Gå til innhold

Arild Holtet

Arild Holtet

Ble med 30 okt. 2008
Frakoblet Sist aktiv I dag, 14:16
***--

#726688 Petchabun. Stedet som er mitt hjemsted i .

Skrevet av Arild HoltetI dag, 08:52

Thailand har hatt en stor forandring etter 2000.  Her i vår lille landsby har det og skjedd mye de siste 5 årene.  Prisene på land har over doblet seg, så folk utnytter landet de har og husene ligger tett mot hverandre.  Men det er solgt land langs hovedveien rett på utsiden av sentrum, og det har kommet opp 4 stk. kombinerte boliger og butikker.  Butikk ut mot veien og bolig på baksiden.  Det har blitt lagt på jord på flere små landbiter der de nye butikkene er, så landsbyen vil nok utvide seg den veien.

 

Det er og blitt bygget en del hus rundt soiene der vi har huset.  Så landsbyen blir større for hvert år.

 

Det samme har skjedd der vi har våre 40 rai med risland.  Mye land har blitt hustomter og det skal strekkes strøm langs den største soien.

 

Vi har fått 7-Eleven og ATM automater, bilbutikk og finansieringsfirma.  Internet Cafe har vi hatt i mange år, og butikkene utvider.  Det har og blitt bygget flere en etasjes town house som er utleieboliger, for når en fjerdedels rai på 400 kvadratmeter koster 350.000,- baht så blir det for dyrt for mange arbeidere å kjøpe land å bygge eget hus.

 

Vi har bodd her i 18 år nå, og i dag er det tre ganger så mye mennesker i landsbyen, om nye 10 år så er vel landsbyen enda større.  Det var ett landsbynummer når vi kom hit, nå er det to landsbynummer og snart blitr det vel tre og med det tre landsbysjefer.

 

A.H.

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • Screen Shot 2019-04-17 at 10.07.19.png
 • Screen Shot 2019-04-17 at 10.07.44.png
 • Screen Shot 2019-04-17 at 10.10.00.png
 • Screen Shot 2019-04-17 at 10.10.29.png
 • Screen Shot 2019-04-18 at 14.39.02.png
 • Screen Shot 2019-04-18 at 14.39.15.png
 • Screen Shot 2019-04-18 at 14.39.28.png#726682 Petchabun. Stedet som er mitt hjemsted i .

Skrevet av Arild HoltetI dag, 04:18

Det ble en hyggelig dag i går.  ETTER jeg hadde fortalt min blide runde, at på dagen i går så hadde vi bodd og levd sammen i 18 år.  For min blide kone husket ikke dagen vi flyttet sammen.  Det ble en ekstra god frokost i dag.   :romantiskmiddag: 

 

A.H.
#726679 Krone mot Baht

Skrevet av Arild HoltetI dag, 03:27

Goooooood morgen Thailand og goooooood morgen Norge.  En ny dag og i dag er det er torsdag den 18 april.  Da har vi kommet litt inn i året 2019, og det blir ganske spennende å se hva dette året gir av kurs for krona ved kjøp av baht.  De helt store forandringene blir det vel muligens ikke.

 

Vi har sett den laveste kursen for krona ved kjøp av baht i år, og det er hele 22 år siden krona var lavere mot baht.

 

Vi så som forventet en sterkere krone etter rentehevingen i Norges Bank, men det var av MEGET kort varighet men vi får nok en renteheving til i år.  Krona den holder seg omtrent på samme nivå nå.  Krona har styrket seg litt de siste dagene.  Men i dag falt krona litt, men kun nærmest en liten justering i noen banker.

 

  

På dagens første oppdatering av kursene, har de 8 bankene i Thailand disse tallene:

 

Bank of Ayudhya.

Veksling av kontanter er på 3,56 baht, TT overføring er på 3,69183 baht.

 

Bangkok Bank.

Veksling av kontanter er på 3,56 baht, TT overføring er på 3,70000 baht.

 

CIMB Bank.

Veksling av kontanter er på 3,51 baht, TT overføring er på 3,69100 baht.

