Gå til innhold

Arild Holtet

Arild Holtet

Ble med 30 okt. 2008
Frakoblet Sist aktiv I dag, 02:55
***--

#727960 En vanlig dag i Thailand.

Skrevet av Arild HoltetI går, 13:12

Kan du si noe om byggemåten i Thailand ved å bygge søyler i motsetning til norsk byggemåte der en bygger muren i forbandt. Ser på eget hus at det er sprekker i pussen der veggen går mot søyle uten å være i forbandt med søylen. Hvis du skulle bygge på nytt i dag, hvilken metode ville du valgt?

 

Jeg ser de bygger ganske likt i Norge og Thailand i dag.  Bindene søyler/dragere og betong gulv, og bruker glass og aluminium i mellom søyler og dragere og gulv/tak.  Første bygget jeg arbeidet på som ble bygget slik, det var Narvesenbygget når jeg gikk i lære i 1960 åra.  Samt at det var en "kjerne midt i bygget, der det var trapper, heiser og sjakter der ventilasjon, røropplegg og alt av hovestrekk for elektrisitet lå.

 

Skulle jeg bygget på nytt i Thailand, så tror jeg at jeg hadde brukt omtrent samme metode og slik som huset ble bygget i 2005.  Da med fast betongdekke over 2 etasje, og takkonstuksjon over betongdekket over 2 etasje.  Det "binder" huset godt sammen, og driver det inn vann ved ekstrem nedbør og voldsom vind, så får vi aldri vannlekkasje og vann inn i huset.  Vi har bygget speiltak under betongtakene i 2 etasje som var hovedrommene før.  Samt at vi har ekstra høy 2 etasje, så varmen ligger oppunder taket.  Det blir kjølig nok bare med vifter og åpne dører og vinduer med netting foran.

 

På 12 år har vi ikke fått sprekker i noen vegger.  Grunnen er nok ekstra kraftige søyler og dragere, samt at vi gravde 2 meter ned og har søyleføtter på 2 ganger 2 meter og 2 meter høye.

 

A.H.
#727950 Krone mot Baht

Skrevet av Arild HoltetI går, 06:14

Ikke samme artikkel jeg henviste til,uansett er den aktuell.Vi fikk før ca 5.50 bath for krona.Den var opptil 6.42 bath på det høyeste.Dette utgjør mye.Jeg brukte å overføre 10.000 kr av og til og fikk kanskje 60.000 bath.NÅ 35.000 bath.Overførte nylig 130.000 bath.Dette kostet meg over 36.000 kr.

Etter tidligere thaibath ville dette kostet meg ca 27-28.000 kr.Thailand er blitt et høykostland.

Virker som om de ikke vil ha turister,men pengene vår vil de gjerne ha.

 

Den høyeste kursen jeg har fått ved kjøp av baht, det var i september 2005.  Da fikk jeg 6,61 baht på overføring.  I dag så ville jeg få 3.0575 baht mindre I samme bank.  Med en liten trygd/pensjon som tilsvarer 2G og 8332,- kroner, så er det hele 25.444,- baht.  Så den sterke baht merker alle som lever av uføretrygd og pensjon i Thailand.

 

A.H.
#727947 Krone mot Baht

Skrevet av Arild HoltetI går, 03:32

Goooooood morgen Thailand og goooooood morgen Norge.  En ny dag og det er torsdag den 18 juli.   Da har vi kommet godt inn i året 2019, og det kan bli spennende å se hva resten av dette året gir av kurs for krona ved  kjøp av baht.  De helt store forandringene blir det vel muligens ikke.

 

Vi har sett den laveste kursen for krona ved kjøp av baht i år, og det er hele 22 år siden krona var lavere mot  baht.

 

Krona den holder seg omtrent på samme nivå nå, men opp og ned går det for krona mot baht.    Krona har vandret mellom 3,5 til 3,6 lenge nå og mest på 3,5 tallet.  

 

Da har vi kommet over halve året, og hva vil denne juli måned gi av kurs for krona ved kjøp av baht?  Vi får vel bare ta det som det er, og den norske krona er svak og baht er sterk.  Krona svekket seg litt mot de fleste valutaer de siste to dagene, og selvfølgelig svekket krona seg også mot baht.  

 

 På dagens første oppdatering av kursene, har de 8 bankene i Thailand disse tallene:

 

 Bank of Ayudhya.

 Veksling av kontanter er på 3,42 baht, TT overføring er på 3,54427 baht.

