Gå til innhold

giggen

giggen

Ble med: 04 okt. 2012
Frakoblet Sist aktiv: I dag, 00:12
-----

#711381 Hus/butikk-Satuk Buriram

Posted by giggen10 oktober 2017 - 16:13

Her er en mer utfyllende artikkel og her har det ikke noe med buddismen å gjøre..

https://da.wikipedia...rg/wiki/Åndehus




#711380 Hus/butikk-Satuk Buriram

Posted by giggen10 oktober 2017 - 16:09

Nei, ikke lett. Men dette med åndehus, har visst nok ikke noe med buddhismen å gjøre? Antar noen her kan mer om dette?

I flg denne så har åndehusene med buddismen å gjøre.

http://www.thaiguide.../san-phra-phom/




#711141 RobertX - "Den lange kronglete veien (også kjent som "Livet")"

Posted by giggen01 oktober 2017 - 23:16

Hm, interessant

 Ja det er interresant. Jeg må ha litt mus av og til:;)




#711042 RobertX - "Den lange kronglete veien (også kjent som "Livet")"

Posted by giggen29 september 2017 - 19:20

Au da ! Hekket i hjel, antagelig Hann-eller hunn-mus ?

Hummus.




#710341 Helsetips for menn

Posted by giggen18 september 2017 - 19:57

Bestemte meg for å slutte med kullsyreholdig drikke i dag etter at jeg på søndag leste om en som fikk strupekrft pga overdreven coladrikking. Jeg drikker riktignok kun en halv liter cola, men det blir mye sodavann. Nå er det slutt, fra nå av blir det vann, vannvogna. Vann,saft, kaffe og te, så litt brus på fredager. 

Selvpiner:)




#709263 Turisme i Thailand

Posted by giggen03 september 2017 - 00:49

Jeg tror dere begge har rett. Det er fremkommet mye som gjør pattaya uaktuelt for mange turister.

Jeg synes det er ok der pga mat, damer, bathbus over alt og klima. Sammenlignet med andre turistdestinasjoner er det vel så greit i pattaya. Jomtien er enda bedre synes noen, men kan ikke sammenlignes med Bangkok, ..Der er det best!




#709260 Helsetips for menn

Posted by giggen03 september 2017 - 00:29

Javel?

Leger har jeg hatt store nytte av! De vet jo ikke alt, men når har det i løpet av få måneder ordnet seg. Jeg er medisinert en gang i måneden og føler meg veldig bra etter medisinen.




#708185 Petchabun. Stedet som er mitt hjemsted i .

Posted by giggen21 august 2017 - 13:01

Da ble det en tidlig morgen og opp klokka 05:00 også denne dagen, men ingen tid for kaffe på morgenen.  Fikk begge guttene i gang og så bar det av gårde til det store Militærhospiatel i Lopburi by.

 

Alle ting var bra ved sjekking av helsa, og så en samtale sammen med overlegen for hofte og ledd.  Han fant en dag da det teamet som opererer og setter inn nye hofteledd var ledig, og det var time for meg alt om en uke og mandag den 28 denne august måneden.

 

Men de sjekker også folk sin økonomi, for en hofteoperasjon koster litt mer enn en vanlig uke på sykehuset.  Mange har en helseforsikring fikk vi høre, men ofte dekker den bare halve summen.  Så de som betaler kontant der og da, de kommer som regel først i køen når alt er klargjort.  Sykehuset slipper en del problemer med det.

 

Det ble litt ekstra godt å spise i dag, og kona var kjempeglad for jeg endelig skal opereres.  Litt storhandling på Makro også, så vi har en del som vi bruker mye av en drøy måneds tid.  Greit å slippe handling og styr den første måneden etter operasjonen.

 

Konas storebror hadde avsluttet med plater oppunder gavlveggene, så nå er det bare å la pussen tørke før det primes og males.  Det blir jammen meg første gangen, at det er andre enn meg som gjør den malerjobben.  Uvant å ikke male huset noe som jeg synes er en grei og hyggelig jobb.

 

Da går det fremover for en nordmann i den lille landsbyen Nong Bolung helt syd i Petchabun.  Men jeg blir snytt for en hyggelig malerjobb.

 

A.H.

Det blir trangt å skru på motorsykler i nybygget ditt. Vanskelig å komme inn- og ut med sykler også ser det ut for. Er det det som bygget primært skal brukes til?




#707330 Mange tenker at han er en gammel gris

Posted by giggen12 august 2017 - 08:38

   Dette er rasisme, ett ekteskap med thai er likeverdig alle andre, hadde det vært muslimer kunne jeg kallet deg sjuk, men her ser det ut som thaidamer er fritt vilt.

Rasisme? Jeg klarer ikke å se at noe er rasistisk i innleggene du siterer. Kan du forklare hva som er rasistisk?