 

Kasikorn Bank.

Veksling av kontanter er på 3,5228 baht, TT overføring er på 3,69004 baht.

 

Siam Comercial Bank.

Veksling av kontanter er på 3,5175 baht, TT overføring er på 3,6975 baht.

 

TMB Bank.

Veksling av kontanter er på 3,55 baht, TT overføring er på 3,70500 baht.

 

Krung Thai Bank.

Veksling av kontanter er på 3,55 baht, TT overføring er på 3,71200 baht.

 

UOB Bank.

Veksling av kontanter er på 0,00 baht, TT overføring er på 3,70300 baht.

 

Da hadde Krung Thai Bank beste kurs på TT overføring denne gangen, og kursene er i skrivende stund....... 

 

Sia Money Exchanges 3,70 baht.

 

Super Rich 3,70 baht.

 

Vasu Exchange 3,69 baht.

 

 

A.H. 
#726664 Petchabun. Stedet som er mitt hjemsted i .

Skrevet av Arild HoltetI går, 12:45

I dag den 17 april 2001, så gikk jeg av en skranglete falleferdig lokalbuss fra før krigen. Den gikk fra Lam Narai til den lille støvetelandsbyen Nong Bolung. Jeg skulle møte en ung kvinne som jeg hadde møtt i denne lille landsbyen lenge før Songkran, og etter Songkran skulle vi møtes og kanskje flytte sammen og leve sammen. Vi hadde en avtale: På grunn av vi begge hadde hatt en meget løgnaktig og utro samboer som vi var skilt fra. Det var at vi skulle prøve å leve sammen i to år, og hvis det gikk bra da skulle vi gifte oss. Det ble slik.

 

Jeg husker tankene når jeg gikk ned den støvete lille jordsoien, og støvet hvirvlet opp for hvert steg jeg gikk. Jeg hadde en slitt koffert i den ene hånda, og i den hadde jeg alt jeg eide i livet. I den andre hånda hadde jeg noen få tusen baht i ei svett hånd, men jeg viste at snart kom min uførepensjon fra Norge. Men noen tusen baht var en del penger den gangen, for håndtverkerene i landsbyen tjente 150,- baht per dag den gangen. Dt som skule bli min svoger, han hadde en slik lønn og den eneste som hadde arbeide hver måned.

 

Sakte sakte ruslet jeg ned den lille soien og tankene vandret. 

Jeg så en liten gutt som het Art, som lekte med den eneste leken han hadde. En trebil som onkel Phanom hadde laget til han. Jeg var spent på hva som ventet meg fra en kvinne jeg likte så godt, og hva ville hun si.

 

Plutselig så Art opp og ropte så det ljomet, og det var ikke ett menneske som ikke hørte det utbruddet: Mae mae (mor mor) Pappa malæu pappa ma læu. (Pappa har kommet til bake pappa har kommet tilbake). Ut mellom to fattigslige hus kom en blid gjeng, og den første var det menneske jeg skulle flytte sammen med. Sakte sakte satt jeg fra meg en slitt gammel koffert, og en glad kvinne trykket mine hender. Pappa. Sakte sa hun det flere ganger Pappa. Khon sanya kapp ma, khon mai kho hokk muen phom kitt. Du lovet komme til bake, du ikke lyve som jeg tenkte. Vi holdt pent rundt hverandre, og vi hadde begge tårer i øynene. Vi hadde tro på hverandre denne dagen 17 april 2001.

 

I dag har det gått 18 år, og det har vært 18 gode år men også mange missforståelser. To så helt forskjellige mennsker og to så forskjellige kulturer skulle "smelte" sammen. De to årene gikk fort, og vi viste da at vi var trygge på hverandre og DA kunne vi gifte oss og bygge ett eget hus og hjem som vi hadde spart til.

