Gå til innhold

wiking

wiking

Ble med 02 des. 2009
Frakoblet Sist aktiv mars 07 2018 23:18
-----

#718212 Separasjon / skillsmisse med min filipinske kone

Skrevet av wiking07 mars 2018 - 23:09

Det er en grei sak å bli separert/skilt siden du er Norsk Statsborger,  Reglene for å bli separert er jo slik i Norge at du bare fyller ut søknad om seperasjon som du finner på nettet - ho trenger ikke å være enig i dette. I Norge er reglene slik at begge partene fritt kan søke om seperasjon uten at den andre part er enig, Når skjemaet er fylt ut og sendt inn går prosessen sin gang- etter 1 år eller 2 år kan man søke om skillsmisse. Samme regel der som seperasjon. - Bare et sidesprang har ikke full oversikt om det kan ha noe betydning om man har registrert sitt ekteskap i Norge eller ikke ?

 

Så man kan som Norsk statsborger( ei phillipina som bor i Norge kan også få skillsmisse i Norge- men hvis ho vil gifte seg igjen må hun ha singel attest fra Phillipinen såfremt å ikke har blitt Norsk statsborger).  få skillsmisse i Norge- men siden du ble gift i Phillipinen vil du fortsatt være gift i Phillipinene, Dette har ikke noe betydning såfremt du ikke ønsker å gifte deg på nytt med ei fra Phillipinene.

 

 

PS: Jeg veit ikke om det kan ha noe betydning å si at hun bor i phillipinen når jeg har skrevet bare å fylle ut skjema og sende det inn. Du kan jo ta kontakt med fylkesmannen for det er dem som behandler seperasjon og skillsmisse, Du finner sikker også inf. på nettet til fylkesmannen, :smile:

 

 
#717259 Thailandgifte og forsømte barn

Skrevet av wiking27 januar 2018 - 21:46

Dette støtter jeg fullt ut.
I tillegg er det en avsporing til selve essensen i tråden.
Man kan diskutere barnevernet opp og i mente og påstå både det ene og det andre, men som et minimum bør i allefall påstandene stå seg i forhold til at det er fakta og ikke synsing.

Jeg selv mener at barnevernet nok har helt klare ting som kan forbedres, men derifra til å antyde at de er direkte ondskapsfulle er jo rett og slett useriøst.

Barneloven er klar:

Etter barneloven § 48 skal alle

"avgjerder om foreldreansvar, om kvar barnet skal bu fast og om samvær, og handsaminga av slike saker, skal først og fremst rette seg etter det som er best for barnet".

saken om paret som måtte rømme til Polen er godt dokumentert gjennom aviser og tv. Ellers kan jo denne linken gi dere litt mere kunnskap om barnevernet -  https://morgenbladet...-fra-lars-smith

 

Ellers var det jo en som også referrert til en undersøkelse der halvparten av foreldrene som ble tatt ifra barne godtok dette og var enige i vedtaket. Jeg stiller meg store spørsmål til dette resultatet- på meg virker det som et bestillings verk fra barnevernet eller så ligger det andre årsaker bak. Det skulle vært interresant å sett bakgrunnstall og undersøkelse metodotikken bak dette.

 

Så til det jeg nevdt i mitt første innlegg: Kjenne til tilfeller der moren har vært på et såkalt mødre hjem( dette er rett og slett en felle som barnevernet setter opp) - moren ble spurt om hun ville ha hjelp til å mate ungene- moren takket ja til dette- i rapporten ble det skrevet at moren er ikke i stand til å mate ungen. I dag er ungen plasert i et fosterhjem der foster foreldrene har blitt skilt- og ungen har fått operert inn en sonde der ho blir matet med- Hun har også flere ganger vært sent på sykehus. I utgangspkt hadde ungen en sykdom - en sykdom som medfører bla symtomer med manglende øyekontakt- det var der det startet.

Denne saken kjenner jeg meget godt og jeg ved at dette er fakta.
#712328 Udon Thani

Skrevet av wiking17 november 2017 - 20:39

Hei på dere som er i Udon Thani. Jeg legger denne lenken her- skal være jule mat osv på White box

 

https://www.facebook...?type=3
#712318 Udon Thani

Skrevet av wiking17 november 2017 - 00:46

Priser i Udon Thani 2017. Jeg fant en side på dette .  Jeg legger ut en link her.