#702257 Husbygging i thailand

Posted by giggen15 mai 2017 - 15:03

I jobbsammenheng er det jo velkjent at det legges tilrette for at man må gå fra kontorpulten for å komme for eksempel til skriver (printer), kopi maskin og diverse. Men at denne tenkningen er tatt i bruk ved design av private hjem, var ny for meg, må jeg innrømme.

 

Jeg vet ikke, men vil tro at de som skal ha en slik løsning må være temmelig åndsfriske og oppegående?

 

Kalorier lett tilgjengelig sier du. Da vet du sikkert også at underernæring er et stort problem for svært mange eldre.

Er er besteforeldrene motivert for en slik løsning, er de kanskje motivert for litt vanlig trening også, enten hjemme eller borte?

Men jeg ble litt nysgjerrig på å høre litt mer om dette. 

 

Ofte leser og hører man om såkalte "smart homes" hvor elektrisk utstyr og dører og vinduer osv, kan betjenes enkelt og ikke minst sikkert (brannfare/innbrudd). Men jeg vil tro at har man behov for denne typen hjelpemidler, er man ikke kapabel til innebygde trenings løsninger?

Og det er kanskje hele poenget: Alt til sin tid.

Jeg får vel satse på at min 20 år yngre kone vil følge meg trenings rommet. :smile:

"Jeg vet ikke, men vil tro at de som skal ha en slik løsning må være temmelig åndsfriske og oppegående? "Verken eller vil jeg si!!


  • XYZ liker dette


#691755 Krone mot Baht

Posted by giggen16 desember 2016 - 21:29

Piker vin og sang.. Ferie tenker jeg med en gang! Skal ikke slutte med det morsomste eller det beste foreløpig!




#691556 Regjeringen vil rette opp urett for uføre

Posted by giggen14 desember 2016 - 22:53

Nettopp !  ;-)

 

Så når du kommer med noen du kjenner, etter hva jeg forstår, så kan du bare slenge ut noe " mannen tjener 2 mill å året, jobber i korea".

 

Naboen din tjener visst 13,2 mill, men han har ikke fortalt det det til deg, for Mjøndølinger liker ikke å skryte (ironi)

Du er den eneste underholdingen jeg har. Fortsett å poste.




#691555 Regjeringen vil rette opp urett for uføre

Posted by giggen14 desember 2016 - 22:50

Nettopp !  ;-)

 

Så når du kommer med noen du kjenner, etter hva jeg forstår, så kan du bare slenge ut noe " mannen tjener 2 mill å året, jobber i korea".

 

Naboen din tjener visst 13,2 mill, men han har ikke fortalt det det til deg, for Mjøndølinger liker ikke å skryte (ironi)

dfette liker vi. Kjør debatt..




#690322 En vanlig dag i Thailand.

Posted by giggen02 desember 2016 - 22:14

Den 28 november var det tiden for å vise bilen og få ny klistrelapp i ruta.  Vår trofaste 11 år gamle Toyota Fortuner har hatt visning 4 år på rad nå, for etter 7 år skal alle biler vises og godkjennes.  Dette kan enten gjøres hos Biltilsynet, eller ett større verksted som har godkjenning for å gjøre dette.  Vi fikk ikke beholde vår Klasse 1 forsikring i det første selskapet, da de ikke vil gi klasse 1 forsikring når bilen er over 10 år gammel.  Vi fant ett forsikringsselskap som gjorde dette, og det hadde kontor hos Nissan her i Lam Narai.  Men da starter vi på nytt med klasse 1 forsikring, og må starte med en høyere pris da vi ikke hadde opparbeidet bonus i dfet selskapet.  Men sikkerheten med Klasse 1 forsikring anser vi som ett must, og det dekker alt og er verdt pengene hvis noe skjer.

 

I Thailand som i Norge før bilen skulle vises, så ble den grundig vasket og rengjort både utvendig og innvendig.  En rutine jeg synes er grei å fortsette med også her i Thailand.  Så med skinnende ren bil utvendig og alle matter hadde vært ute og renset og seter rengjort, så var bilen klar for visning igjen.

 

Det var bare 4 stk. biler før oss til visning når vi kom til Nissan.  Kona satt inne på servicekontoret som også har bilforsikringen, mens jeg kjørte bilen bak de andre bilene og leverte nøklen til en servicemann.  Han sperret litt opp øynene av avgassen, for den var så ren som det går ann å bli, og han målte en gang til for å være sikker.  Det er og en mikrofon som måler støynivået, som er montert 1 meter bak eksosrøret.  Mannen stusset litt over renheten av ekshosen, og spurte hvordan en 11 år gammel bil kunne ha så ren ekshos.  Veldig enkelt svar på det.  Som i Norge så bruker jeg omtrent det samme som Alron som selges i Norge, og fyller på riktig mengde hver gan vi fyller diesel.  Det fjerner "dieseldyr" og vanndannelse i dieseltanken, samt at det holder dysene og glødeplugger renere.  Er det antydning til svart ekshos, så skifter vi innsprøytningsdyser etc. på Toyota sitt verksted med en gang.  Service med nye filter og oljer det tar vi hvert 10.000 kilometer.