 

 Bangkok Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,41 baht, TT overføring er på 3,55250 baht.

 

 CIMB Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,36 baht, TT overføring er på 3,54330 baht.

 

 Kasikorn Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,37604 baht, TT overføring er på 3,54328 baht.

 

 Siam Comercial Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,36625 baht, TT overføring er på 3,54625 baht.

 

 TMB Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,41 baht, TT overføring er på 3,55000 baht.

 

 Krung Thai Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,40 baht, TT overføring er på 3,56100 baht.

 

 UOB Bank.

 Veksling av kontanter er på 0,00 baht, TT overføring er på 3,55400 baht.

 

 Da hadde Krung Thai Bank beste kurs på TT overføring denne gangen, og kursene er i

 skrivende stund....... 

 

 Sia Money Exchanges 3,56 baht.

 

 Super Rich 3,56 baht.

 

 Vasu Exchange 3,56 baht.

 

 

A.H. 
#727946 En vanlig dag i Thailand.

Skrevet av Arild HoltetI går, 02:56

Det er nok to helt forskjellige grupper fattige vi observerer, Arild. De jeg ser i de urbane strøk er nok de som har falt igjennom i samfunnet, mens de som du beskriver er folk som bare rett og slett ble igjen på perrongen da utviklingstoget gikk videre. Begge grupper er nok underernært eller feilernært, men tror «dine» fattige har et bedre liv enn “mine” fattige. De kjenner jo stort sett ikke til noe annet liv og vet da heller ikke hva de skulle strebe etter. Trolig er de derfor også lykkelige på sin måte om en kan bruke et slikt begrep på en slik tilværelse.

 

 

Det er riktig det PanGel.  Det er to HELT forskjellige grupper fattige vi har sett.

 

Jeg husker første gangen jeg kom til en slik fattig bosetting langt inne i landet.  Det tok flere timer å gå for det var kun stier som førte dit.  Jeg ble så paff over det jeg så, at jeg trodde nesten ikke mine øyne.

 

Det har blitt turer til flere slike steder, og det er nesten merkelig at det finnes så mange mennesker, som lever på samme måte som for flere hundrede år siden.  Bare noen norske mil unna så finner vi en helt moderne verden, og det Thailand som turister folk i den moderne verden kjenner.

 

Det er en ting jeg ikke gjør, og det er å ta bilder av disse menneskene.  Jeg synes det er å grafse i de fattiges liv.  Dog så kunne vi prate sammen, og blide og vennlige er disse menneskene.  Men å ta bilder av boligene til svigermor og hennes søster var ok, og kona ville jo ha bilde av seg og familien der.

 

For deg som setter menneskeverd så høyt som du gjør, så tror jeg også du hadde fått sjokk av å se slike bosteder.  Men regjering og samfunnet gjør ingen ting så de i alle fall kan få strøm og ett bedre moderne liv.  De er kanskje verdt det.

 

A.H.
#727945 Krone mot Baht

Skrevet av Arild HoltetI går, 02:29

Jeg henviser kun til det jeg ser på media.Når de som lever av turismen sier at fallet de siste 12 mnd er 80% så formidler jeg dette.Iflg samme artikkel har turismen i pattaya droppet 50% hittil i år.

Når en fra TAT går ut å påstår at en altfor sterk thaibath ikke er en del av problemet reagerer jeg.

Turismen i norge øker pga svak krone,dette sier NHO reiseliv.Er det KUN i thailand de ikke innser at en svak bath vil øke turismen?Eksportbedriftene sliter,men de taler for døve ører.Jeg ser frem til å se hvor mye riseksporten har falt i 2019 ved årets slutt.De som blør er fattige risbønder som ikke får solgt risen sin.På enkelte resorter må man nå betale 30 bath pr håndkle,før var slikt på badet.

Security er borte.Mindre ansatte.Dette går igjen ang turisters klager.Folk har fått nok.Derfor reiser de nå til andre land.Militærkuppet glemmer ikke folk/turister.At statsministeren NÅ går ut og sier at han er blitt en sivil(sagt fra seg militærordenen)og nå skal innføre demokrati tror vel ingen på.Lange køer ved suvarnabom,opptil 1 time nå.Dette pga sjekk av fingeravtrykk.Krav til fremvisning av min 10.000 bath cash ved ankomst.(ikke nordmenn enda).Krav om at man oppgir til enhver tid hvor man er i thailand.Krav om minimum 800.000 bath på kto for å få forlenget visum.(min 6 mnd)+ masse mere nye regler.De har allerede skutt seg selv i foten.Ble ltt ut av topic,men det tåler vi vel.

