Gå til innhold

Arild Holtet

Arild Holtet

Ble med 30 okt. 2008
Frakoblet Sist aktiv I dag, 06:25
***--

Dobbelt pris på sykehus for utlendinger.

08 september 2019 - 02:25

De fleste har jo fått med seg at fra oktober, så må vi utlendinger betale dobbelt pris på de offentlige sykehusene i Thailand.

 

https://www.thailand...hus-fra-oktober

 

Jeg hadde vel flaks som har tatt hofteoperasjon på både høyre og venstre side, og det kostet siste gangen 112.000,- baht med to døgn overvåkning og 10 dager i stort pent enerom.  Dette var på ett offentlig sykehus i Lopburi, som eies og ligger på hærens område.  På de gode private sykehusene så er det ofte over 500.000,- baht.

 

https://www.medicald...tional-hospital

 

Men for oss som er fastboende i Thailand og selv betaler for leger og sykehus, så er det ikke den helt store krisa.  Det er kort vei til India som har topp sykehus og alle legene snakker engelsk.  Flere gode hospital og priser fra 5000,- US dollar som er 152.000,- baht.  Det kan sammenlignes med det private sykehuset Phyathai 1 som jeg har brukt mye, og der kostet det fra 450.000,- til 550.000,- baht.

 

Så fortvil ikke.  Det er kort vei til India.

 

A.H.

 

 

 


Turismen i Thailand.

25 juli 2019 - 03:50

Turismen i Thailand har omtrent eksplodert i Thailand, og blitt en inntekt som er enorm for landet.  I året 2005 kom det over elleve millioner 11.516.936 turister til Thailand.  I året 2018 kom det over trettiåtte millioner 38.277.300 turister til Thailand.

 

https://en.wikipedia..._note-MOTS18-44

 

På linken under kan vi se hvor mange turister som kom fra forskjellige land.

 

http://www.atta.or.th/?p=4019

 

En litt bedre link der vi kan komme inn å se hvor mange som kom fra forskjellige land i verden.

 

https://tradingecono...ourist-arrivals

 

Bangkok Post regner med det kommer 41 millioner turister til Thailand 2019.  Så er det bare å se når året er slutt om det stemmer.

 

https://www.bangkokp...xpected-in-2019

 

A.H.


10-år Long Stay Visa.

27 mai 2019 - 05:29

Mange er vel klar over at det går ann for oss nordmenn, å søke om Non-Immigrant Visa som er O-X 10 Years Long Stay.

 

Jeg kjenner bare en nordmann som har hatt det, og litt merkelig at ikke fler har søkt på det.  De to linkene under om samme sak er verdt å lese:

 

http://www.thaiembas...10yrs-long-stay

 

https://www.thethail...-visa-long-stay

 

Hvorfor ikke prøve dette, det er mange nordmenn som enkelt kan få det.

 

A.H.


Det skal kuttes i trygdeytelser.

10 juli 2018 - 10:29

Hei folkens.

 

Det skal kuttes i trygde og pensjonsytelser som føres ut av landet.  Dette gjelder særlig folk som har flyttet til Thailand.

 

En opparbeidet alderstrygd røres neppe, jeg tror og folk beholder den uføretrygden de har.  Men forsørgertillegg for egne barn og hustru vil de fjerne.

 

http://www.klassekam...TICLE/180719998

 

Vi husker de forsøkte å nedregulere trygd og pensjon etter kostnadene i Thailand for en del år siden, men dette fikk de ikke gjennomslag for.  Så forsørgertillegg for kone og egne barn vil de nå fjerne, og ikke sende til utflyttede nordmenn som er fastboende og da i Thailand. Regjeringen har nok tenkt på dette lenge, og vil følge det slik de gjør i andre land i Europa. Enkepensjonen vil de nok også helst fjerne helt, men forslaget om 3 års enkepensjon arbeides det med i dag.

 

Må si jeg har hatt dette i tankene i noen år, så forbauset er jeg ikke over dette.

 

A.H.


Gjennomsnittslønn for thaier.......

06 mai 2018 - 11:52

Vi har diskutert lønn og hva thaier har som gjennomsnittslønn.  Men i gode tråder som kan ødelegges av slike diskusjoner, så lar vi de gode trådene leve uten slik diskusjon.

 

Greiere å ha en tråd som tar seg av hva thaiene tjener, og offisielle tall som er en realitet og ikke synsing.

 

Fjerde kvartall i 2017 så var gjennomsnittslønn i Thailand 13.975,36 baht i måneden.

 

https://tradingecono.../thailand/wages

 

Men alle vet at håndtverkerematselgere og landarbeidere i landsbyene og på landsbygdene tjener mye mindre.  Det er og mer mennesker rundt på slike steder enn i byene, så hva den riktige gjennomsnittslønna til thaiene er vet nok ingen.  Men vi forstår at det ikke er så mye, da disse menneskene som det er millioner av får 600,- baht i måneden når de er pensjonister.

 

A.H.