Gå til innhold

Arild Holtet

Arild Holtet

Ble med 30 okt. 2008
Frakoblet Sist aktiv I dag, 14:16
***--

Det skal kuttes i trygdeytelser.

10 juli 2018 - 10:29

Hei folkens.

 

Det skal kuttes i trygde og pensjonsytelser som føres ut av landet.  Dette gjelder særlig folk som har flyttet til Thailand.

 

En opparbeidet alderstrygd røres neppe, jeg tror og folk beholder den uføretrygden de har.  Men forsørgertillegg for egne barn og hustru vil de fjerne.

 

http://www.klassekam...TICLE/180719998

 

Vi husker de forsøkte å nedregulere trygd og pensjon etter kostnadene i Thailand for en del år siden, men dette fikk de ikke gjennomslag for.  Så forsørgertillegg for kone og egne barn vil de nå fjerne, og ikke sende til utflyttede nordmenn som er fastboende og da i Thailand. Regjeringen har nok tenkt på dette lenge, og vil følge det slik de gjør i andre land i Europa. Enkepensjonen vil de nok også helst fjerne helt, men forslaget om 3 års enkepensjon arbeides det med i dag.

 

Må si jeg har hatt dette i tankene i noen år, så forbauset er jeg ikke over dette.

 

A.H.


Gjennomsnittslønn for thaier.......

06 mai 2018 - 11:52

Vi har diskutert lønn og hva thaier har som gjennomsnittslønn.  Men i gode tråder som kan ødelegges av slike diskusjoner, så lar vi de gode trådene leve uten slik diskusjon.

 

Greiere å ha en tråd som tar seg av hva thaiene tjener, og offisielle tall som er en realitet og ikke synsing.

 

Fjerde kvartall i 2017 så var gjennomsnittslønn i Thailand 13.975,36 baht i måneden.

 

https://tradingecono.../thailand/wages

 

Men alle vet at håndtverkerematselgere og landarbeidere i landsbyene og på landsbygdene tjener mye mindre.  Det er og mer mennesker rundt på slike steder enn i byene, så hva den riktige gjennomsnittslønna til thaiene er vet nok ingen.  Men vi forstår at det ikke er så mye, da disse menneskene som det er millioner av får 600,- baht i måneden når de er pensjonister.

 

A.H.


India ett enormt land under utvikling.

13 januar 2018 - 08:59

India er ett land som er det nest største landet i verden i folketall, og om ikke lenge så har det gått forbi Kina.  Etter litt diskusjon om folketallmålinger, så sies det at India ER verdens mest folkerike land.  Det er på en måte mer stille om India i forhold til Kina.  Men det ventes at India blir verdens 5 største økonomi i dette året 2018.  Ett land som "stille" kommer til å bli ett land, som hele verden på mange måter må frorholde seg mer til.  Men landet er verdens nest mest tettbefolkede land noe som gir problemer.

 

https://e24.no/makro...i-2018/24218308

 

India er omgitt av vann omtrent rundt hele landet og i nord har de store fjellområder blant annet Himalaya.  I linken under fra Wikipedia kan det leses en del, og at landet er verdens mest folkerike demokrati.

 

https://no.wikipedia.org/wiki/India

 

Siden jegt bor i Thailand så ser mange her på India som en stor konkurent.  India er etter Kina Verdens nest største risprodusent.  Men på grunn av den tette befolkningen i landet, så har India halvpartenn hele 50% av vedens sult.  Vi leser så mye om sult i landene i Afrika, men med 50% av de som sulter har også India sine store problemer med å få nok mat.

 

https://www.bistands...-sultne-nasjon/

 

Indere går for å være intelligente mennesker, og innen data og IT er de i verdenstoppen.  Sult og lite mat på den ene siden og topp utdannede mennesker på den andre siden.

 

Tross at landet trenger mat og masse mat, så er de samtidig det landet i verden som eksporterer mest ris.  Landet Thailand som jeg bor i er nummer 2, men her er ikke folketettheten så stor og Thailand mangler ikke mat.

 

http://www.worldstop...xports-country/

 

India har ingen statsrelgion men 80,5% er hinduisme.  Nasjonalspråket er hindi.  De sliter som Kina med forrurensing i de store byene, og med byer som Mumbai med over 21 millioner innbyggere, Dehli med nesten 19 millioner og Kalka (Calcutta) medover 15,6 millioner så har de problemer hvis forurensingen øker mer.

 

India har det vært stille om lenge, men det er ett land som kommer som ett "stille hurtigtog".  Ett spennende land som også med sin beliggendehet har enorme strender og turismen øker.  India kan bli største utfordrer til turisme i Asia, og landet har enorme lengder med strender med sjøen på omtrent alle kanter untatt i nord.  Men Himalaya og fjellene trekker også turister fra hele verden.

 

Det blir spennende å se utviklingen i Inda som øker kraftig og hvor dette landet står økonomisk om 10 år.

 

A.H.


Sermonien i dag 26 oktober ved kongens kremasjon.

26 oktober 2017 - 12:15

Kong Rama Den Niende sermonien den 26 oktober.  En film lagt ut av Vg.

 

https://www.vgtv.no/live/148473/direkte-thailands-avdoede-konge-kremeres

 

A.H.


India ett land på vei opp.

08 juli 2017 - 13:02

Verden har og er veldig fokusert på Kina verdens mest folkerike land.  Men India har nesten like mange mennesker, og ventes å gå forbi Kina i folketall.

 

India er det skrevet merkelig lite om når det gjelder verdensøkonomi.  Men som jeg har nevnt i tråden om Kina, så kommer India litt mer "stille" seilende opp i kjølvannet av Kina.  Men det snakkes om at India på mange måter kan bli like stort som Kina.  Den nye skattereformen i India, er omtalt som meget lovende.

 

Det indiske aksjemarkedet har steget mye i år, og er i dag det landet med størst vekst og det ventes en vekkst på 19,6% prosent i år.  India er også som de fleste vet verdens største demokrati.

 

Det vil ta tid å få alt til å fungere, men indere er godt utdannet og de fleste kan engelsk.  Ett spennende land på mange måter, ett land som kommer "seilende" litt "ubemerket" i kjølevannet av Kina.

 

http://e24.no/makro-...g-deal/24087513

 

Det kanskje ikke alle vet, så er India suverent verdens mestproduserende land for ris.  Men eksportmessig kunne de kanskje eksportert mer, men de er verdens mest riseksporterende land, men med nesten 1,3 milliarder mennesker har de også mange munner å mette.

 

http://www.worldatla...-the-world.html

 

http://www.worldstop...xports-country/

 

India kommer raskt og blir Kina sin største konkurent.  Arbeidskraften er billig og de kommer til å ta en kraftig "bit" av eksport av mange varer og artikler.

 

A.H.