 

Min kjære nye samboer var litt over 1 måned gravid da jeg traff henne, og dette var hun ikke klar over. Hun hadde forlatt en utro mann som ville ha en yngre penere kone til sengekos, og sin gamle kone som arbeider på landet hans familie eide. Det hadde vist blitt litt av ett rabalder. For dette ble ikke godtatt og hun ville ha sønnen de hadde sammen, og flytte til der hennes mor og familie bodde. Mannen nektet for hans mor elsket den lille gutten Art. Men han måtte gi seg da han ble realt banket opp, og ble truet om å bli kastrert av en meget hissig kvinne.

 

Min kjære blide runde ble redd etter hvert, for hun forsto at hun var gravid. Hun var livredd for jeg skulle forlate henne, men når hun fødte sin sønn Am som var syk så støttet jeg henne i en vond tid. Han ble født med hard bronkitt som legene mente var asthma, og lå på overvåkning i flere dager. Jeg ble glad i denne lille syke men glade gutten Am, og plutselig hadde jeg både den snille gutten Art og Am som jeg tok vare på som mine egne barn. Am ble frisk som en fisk, og en glad og kjærlig liten gutt.

 

Min kjære samboer fikk beskjed om at hun ikke kunne få flere barn etter Am ble født, for det var en del komplikasjoner under fødselen. Tre år senere ropte min glade kone på meg. Arild ma thi ni noy. (Arild kom hit litt). Hun hadde noe hun MÅTTE fortelle meg. Jeg har gått hos leger i lang tid og fått hjelp og vitaminer etter Am ble født sa hun, og nå tror legene jeg kan få barn igjen. Jeg ble litt paff og sa: Vi har jo Art og Am og jeg er jo for gammel til å få barn igjen. Det er du ikke sa min glade kone. Du har gitt meg og min familie ALT, og vi har ikke gitt noe til bake. Jo sa jeg du har gitt mer enn det jeg har gitt, for du har gitt deg selv og gitt meg en god familie. På sin artige måte forklarte meg dette på sin måte, etter litt protester da jeg synes jeg var for gammel til å få ett barn:

 

Jeg sa litt forsiktig: Hvis jeg dør tidlig og du har enda ett barn men ingen mann, da blir livet forferdelig tungt. Ei lita hånd la seg over min hånd, mens hun smilte mildt og sa: Hvis det skjer så ser jeg deg mannen jeg er så glad i, hver eneste dag når jeg ser inn i vårt barn sine øyne. Da sluttet jeg å protestere, for min kjære kone ville gi meg det viktigste i livet. Hun ville gi meg ett barn, som hun så som det viktigste i livet den gangen.

 

Det ble slik og i slutten av året 2005 så fikk vi vår lille sønn Owen eller Thanadon som er hans riktige navn. Vi hadde spart og vært forsiktige med penger, og hadde fått kjøpt to landbiter. Den ene i soien der jeg traff min kone, og den andre en større landbit som vi kunne bygge hus på. Året 2005 ble ett godt år. Vi begynte å bygge huset vårt, og ett hus til min svigermor som tok vara på min kones yngre søster. Den som sparer har heter det, og det ga resultater etter 4 år. Owen ble født den 9 september, og vårt og svigermors hus var omtrent helt ferdig til jul. Men det var så ferdig at vi kunne flytte inn i begge husene. Min kone maste aldri på dette statuset som er bil. Omtrent alle maser på sin vestlige hvite mann (farang), at en bil det MÅ de ha og de får høyere status da. Vi gledet oss over eget hus og en vakker liten gutt. Hus og hjem og familien er det viktigste i livet, og vi hadde nådd det vi begge ønsket.

 

I dag den 17 april året 2019, så er det 18 år siden jeg gikk ned en støvete liten jordsoi. Jeg hadde tro på livet igjen, og i dag 18 år senere så er jeg glad jeg tok denne skranglete falleferdige bussen fra Lam Narai til den støvete lille Landsbyen Nong Bolung. Vi fant begge det vi letet etter og håpet på begge, den 17 april for hele 18 år siden.

 

En takk til deg du kjære Phuangmala Bunkhoy for ett godt liv.

 

A.H.

