Gå til innhold

Tomas

Tomas

Ble med 21 juli 2014
Frakoblet Sist aktiv des. 14 2018 11:12
-----

I emne:Hvordan fornye permanent oppholdstillatelse

12 desember 2018 - 14:58

De ringte kl 15 i dag thai tid og informerte at visumet var innvilget så det gikk veldig greit. Kan bare si at det beste om sørvisen der på ambassaden. Var litt usikker på om ei med oppholdsillatelse og ikke norsk statsborger kunne vente å få slik hjelp på ambassaden , men det gikk altså greit.

 

Så bra !
 


I emne:Hvordan fornye permanent oppholdstillatelse

12 desember 2018 - 11:37

Hvordan gikk det ?


I emne:Reiseforsikring for 6 mnd

03 desember 2018 - 09:56

europeiske er best syns jeg..god oppfølging..de har kontor i Bangkok også som bistår..har aldri trengt assistanse..men tar ingen sjanser..man vet aldri hva som kan skje..skjønner ikke de som gambler å reiser hit uten forsikring

 

Hvordan kan du mene at de er best, uten å ha sendt de krav ?

Jeg kun betalt for forsikring en gang. Det var når jeg bodde Bangkok et år. Bupa, og kostet vel 12000 bt per halv år.

Ellers har jeg benyttet meg av gratis metoden igjennom Dinners og Bank Norwegian, de siste 15 årene. Har sendt to krav til Bank Norwegian (AIG). Dette gikk smertefritt.

 


I emne:Det skal kuttes i trygdeytelser.

13 november 2018 - 12:54

Ganske tydelig at vi alle som vanlig går ut fra våre egne ståsteder.  Både når det gjelder oss selv eller vår egen omgangskrets.  Vi ser alle kun det vi ser fra vårt eget ståsted.  Naturlig nok.

 

 

A.H.

 

Det er helt naturlig for oss å gjøre dette. Vi er programmert slik. Men, man skal heller ikke undervurdere muligheten for at svært mange ser helheten i ett.
 


I emne:Det skal kuttes i trygdeytelser.

13 november 2018 - 10:48

Trygdede er pr definisjon IKKE snyltere. I et velferdssamfunn forplikter vi oss til å ta vare på de som faller utenfor eller på andre måter ikke er i stand til å forsørge seg selv!

Men diskusjonen i denne tråden har jo ikke gått på om de er snyltere eller ikke. Det som har vært skrevet om er hvorvidt det er rimelig å kreve ansvarsfølelse fra da som setter barn til verden. 

Helt uavhengig om en er trygdet eller ikke, så mener jeg at før en setter barn til verden bør en forvisse seg om at en selv er i stand til å både ta vare på og forsørge dette barnet uten ekstra bidrag fra fellesskapet. Det er i alle fall et krav jeg stiller til meg selv. Det er som kjent ingen menneskerett å bli forelder! 

Ja, vi vet at mange blir forelder uten at det foreligger noe bevisst valg bak, det bare skjedde. For de som har råd til det er det jo noe en får ta på egen kappe, og slik har det også vært. Har en ikke råd så sendes regningen til fellesskapet og det er direkte ansvarsløst!

For meg er dette ikke noe bare gjelder trygdede. Det gjelder oss alle! Vi er mange som ikke er særlig begeistret for det, men det er dessverre et faktum at økonomi setter grenser for vår handlefrihet, også når det gjelder det å sette barn til verden.

 

Også Spot On !