det selv.
#708016 Livet som samboer med Thai dame :-)

Skrevet av Tomas19 august 2017 - 10:01

Pangei har gode poeng her. I tillegg til dette ville jeg fokusert på helsa. Den ryggen din bør vel kunne trenes opp ?