 

 

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • XO1F1363.jpg#726662 Krone mot Baht

Skrevet av Arild HoltetI går, 11:23

Vel da har vi har kommet godt inn i året 2019, og da blir det spennende å se utviklingen for den norske krona.  

 

Da har vi fått “lukte” på hva de første 3 månedene i 2019 har kommet med.  Ikke noe så veldig stor bedring for krona mot baht, men det var vel heller ikke å vente men litt sterkere er krona.  Vi får vel håpe på at lønnsforhandlingene blir bra i år.  

 

På dagens siste oppdatering av kursene, har de 8 bankene i Thailand disse tallene:

 

Bank of Ayudhya.

Veksling av kontanter er på 3,57 baht, TT overføring er på 3,69970 baht.

 

Bangkok Bank

Veksling av kontanter er på 3,57 baht, TT overføring er på 3,71000 baht.

 

CIMB Bank

Veksling av kontanter er på 3,52 baht, TT overføring er på 3,70360 baht.

 

Kasikorn Bank.

Veksling av kontanter er på 3,32956 baht, TT overføring er på 3,70019 baht.

  

Siam Comercial Bank.

Veksling av kontanter er på 3,525 baht, TT overføring er på 3,7050 baht.

 

TMB Bank.

Veksling av kontanter er på 3,56 baht, TT overføring er på 3,71250 baht.

 

Krung Thai Bank.

Veksling av kontanter er på 3,55 baht, TT overføring er på 3,71500 baht.

 

UOB Bank.

Veksling av kontanter er på 0,00 baht, TT overføring er på 3,71200 baht.

 

Da hadde Krung Thai Bank beste kurs på TT overføring.

 

Vekslingskontorene for veksling av kontanter har disse kursene:

 

Sia Money Exchange. 3,69 baht.

 

Super Rich. 3,70 baht.

 

Vasu Exchange.  3,69 baht.

 

 

A.H.
#726653 Krone mot Baht

Skrevet av Arild HoltetI går, 03:37

Goooooood morgen Thailand og goooooood morgen Norge.  En ny dag og i dag er det er onsdag den 17 april.  Da har vi kommet litt inn i året 2019, og det blir ganske spennende å se hva dette året gir av kurs for krona ved kjøp av baht.  De helt store forandringene blir det vel muligens ikke.

 

Vi har sett den laveste kursen for krona ved kjøp av baht i år, og det er hele 22 år siden krona var lavere mot baht.

 

Vi så som forventet en sterkere krone etter rentehevingen i Norges Bank, men det var av MEGET kort varighet men vi får nok en renteheving til i år.  Krona den holder seg omtrent på samme nivå etter Songkran, og flere av bankene har over 3,70 på TT overføring nå.

 

  

På dagens første oppdatering av kursene, har de 8 bankene i Thailand disse tallene:

 

Bank of Ayudhya.

Veksling av kontanter er på 3,57 baht, TT overføring er på 3,6935 baht.

 

Bangkok Bank.

Veksling av kontanter er på 3,56 baht, TT overføring er på 3,70250 baht.

 

CIMB Bank.

Veksling av kontanter er på 3,51 baht, TT overføring er på 3,69430 baht.

 

Kasikorn Bank.

Veksling av kontanter er på 3,5257 baht, TT overføring er på 3,69294 baht.

 

Siam Comercial Bank.

Veksling av kontanter er på 3,5175 baht, TT overføring er på 3,6975 baht.

 

TMB Bank.

Veksling av kontanter er på 3,55 baht, TT overføring er på 3,70625 baht.

 

Krung Thai Bank.

Veksling av kontanter er på 3,55 baht, TT overføring er på 3,71100 baht.

 

UOB Bank.

Veksling av kontanter er på 0,00 baht, TT overføring er på 3,70900 baht.

 

Da hadde Krung Thai Bank beste kurs på TT overføring denne gangen, og kursene er i skrivende stund....... 

 

Sia Money Exchanges 3,69 baht.

 

Super Rich 3,69 baht.

 

Vasu Exchange 3,69 baht.