 

Nå nevnes det at turister ungår Pattaya og velger andre steder blant annet Phuket.  Det nevnes og at baht som er så sterk har noe å si.  Men det er IKKE 80% men 30% mindre besøkende som det skrives i The Thai Gear.  Måtte lete litt for å finne den rette artikkel, siden du ikke la med vedlegg til den.  Men slik er den å lese.

 

https://thethaiger.c...ans-on-the-rise

 

Det nevnes og at det kommer mer og mer indere, så turismen den øker og øker og inntektene til Thailand øker.  Hadde ikke baht vært så sterk som den er, så hadde kanskje turismen økt enda mer.

 

Men Baht ER sterk og det merker fastboende utlendinger da deres økonomi svekkes litt.

 

Men hva skjer med baht?  Vil baht holde seg på samme nivå?  Vil baht svekkes?  Eller vil baht styrkes?

 

A.H.
#727930 Krone mot Baht

Skrevet av Arild Holtet17 juli 2019 - 03:05

Øystein Olsen tror på en sterkere krone, men det vil komme sakte og sikkert i tiden som kommer.

 

https://e24.no/makro...-krone/24644356

 

Grafen fra Norges Bank ser ikke så alt for deprimerende ut, og litt har da krona styrket seg.  Men etter det så falt oljeprisen kraftig.  Så det vil nok svekke krona ørlite.

 

https://aksjelive.e2.../article/QoEx8x

 

A.H.

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • Screen Shot 2019-07-17 at 08.45.28.png#727929 Krone mot Baht

Skrevet av Arild Holtet17 juli 2019 - 03:01

De er mlm barken å veden.Uansett MÅ de snart gjøre noe.Turismen falt 30% iflg thaivisa.Sier de forsøker å forhindre spekulasjon,men gjør de det virkelig det????Å devaluere er kanskje siste mulighet til slutt for å få turistene tilbake.Thailand er MYE dyrere enn nabolandene.Vitenam kalles nå det nye thailand bla pga prisnivået.Kambodsja mye billigere.Lettere å eie for utlendinger.Lettere å få visum.Thailand har strammet inn på alt ang turister/fastboende.Utlendinger rømmer landet.

Ett exempel på tenkemåten(ganske vanlig)er at enkelte barer i BKK har satt OPP prisen på ei øl pga lite kunder.MOTSATT av hva andre gjør.Tenkemåten er at de som fremdeles kommer nå skal sponse de som IKKE kommer mere.Happy hour er borte i flere barer.Ser for meg et skilt hvor det står: Come inside,beer before 90 bath,now ONLY 120 bath.

 

 

Hva er dette for noe sludder................ 

 

I januar til juli ØKTE turismen med hele 11%.

 

https://www.tatnews....o-22-6-million/

 

A.H.
#727928 En vanlig dag i Thailand.

Skrevet av Arild Holtet17 juli 2019 - 02:57

Ja, det er åpenbart en tøff hverdag for de som ingen ting har og heller ikke har bemidlede slektninger. Hvorvidt de klager vet jeg ikke, jeg kjenner ingen av dem. Kanskje har de resignert og akseptert sin skjebne. Både religion og overtroen forteller dem jo at det livet de lever i dag er en konsekvens av tidligere liv. Tror man på slikt så nytter det jo lite å klage. Som man reder ligger mann, sier vi på norsk.

 

Vi går alle ut fra vårt eget ståsted heter det jo.  Disse menneskene kjenner dette livet og familiene har levd slik i generasjoner.  Men på alle mine turer til slike steder der biler ikke kommer frem, så er det ett syn som jeg reagerte på.  Slitte klær og de var alle magre syltynne voksne mennesker, som alle veide langt under 50 kilo.  Men som nevnt.  De kjenner ikke noe annet liv.  Men tro meg.  Man blir påvirket av slike syn og fattigdom.  I The Land Of Smile.  Det som forundrer meg er att det fremdeles er slik i Thailand, for landet er ikke fattig.  Men det er en ENORM forskjell på fattig og rik, som nesten virker helt uvirkelig i 2019 eller 2562 thailandsk tid.  De første gangene jeg så slike bosteder, var når min kone tok meg med til der hun vokste opp.  Fremdeles mange steder uten veiforbindelse strøm og vann i Chaiaphum der hun vokste opp.  Hadde turister som ser på Thailand som en "perle" sett dette, så hadde de nok blitt betenkt.  Mest skjønner man når man forstår litt thai og snakker med disse menneskene.  Da får man og inntrykket, at de er lykkelige og glade i sin "bortgjemte" verden.