 

Bresene har vi skiftet så bremsetesten viste 100% bra bremser som tok helt likt på hver aksel.  Forstilling var også 100% i stand, og da skrev de ut ett godkjenningskjema.  Dette sammen med bilboka og kvitter for ny klasse 1 Forsikring, det tok vi med til Biltilsynet.

 

På biltilsynet var det 10 minutter å vente, og så betalte vi veiavgiften som også har en basic forsikring som alle må ha.  En ny klistrelapp i ruta, og bilen er godkjent ett år til.  Selve polisen må vi hente når den kommer fra hovedkontoret, men selve forsikringsavgiften er betalt.

 

Bilen er 11 år gammel nå, og like god og pen som ny.  Dekker har vi skiftet 2 ganger, bremser har vi skiftet 1 gang og innsprøytningsdyser og glødeplugger 1 gang.  Det blir nok flere dekkskiftinger på bilen, for vi ser ingen grunn til å bytte en bil som er i 100% stand og aldri har vært i noen uhell på veiene.  En Lykkebil sier kona, og slike biler må man beholde.  Hvorfor bytte noe som fungerer perfekt og er like pen utvendig og innvendig?  Det blir nok 11 nye år til, og mye taler for vi har den når den er 30 år og veteranbil.  Lykkebiler de skal man beholde og ta vare på, og lykkebringende blomsterkranser og blomsterbuketter er kona nøye på at bilen har.  For det gir lykke og beskyttelse, og blomstene må ikke være vissne og stygge.  Det "liker" ikke de gode bilåndene som tar vare på oss.

 

Vi flyttet sammen rett før songkran i 2001, og vårt første kjøretøy vi hadde var en ny Honda 200 ccm.  Den er også like pen som ny, og den har heller aldri vært involvert i noen ulykke.  Så den er en Lykkemotorsykkel og skal aldri selges, og være med oss så lenge vi lever.  Vår Toyota Fortuner kjøpte vi rett etter vår sønn Owen ble født på høsten 2005, og da var også vårt hus 90% ferdig bygget.  Så året 2005 ga oss alt vi trengte i livet, og det setter vi begge enormt stor priis på. Både motorsykkel, bil og hus har vært velsignet av gode ånder, og dette skal man ta vare på i takknemlighet.

 

A.H.

Min bil er velsignet av onde ånder.. Elbil.




#690011 Regjeringen vil rette opp urett for uføre

Posted by giggen29 november 2016 - 21:41

For det første: Jeg liker ikke tendensen din til å gå til angrep på personer her. Ta saken og meningene til medlemmene.

Det bør du lære deg aller først.

 

Det er ganske så irrelevant hvilken utdannelse jeg har. Jeg forfekter et syn om at utdannelse er hele grunnlaget for god utvikling av et samfunn, og det mener jeg her korrekt når du ser land som i dag er rike, ikke på godt klima, men på økonomi og velferd. Det er disse landene som har satset på utdannelse.

 

Hva du mener om hvordan jeg legger frem sakene, eller om du føler deg truffet på noen måte, så er det din fulle rett å hevde dette. Forsøk å forstå at dersom man satser på et kvinne å leve sammen med uten språk, uten forståelse for samfunnet, uten å kunne delta i samvær med norske jenter på samme alder, så er det noe grunnleggende galt som går på trivselen løs. Det er ingen moderne og oppegående nordmenn som ønsker seg kvinner som ikke integrerer seg og er ute blant andre norske jenter. Et slikt samfunn hvor en eventuell mor ikke ikke klarer å følge opp sine barn på skolen med veiledning og hjelp, er et samfunn som går mot strømmen og utviklingen.

 

Dersom du ikke er enig i dette, så er det din sak, men du fremmer et syn som ikke bidrar til utvikling av et demokrati.

 

P.s, for å være litt vrang, så er du som høyskole-utdannet svak i norsk.

 

"Hei kranglefant.

du, jeg sitter med en følelse av, at du ikke er så skolert selv. kan jeg spørre om hva slags utdannelse og yrke du har??"

 

Hei, kranglefant. Du, jeg sitter med en følelse av at du ikke er så skolert selv. Kan jeg jeg spørre om hva slags utdannelse og yrke du har?

 

Mange feil på få ord.  ;-)  Og slik går hele innlegget ditt  :smile: 

P.s, for å være litt vrang, så er..

Litt? Du er veldig vrang synes nå jeg.