 

 

A.H. 
#726640 Petchabun. Stedet som er mitt hjemsted i .

Skrevet av Arild Holtet16 april 2019 - 06:17

Songkran hos oss er ikke det å stå ved veiene å kaste vann, og reise rundt med en pickup med store oljefat fulle av vann på.  Samt den enorme fylla og ulykkene som skjer, og Songkran har malt for mye fyll, med døden som følger.  En trist utvikling der Songkran som er nyttåret i Thailand, nå skrives og omtales som en vannfestival.

 

Det som er viktigst eller kanskje var det for noe tiår tilbake, det er at de unge takker foreldre for livet, og gir dem det livgivende vann og ofte talkum som kjøler ned i varmen.  Ofte gis vannet med en pen blomst som dyppes i vann.  De voksne gir og vann tilbake til barna, og ønsker dem lykke til med skoler og livet som kommer.

 

Noen få bilder fra der vi har vår plass der vi som er eldst takkes for livet vi har gitt barna.  Tar med noen få bilder først, av da mødrene ble takket av sine barn.  Jeg som er den eldste i familien og sees på som familiens overhode, jeg fikk egen stol og alle takket den eldste for det gode livet de hadde fått.  Men først noen bilder av mødrene i familien.

 

 

A.H

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • DSC07953.jpg
 • DSC07955.jpg
 • DSC07956.jpg
 • DSC07959.jpg
 • DSC07962.jpg
 • DSC07964.jpg#726639 Petchabun. Stedet som er mitt hjemsted i .

Skrevet av Arild Holtet16 april 2019 - 05:45

I dag er det en måned siden jeg tok den andre hofteoperasjonen. Jeg bler raskt bedre og var oppe å gikk, men etter 2,5 uker fikk jeg plutselig vondt og det ble enda vondere noen dager. Leste litt om infeksjon i sår og protese, og dette var ikke hyggelig lesestoff. Men jeg fortsatte treningen slik som var anbefalt av leger, og plutselig etter noen dager var smertene borte. Hva smertene kom av vet jeg ikke. Men mulig jeg lå galt en natt, eller en av mine kjære hunder hoppet opp i senga på natta og landet på såret. Vel tross smerter fortsatte jeg tålmodig å trene meg opp. Tålmodighet det har jeg og tro på det jeg gjør.

 

Nå en måned etter operasjonen så går jeg som før, og kan arbeide i hagen med mange ting. Men tunge løft og vridninger det skal jeg ikke gjøre.

 

Vi har jo hovedsoverommene og wc/badene i 2 etasje, så vi laget i stand soverommet i 1 etasje når vi kom fra sykehuset. Bratte trapper og når trappa er glatt i regnvær tok vi ikke sjansen på den første tiden.

 

Kona og guttene sjauet ned en tung sofa, to stoler og ett bord, og satt opp Tv nede i trimrommet. Så trimrommet med de 60 kvadratmeterene der det skal kun stå treningsapparater, det venter vi med tii senere i år. Men den lille kroken mot vinduene, der har vi benken for kaffekoking og enkel oppvarming av mat. Det store 450 kilo tunge heltrebordet og stolene, de skal være i denne lille kroken på 20 kvadratmeter.

 

En god venn flyttet til Filippinene, og han ga meg to kasser med gode bøker. Så jeg får vel lage meg en lesekrok og lage en bokhylle for drøye 3 meter med bøker.

 

Inne i min lille hule Macrommet som også er 20 kvadratmeter, koser jeg meg og leser nyheter på nett og tar mine daglige kopper med kaffe. Godt å ha sin egen lille hule å trekke seg inn i, og tenke på at senere i år så skal jeg ha en komplett egen Gym på 60 kvadratmeter. Nå føler jeg meg sterk og frisk, og kan takke dyktige leger for jeg fikk nok en 100% vellykket hofteoperasjon.

 

A.H.