 

http://hikersbay.com...onthani?lang=no
#712311 Schengen Visa fra Thailand

Skrevet av wiking16 november 2017 - 15:22

Yes  ho fikk schengen visa. Ellers når det gjelder sjekk lista så trengte ho ikke å levere inn noe papirer på sin singel status- ho fikk vita at dette trengte ho bare å levere hvis det var snakk om familigjennforening. Jeg må si at dette gikk raskt -  kun 4 arbeidsdager og visa var i boks.

;-) ;-) ;-)
#712190 En vanlig dag i Thailand.

Skrevet av wiking11 november 2017 - 22:28

Nok en vanlig dag, og ting som skjer ikke så veldig sjelden. Nok en gang var vi på jakt, efter en ganske stor slange. Den kom sigende ned fra taket over bilplassen vår, og ned i blomsterbedet vårt. En av hundene satte i ett sabla sirkus, og en flokk med fugler hoppet rund der den lå. Fuglene kan være bra varslere, for de passer på sine unger i reirene. Vi har ikke fått tatt den enda, de den forsvant ned i der overvannskummen er. Vi får håpe vi får tatt den, for nå var naboene og kona bekymret. En giftig jækel, som slett ikke er ufarlig for mennesker og hunder.unsure.gif


A.H.

Jeg så heldigvis ikke noen slanger når jeg var i thailand i sommer- men broren min som bor der fast har drept en god del slanger, Han drepte en uka etter jeg dro fra thailand,
#712189 Schengen Visa fra Thailand

Skrevet av wiking11 november 2017 - 22:25

Ja da er det bare å vent på svar fra ambassaden,
#712133 Schengen Visa fra Thailand

Skrevet av wiking06 november 2017 - 19:56

Når hun fikk nytt navn fikk hun det skriftlig på Amphur, har hun  ikke det papiret kan hun få en ny bekreftelse der. Navneskiftet må oversettes og oversettelsen må verifiseres på Thai UD (Laxi).

 

jeg takker for svaret -ble en del klokere nå.  Ellers fikk jeg en forståelse når jeg snakket med henne sist at idnummeret på det gamle passet med det gamle fornavnet var det samme som hun har på det nye passet med nytt fornavn, Tror jeg lar henne styre dette selv- hun snakket noe om dette.
#710170 Udon Thani

Skrevet av wiking14 september 2017 - 21:48

Er du i Udon Thani kan det være lurt å besøke white Box- ligger i nærheten av nutty park, En Norsk bar der man ofte treffer Nordmenn, Eieren er en trivilig kar, God mat har dem også- beste kaffen i Udon thani.Hver fredag blir det arrangert quiz for de smarteste. Er ikke dette noe for deg har dem andre aktiviteter; pool, dart, kortspill, karaoke og en mengde utlånsbøker.

Vedlagte miniatyrbilde(r)

  • DSCF2236.JPG#709655 Schengen Visa fra Thailand

Skrevet av wiking08 september 2017 - 09:13

Hehe dama har vært på amphur idag og fått singel attesten, Jeg sa det har jeg sagt hele tiden- jeg hadde rett, Dette er bra for deg også at du har gjordt dette- du vokser blir mere stolt, Hun fikk den på thai- noe som jeg regnet med- så ho må få den oversatt til engelsk. Ellers har jeg fått tak i en sjekk liste på thai- er litt gamel men tror det står det samme der,

Takker får all hjelp til nå,
#709088 Udon Thani

Skrevet av wiking31 august 2017 - 20:09

Mitt første inntrykk av Thailand er at det virkere å være tryggere enn Philipinene. Jeg så ingen vakter med våpen der.Når det er sagt så kan det også skje ting i Thailand/Udon Thani også. Det virker som dem i thailand hadde høyere levestandar enn Phi.  Engelsken i thailand virker å være dårlig,

 

Jeg hadde jo gjordt hjemme leksen min - altså repekt for kongehuset og munkene. Traff jo ikke noen fra kongefamilien - men munker så man jo. En gang gikk jeg bak en munk - han sa noe men jeg forsto ikke noe- jeg gikk en stor bue vekk fra han forsikret skyld, Thailand og Udon Thani er et flott sted,
#707714 Thailandgifte og forsømte barn