 

A.H.
#727913 Mat & kosttilskudd

Skrevet av Arild Holtet16 juli 2019 - 03:03

For kraftig overvektige eller det vi kaller feite, så kan det være nyttig å lese hva som skrives om dette i dag.  For stor overvekt gjør livet tyngre, og det tar og mange år av ett liv.  Det tar mer liv enn røyking denne livsstilen folk har i dag.

 

https://forskning.no...efttyper/538339

 

https://forskning.no...er-flest/471000

 

 

https://www.dinside....t-ditt/61989235

 

Feite folk er og mer sykemeldt enn de som har normal vekt.

 

https://www.vg.no/ny...mange-sykedager

 

A.H.
#727911 En vanlig dag i Thailand.

Skrevet av Arild Holtet16 juli 2019 - 02:35

På steder i Thailand som utlendinger sjelden ser og som er ukjent for turistene, er det mennesker som bor og lever som for flere hundrede år siden.  Men lykkelige det er de selv om de mangler alt som skal til for ett moderne liv, men de har det som de setter så høyt.  De har frihet.  Det er små jordveier som fører til disse stedene, og ofte ikke kjørbare med bil.  Enkelte steder så er det og bare stier som en motorsykkel kan kjøre på.  Svigermor og hennes eldre søster de flyttet fra her de bodde  for to tre år siden.  De kjøpte to små landbiter inn mot fjellene litt lenger opp i Phetchabun, og der lever de av det de dyrker og mat de finner i naturen.

 
Det er utrolig mange mennesker i Thailand, som lever i hus som er slik det var for flere hundrede år siden.  Ikke strøm og vann i husene.  Vasking av tøy og vaske seg selv, det skjer i elvene i år som for flere hundrede år siden.  Men det finnes teknologi som har kommet nå, som kan gi dem litt strøm i dag.  Hvis de har penger til det, eller noen rike i familien gir dem det.  For de har som vi hørte ute i en liten avsidesliggende fjellbygd ca. 2500,- til 4000,- baht i måneden.  Det kan de leve av med mat og det viktigste, men ekstra medisiner og teknologi det må noen i familien gi dem.
 
Min glade kone handlet inn solcellepanel og utstyr, slik at svigermor får strøm til ei vifte og ett lite kjøleskap.  Samt å lade mobilen som er viktig for å ha kommunikasjon.  Samlet så kostet det 10.500,- baht, og det er 3,5 måneders inntekt for svigermor og hennes søster.  Det er ett vanlig bilbatteri som strømkilde, så stor kapasitet har ikke disse nye mobile solcellepanelene.  Men med 2 stk. så holder det i disse enkle bambus husene de bor i.  Litt enkelt laget for prisen må være rimelig, og det er skakt og mindre nøye satt sammen.
 
Så det skjer forandringer for de hundretusener eller kanskje en million eller så med mennesker, som enda lever slik de gjorde for flere hundrede år siden.
 
Så nå blir svigermor glad.  Holder det ikke til ett lite kjøleskap, så får vi bare kjøpe ett slik solcellepanel til.  Vi måtte hjelpe henne med penger for hjelp på sykehus som ikke var gratis.
 
A.H.

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • DSC08247.jpg
 • DSC08248.jpg
 • DSC08252.jpg
 • DSC08260.jpg
 • DSC08266.jpg
 • DSC08269.jpg
 • DSC08273.jpg
 • P1190475.jpg
 • P1190477.jpg
 • P1190479.jpg
 • P1190482.jpg#727903 Krone mot Baht

Skrevet av Arild Holtet15 juli 2019 - 03:28

Goooooood morgen Thailand og goooooood morgen Norge.  En ny dag og det er mandag den 15 juli.   Da har vi kommet godt inn i året 2019, og det blir ganske spennende å se hva resten av dette året gir av kurs for krona ved  kjøp av baht.  De helt store forandringene blir det vel muligens ikke.

 

Vi har sett den laveste kursen for krona ved kjøp av baht i år, og det er hele 22 år siden krona var lavere mot  baht.