 

 

 

 

 

 

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • Screen Shot 2019-04-16 at 10.49.21.png
 • Screen Shot 2019-04-16 at 10.49.59.png
 • Screen Shot 2019-04-16 at 10.50.12.png
 • Screen Shot 2019-04-16 at 10.50.27.png
 • Screen Shot 2019-04-16 at 10.50.43.png
 • Screen Shot 2019-04-16 at 10.50.56.png
 • Screen Shot 2019-04-16 at 10.51.53.png
 • Screen Shot 2019-04-16 at 10.52.06.png
 • Screen Shot 2019-04-16 at 10.52.18.png#726625 Petchabun. Stedet som er mitt hjemsted i .

Skrevet av Arild Holtet15 april 2019 - 02:44

I dag er det siste dagen i Songran her hos oss, og den første dagen etter hofteoperasjonen at jeg går helt normalt.  Jeg ble litt skremt etter 2,5 uke, da jeg plutselig fikk smerter.  Jeg tenkte på infisert hofteprotese og i såret, for det kan skje enkelte mennesker.

 

https://ekspertsykeh...-blir-infisert/

 

Men hvorfor smertene kom så plutselig vet jeg ikke, så jeg fortsatte den forsiktige treninga som legene anbefaler.

 

https://hnt.no/behan...roteseoperasjon

 

I dag så er jeg nesten bedre enn forventet, så tålmodighet og trening har helt klart hjulpet.

 

Min blide runde og begge guttene har sjauet og stått skikkelig på, for vi har valgt å bo i soverommet i første etasje etter hofteoperasjonen.  Opp og ned den bratte trappa til terrassen og annen etasje, det tok vi ikke sjansen på og når det regner er trappa glatt.

 

Den store sofagruppa som sto oppe i annen etasje, den står i trimrommet der den siste treningsmaskinen skal stå.  Men den blir nok ikke kjøpt før helt i slutten av dette året, og når jeg er 100% bra etter hofteoperasjonen og kan trene som før igjen. 

 

En god venn som bodde i Thailand har flyttet til Filippinene, så ha ga meg alle bøkene han hadde.  Tusen takk for det og jeg har lesestoff på senga i mange år.  Må bare finne den beste plassen å lage en plass til 3 meter med bøker.

 

Min blide runde steller og pleier meg på en fantastisk måte, og livet det kan ikke bli bedre.  Den 17 april og om to dager, da har vi bodd sammen i 18 år.

 

Så livet her i den lille støvete landsbyen Nong Bolung, blir bare bedre og bedre for hvert år.  Landsbyen har og blitt dobbelt så stor, og alle de små støvete soiene i sand og jord har fast betongdekke nå.  Vi har fått7Eleven moderne legekontor, ATM, bilbutikk og finansierings kontor.  Så det som var en liten støvete landsby for 18 år siden, den har forandret seg og blitt mer moderne.  Men heldigvis så er de små soiene frem til husene like rolige som før.  

 

Så det blir spennende å se hvordan vårt hjem og landsbyen blir om 18 nye år.

 

A.H.

 

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • DSC_6162.jpg
 • DSC07916.jpg
 • DSC07947.jpg
 • DSC07950.jpg#726624 Krone mot Baht

Skrevet av Arild Holtet15 april 2019 - 02:21

Vi er inne i helligdager både i Norge og i Thailand.  April startet ikke så bra, men krona har som grafen fra Norges Bank viser steget mot baht.

 

Ha en fortsatt God Påske og Songkran.

 

A.H.

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • Screen Shot 2019-04-15 at 08.18.36.png#726609 Petchabun. Stedet som er mitt hjemsted i .

Skrevet av Arild Holtet12 april 2019 - 13:54

Vel nå starter Songkran.  Det beste stedet å feire Songkran på for meg, det er bak ett tett netting gjerde og lukkede porter.  Slik som i de siste fem årene.  Men god mat og drikke blir det.

 

A.H.

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • Screen Shot 2016-07-03 at 11.29.57.png#726608 Krone mot Baht

Skrevet av Arild Holtet12 april 2019 - 11:23

Vel da har vi har kommet godt inn i året 2019, og da blir det spennende å se utviklingen for den norske krona.  