Skrevet av wiking16 august 2017 - 19:39

ok her kommer vi i en diskusjon om barnevernet. Hva som blir skrevet i forsvar og anklager imot enkelt grupper bør man ta med en klype salt. Jeg har ingen barn selv vil bare påpeke det først som sist.  Når det gjelder barn og barnvernet tror man som oftest at det er barn som blir mishandlet og bor sammen med foreldre som drikker og mishandler sine barn som mister sine barn til barnevernet- men dette er ikke tilfellet- i de fleste tilfeller tar barnevernet ungene på noe som jeg kaller kvasi og slike som hm manglende øyekontakt mellom mor og barn bla, Barnvernet skriver falske rapporter og lyger hvis de vil ta barnene. Kjenne til tilfeller der moren har vært på et såkalt mødre hjem( dette er rett og slett en felle som barnevernet setter opp) - moren ble spurt om hun ville ha hjelp til å mate ungene- moren takket ja til dette- i rapporten ble det skrevet at moren er ikke i stand til å mate ungen. I dag er ungen plasert i et fosterhjem der foster foreldrene har blitt skilt- og ungen har fått operert inn en sonde der ho blir matet med- Hun har også flere ganger vært sent på sykehus. I utgangspkt hadde ungen en sykdom - en sykdom som medfører bla symtomer med manglende øyekontakt- det var der det startet.

 

Til nå har jeg ikke snakket noe om kulturforsjeller.  Her gjør barnevernet mange grove feil - noe som medfører at barnevernet tar barn- Man kan bare minne om saken med - tror det var en indisk familie som maten ungen med hendene- noe som resultaterte i at barnevernet var på vei å ta barnet- ble vel reddet av press fra india. Ellers minner jeg på at Norge har flere saker imot seg Eu menneskrettsdomstol.  Nei abonerer ikke på aftenposten- men mistenker at dette er bare proganda fra barnevernet. Dem er flink til det det- det er derfor avisene ikke tørr å skrive noe om disse saken. Min lokal avis vil ikke skrive noe om saken til en famile i mitt lokal samfunn- selv om han har sagt at dem kan skrive alt dem vill- trenger ikke å tenke anonymitet osv som barnvernet trekker frem når dem blir presset, ellers er det flere tilfeller av rapport skriving fra psykologer som er bambus- dem skriver det barnevernet vil ha skrevet fordi dem for oppdrag og godt betalt av dem. Det er bare å ta seg en tur på youtube så ser du en psykolog som snakker om dette. Nei legg ned barnevernet og spark alle som jobber der - og starte på skrats- dette er den eneste vei ut av dette uføret
#707712 Udon Thani

Skrevet av wiking16 august 2017 - 19:14

ja da har jeg vært en tur i udon thani. Jeg lå en del på et hotell med navn UD resident. Et helt ok hotell- rett over nutty park og 50-100 meter fra central plazza kjøpesenter.  Det var et helt ok hotell. Et annet hotell som ligger i samme området er home hotell- har ikke prøvd det- men 2 fra trønderlag lå der og dem var fornøyd. I tillegg ligger den Norske baren white box i nærheten- der kan du treff nordmenn, svensker osv. Det er en norsk mann som driver dette stedet- han er en hyggelig mann og har god oversikt over hva som er i udon thani- Han har også en del norsk mat- torsk bla. ellers pøls middag hans var også kjempe god. Jeg fikk også kjøpt snus der-hehe noe som er viktig for oss som er avhengig av det.
#707709 Hoteller i Bangkok

Skrevet av wiking16 august 2017 - 18:59

ja da var jeg heime igjen etter en tur i thailand. Ble en flott tur. Jeg skal legge ut litt info. om mine erfarininger der. Jeg vil nok legge det ut under udon thani for det var der jeg var - men blir nok litt erfaring om reisen og feller man kan gå i - for det gjorde jeg selv om jeg var klar over at det var en felle- men brydde meg ikke om det hehe - takker for alle tips. Må få lastet inn noen blider fra kamera  så det blir i hvertfall noe bilder,
#704169 Hoteller i Bangkok

Skrevet av wiking12 juni 2017 - 21:51

jeg legger ut et svar til meg selv hehe. Jeg fant svaret på nettet. Det kan jo være noe som er like lite bevandret i disse internasjonale flyplass kodene som meg.

Suvarnabhumi Airport erstattet Bangkok International Airport (Don Muang) i 2006, og tok da også over IATA-koden BKK. Derfor kalles Suvarnabhumi Airport iblant for New Bangkok International Airport. Suvarnabhumi uttales "su-wan-na-poom" og betyr “Det gylne landet”, et navn som flyplassen fikk av den thailandske kongen.

Suvarnabhumi ligger 30 km øst for Bangkok og betjener 41 millioner passasjerer i året. Flyplassen har verdens høyeste frittstående kontrolltorn, én terminal, som er verdens tredje største, og to rullebaner. Suvarnabhumi er base for Thai Airways International, Bangkok Airways, Orient Thai Airlines, PBair og Thai AirAsia.