Gå til innhold

Arild Holtet

Arild Holtet

Ble med 30 okt. 2008
Frakoblet Sist aktiv I dag, 14:04
***--

10-år Long Stay Visa.

27 mai 2019 - 05:29

Mange er vel klar over at det går ann for oss nordmenn, å søke om Non-Immigrant Visa som er O-X 10 Years Long Stay.

 

Jeg kjenner bare en nordmann som har hatt det, og litt merkelig at ikke fler har søkt på det.  De to linkene under om samme sak er verdt å lese:

 

http://www.thaiembas...10yrs-long-stay

 

https://www.thethail...-visa-long-stay

 

Hvorfor ikke prøve dette, det er mange nordmenn som enkelt kan få det.

 

A.H.


Det skal kuttes i trygdeytelser.

10 juli 2018 - 10:29

Hei folkens.

 

Det skal kuttes i trygde og pensjonsytelser som føres ut av landet.  Dette gjelder særlig folk som har flyttet til Thailand.

 

En opparbeidet alderstrygd røres neppe, jeg tror og folk beholder den uføretrygden de har.  Men forsørgertillegg for egne barn og hustru vil de fjerne.

 

http://www.klassekam...TICLE/180719998

 

Vi husker de forsøkte å nedregulere trygd og pensjon etter kostnadene i Thailand for en del år siden, men dette fikk de ikke gjennomslag for.  Så forsørgertillegg for kone og egne barn vil de nå fjerne, og ikke sende til utflyttede nordmenn som er fastboende og da i Thailand. Regjeringen har nok tenkt på dette lenge, og vil følge det slik de gjør i andre land i Europa. Enkepensjonen vil de nok også helst fjerne helt, men forslaget om 3 års enkepensjon arbeides det med i dag.

 

Må si jeg har hatt dette i tankene i noen år, så forbauset er jeg ikke over dette.

 

A.H.


Gjennomsnittslønn for thaier.......

06 mai 2018 - 11:52

Vi har diskutert lønn og hva thaier har som gjennomsnittslønn.  Men i gode tråder som kan ødelegges av slike diskusjoner, så lar vi de gode trådene leve uten slik diskusjon.

 

Greiere å ha en tråd som tar seg av hva thaiene tjener, og offisielle tall som er en realitet og ikke synsing.

 

Fjerde kvartall i 2017 så var gjennomsnittslønn i Thailand 13.975,36 baht i måneden.

 

https://tradingecono.../thailand/wages

 

Men alle vet at håndtverkerematselgere og landarbeidere i landsbyene og på landsbygdene tjener mye mindre.  Det er og mer mennesker rundt på slike steder enn i byene, så hva den riktige gjennomsnittslønna til thaiene er vet nok ingen.  Men vi forstår at det ikke er så mye, da disse menneskene som det er millioner av får 600,- baht i måneden når de er pensjonister.

 

A.H.


India ett enormt land under utvikling.

13 januar 2018 - 08:59

India er ett land som er det nest største landet i verden i folketall, og om ikke lenge så har det gått forbi Kina.  Etter litt diskusjon om folketallmålinger, så sies det at India ER verdens mest folkerike land.  Det er på en måte mer stille om India i forhold til Kina.  Men det ventes at India blir verdens 5 største økonomi i dette året 2018.  Ett land som "stille" kommer til å bli ett land, som hele verden på mange måter må frorholde seg mer til.  Men landet er verdens nest mest tettbefolkede land noe som gir problemer.

 

https://e24.no/makro...i-2018/24218308

 

India er omgitt av vann omtrent rundt hele landet og i nord har de store fjellområder blant annet Himalaya.  I linken under fra Wikipedia kan det leses en del, og at landet er verdens mest folkerike demokrati.

 

https://no.wikipedia.org/wiki/India

 

Siden jegt bor i Thailand så ser mange her på India som en stor konkurent.  India er etter Kina Verdens nest største risprodusent.  Men på grunn av den tette befolkningen i landet, så har India halvpartenn hele 50% av vedens sult.  Vi leser så mye om sult i landene i Afrika, men med 50% av de som sulter har også India sine store problemer med å få nok mat.

 

https://www.bistands...-sultne-nasjon/

 

Indere går for å være intelligente mennesker, og innen data og IT er de i verdenstoppen.  Sult og lite mat på den ene siden og topp utdannede mennesker på den andre siden.

 

Tross at landet trenger mat og masse mat, så er de samtidig det landet i verden som eksporterer mest ris.  Landet Thailand som jeg bor i er nummer 2, men her er ikke folketettheten så stor og Thailand mangler ikke mat.

 

http://www.worldstop...xports-country/

 

India har ingen statsrelgion men 80,5% er hinduisme.  Nasjonalspråket er hindi.  De sliter som Kina med forrurensing i de store byene, og med byer som Mumbai med over 21 millioner innbyggere, Dehli med nesten 19 millioner og Kalka (Calcutta) medover 15,6 millioner så har de problemer hvis forurensingen øker mer.

 

India har det vært stille om lenge, men det er ett land som kommer som ett "stille hurtigtog".  Ett spennende land som også med sin beliggendehet har enorme strender og turismen øker.  India kan bli største utfordrer til turisme i Asia, og landet har enorme lengder med strender med sjøen på omtrent alle kanter untatt i nord.  Men Himalaya og fjellene trekker også turister fra hele verden.

 

Det blir spennende å se utviklingen i Inda som øker kraftig og hvor dette landet står økonomisk om 10 år.

 

A.H.


Sermonien i dag 26 oktober ved kongens kremasjon.

26 oktober 2017 - 12:15

Kong Rama Den Niende sermonien den 26 oktober.  En film lagt ut av Vg.

 

https://www.vgtv.no/live/148473/direkte-thailands-avdoede-konge-kremeres

 

A.H.