 

Da har vi fått “lukte” på hva de første 3 månedene i 2019 har kommet med.  Ikke noe så veldig stor bedring for krona mot baht, men det var vel heller ikke å vente.  Vi får vel heller håpe på at lønnsforhandlingene blir bra i år.  

 

På dagens siste oppdatering av kursene, har de 8 bankene i Thailand disse tallene:

 

Bank of Ayudhya.

Veksling av kontanter er på 3,56 baht, TT overføring er på 3,68951 baht.

 

Bangkok Bank

Veksling av kontanter er på 3,56 baht, TT overføring er på 3,69750 baht.

 

CIMB Bank

Veksling av kontanter er på 3,50 baht, TT overføring er på 3,68440 baht.

 

Kasikorn Bank.

Veksling av kontanter er på 3,51316 baht, TT overføring er på 3,6804 baht.

  

Siam Comercial Bank.

Veksling av kontanter er på 3,50375 baht, TT overføring er på 3,68375 baht.

 

TMB Bank.

Veksling av kontanter er på 3,54 baht, TT overføring er på 3,69500 baht.

 

Krung Thai Bank.

Veksling av kontanter er på 3,54 baht, TT overføring er på 3,70200 baht.

 

UOB Bank.

Veksling av kontanter er på 0,00 baht, TT overføring er på 3,70200 baht.

 

Da hadde Krung Thai Bank beste kurs på TT overføring.

 

Vekslingskontorene for veksling av kontanter har disse kursene:

 

Sia Money Exchange. 3,69 baht.

 

Super Rich. 3,69 baht.

 

Vasu Exchange.  3,69 baht.

 

Ha en riktig god og lang helg.

 

 

A.H.
#726606 Petchabun. Stedet som er mitt hjemsted i .

Skrevet av Arild Holtet12 april 2019 - 03:57

Tiden går etter hofteoperasjonen, og den 4 april hadde jeg den første etterkontrollen. Har liksom blitt godt kjent med denne veien inn til sykehuset nå. Fjellene eller åsene stiger opp bak sykehuset, og det gir en pen bakgrunn for sykehuset.

 

Det er bevæpnede vakter og video som overvåker inngangen, men alt er da med en hyggelig hilsen og ett smil.

 

 

Langs de små veiene inne på området og der det kan parkeres, så er det en lang rekke med hyggelige spisesteder. For mat må man ha. Vi hadde med konas yngre søster Thanoy og mannen samt begge deres gutter. Vår mellomste gutt Am og minstemann Owen var også med.

 

En god grunn til alle ville være med, for vi skulle innom den største BigC og spise pizza og iskrem hos Swendsen´s. Slik ble det da også, og gjengen de storkoste seg. Plutselig så var min blide runde borte gitt. Aha....... Det skulle shoppes litt på det enorme senteret.

 

Vel vi kom oss hjem en glad gjeng, men da var i alle fall jeg sliten. Det var nesten 4,5 timer å sitte i bilen til og fra, samt hele 4 timer før vi kom inn til legen. Samt 1,5 time på BigC supersenter, så jeg var ikke veldig rask til beins.

 

Ulempen med sykehusene der alle kan få hjelp, det er at venterommene er fulle av folk og mange venter over halve dagen. Men en førsteklasses stab med leger har Militær Hospitalet, og prisen er 20% av det man betaler på de store flotte private sykehusene. Jeg hadde ingen problemer med å vente mange timer flere ganger, for det sparte jeg 400.000,- baht på. Det blir ganske mange banansplitt må vite.

 

Vel hjemme og da var det en STOOOOOOOR kopp med god kaffe, og da fant jeg roen hjemme sammen med min lille og beste venn hunden Lucky.

 

 

A.H

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • DSC07921.jpg
 • DSC07923.jpg
 • DSC07924.jpg
 • DSC07925.jpg
 • DSC07926.jpg
 • DSC07929.jpg
 • DSC07934.jpg
 • DSC07935.jpg
 • DSC07937.jpg
 • DSC07940.jpg#726599 Krone mot Baht

Skrevet av Arild Holtet11 april 2019 - 11:17

Vel da har vi har kommet godt inn i året 2019, og da blir det spennende å se utviklingen for den norske krona.  

 

Da har vi fått “lukte” på hva de første 3 månedene i 2019 har kommet med.  Ikke noe så veldig stor bedring for krona mot baht, men det var vel heller ikke å vente.  Vi får vel heller håpe på at lønnsforhandlingene blir bra i år.  

 

På dagens siste oppdatering av kursene, har de 8 bankene i Thailand disse tallene:

 

Bank of Ayudhya.

Veksling av kontanter er på 3,56 baht, TT overføring er på 3,69030 baht.

 

Bangkok Bank

Veksling av kontanter er på 3,56 baht, TT overføring er på 3,70000 baht.

 

CIMB Bank

Veksling av kontanter er på 3,50 baht, TT overføring er på 3,68970 baht.

 

Kasikorn Bank.

Veksling av kontanter er på 3,52507 baht, TT overføring er på 3,69231 baht.

  

Siam Comercial Bank.

Veksling av kontanter er på 3,51625 baht, TT overføring er på 3,69625 baht.

 

TMB Bank.

Veksling av kontanter er på 3,55 baht, TT overføring er på 3,70375 baht.

 

Krung Thai Bank.

Veksling av kontanter er på 3,55 baht, TT overføring er på 3,70600 baht.

 

UOB Bank.

Veksling av kontanter er på 0,00 baht, TT overføring er på 3,70300 baht.

 

Da hadde Krung Thai Bank beste kurs på TT overføring.

 

Vekslingskontorene for veksling av kontanter har disse kursene:

 

Sia Money Exchange. 3,69 baht.

 

Super Rich. 3,70 baht.

 

Vasu Exchange.  3,68 baht.

 

I morgen så er det ny helligdag og Songkran starter, og da er nok bankene i Thailand stengt til og med 16 april.  Men den 17 april så er bankene i Thailand oppe igjen.  Ha en riktig god og lang helg.

 

 

A.H.
#726593 Petchabun. Stedet som er mitt hjemsted i .

Skrevet av Arild Holtet10 april 2019 - 21:52

Vel vi gjorde oss klare til å reise hjem, og familien kom og hentet oss. Vi sa pent adjø til sykepleierene, og jeg spurte pent om å få ta bilde av den ene. Hun smilte og sa ja men var på en fin måte litt sky. Men for ett menneske som hadde tatt så godt vare på meg i en uke. Det samme med hun som sa adjø, når jeg ble hentet med rullestolen. For det var bratte ganger og litt vondt underlag, og gå med gåstol var ikke å anbefale.

 

Men vi kom pent igjennom hele sykehuset, og ned den bratte korridoren og en hjelper bar gåstolen. Vi kom oss trygt ned den trange nedgangen til der bilene henter og bringer pasienter. Parkene rundt hovedinngangene er pent beplantet, så her kan de som er oppegående rusle rundt i hyggelig miljø.

 

Øverst i den store gangen ned, er det bestandig bilder av kongen eller kongefamilien og nydelige blomsteroppsett.

 

Vel hjemme så var det ei lite jente som var fra seg av glede. Det var min kjære lille hund Lucky, og hun lå tett inn mot meg i senga og rikket seg ikke før jeg flyttet meg. Men når jeg måtte på wc så fikk jeg følge av verdens mest trofaste hund. Så nå begynte livet sammen med en glad venn hjemme, og opptrening med øvelser som leger sa var nødvendig. Tålmodighet riktig trening var viktig i tiden som kom.

 

A.H.

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • DSC07884.jpg
 • DSC07892.jpg
 • DSC07896.jpg
 • DSC07898.jpg
 • DSC07900.jpg
 • DSC07901.jpg
 • DSC07902.jpg
 • DSC07904.jpg
 • DSC07905.jpg
 • DSC07907.jpg
 • DSC07912.jpg
 • DSC07913.jpg