 

Krona den holder seg omtrent på samme nivå nå, men opp og ned går det for krona mot baht.    Krona har vandret mellom 3,5 til 3,6 lenge nå og mest på 3,5 tallet.  

 

Da har vi kommet over halve året, og hva vil denne juli måned gi av kurs for krona ved kjøp av baht?  Vi får vel bare ta det som det er, og den norske krona er svak og baht er sterk.  Den norske krona har ikke veldig stor interesse, og ofte går krona opp på TT overføring.  Men litt har krona styrket seg da vi har kommet omtrent halvveis i denne juli måneden.

 

 På dagens første oppdatering av kursene, har de 8 bankene i Thailand disse tallene:

 

 Bank of Ayudhya.

 Veksling av kontanter er på 3,45 baht, TT overføring er på 3,57319 baht.

 

 Bangkok Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,44 baht, TT overføring er på 3,58000 baht.

 

 CIMB Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,39 baht, TT overføring er på 3,57190 baht.

 

 Kasikorn Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,40329 baht, TT overføring er på 3,57053 baht.

 

 Siam Comercial Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,39625 baht, TT overføring er på 3,57625 baht.

 

 TMB Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,43 baht, TT overføring er på 3,58375 baht.

 

 Krung Thai Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,43 baht, TT overføring er på 3,58800 baht.

 

 UOB Bank.

 Veksling av kontanter er på 0,00 baht, TT overføring er på 3,58600 baht.

 

 Da hadde Krung Thai Bank beste kurs på TT overføring denne gangen, og kursene er i

 skrivende stund....... 

 

 Sia Money Exchanges 3,59 baht.

 

 Super Rich 3,59 baht.

 

 Vasu Exchange 3,58 baht.

 

 

A.H. 
#727878 Krone mot Baht

Skrevet av Arild Holtet12 juli 2019 - 11:15

Vel da har vi har kommet godt inn i året 2019, det spennende å se utviklingen for den norske krona resten av dette året.  

 

Da har vi fått “lukte” på hva det først halve året i 2019 har kommet med.  Krona den holder seg svak mot baht, og noen tegn til en del sterkere krone mot baht ser vi ikke.  Krona holder seg på 3,5 tallet.    Krona er i alle fall ganske stabil i forhold til baht.  På dagens siste oppdatering av kursene, har de 8 bankene i Thailand disse tallene:

 

Bank of Ayudhya.

Veksling av kontanter er på 3,43 baht, TT overføring er på 3,56285 baht.

 

Bangkok Bank

Veksling av kontanter er på 3,43 baht, TT overføring er på 3,57000 baht.

 

CIMB Bank

Veksling av kontanter er på 3,38 baht, TT overføring er på 3,56480 baht.

 

Kasikorn Bank.

Veksling av kontanter er på 3,40029 baht, TT overføring er på 3,56753 baht.

  

Siam Comercial Bank.

Veksling av kontanter er på 3,38375 baht, TT overføring er på 3,56375 baht.

 

TMB Bank.

Veksling av kontanter er på 3,43 baht, TT overføring er på 3,57625 baht.

 

Krung Thai Bank.

Veksling av kontanter er på 3,42 baht, TT overføring er på 3,58400 baht.

 

UOB Bank.

Veksling av kontanter er på 0,00 baht, TT overføring er på 3,57500 baht.

 

Da hadde Krung Thai Bank beste kurs på TT overføring.

 

Vekslingskontorene for veksling av kontanter har disse kursene:

 

Sia Money Exchange. 3,56 baht.

 

Super Rich. 3,58 baht.

 

Vasu Exchange.  3,57 baht.

 

Da er nok en uke over og krona styrket seg litt mot baht denne dagen.

 

Da er det bare å ønska alle en riktig god helg.

 

 

A.H.
#727877 nye duppeditter

Skrevet av Arild Holtet12 juli 2019 - 08:22

Arild og Stein: Det dere beskriver hører ikke hjemme under "nye duppeditter". De tilhører "teknisk museum".

 

Nei da.  Nye duppeditter de som både dupper og ditter vet du.

 

A.H.
#727874 Petchabun. Stedet som er mitt hjemsted i .

Skrevet av Arild Holtet12 juli 2019 - 06:52

Vi står på og setter 1 etasje i bedre stand, etter å ha bodd ved skolen i Lam Narai i 6 år.  Litt stopp på grunn av to hofteoperasjoner, men nå er vi i gang med å få min lille hule Macrommet slik jeg vil ha det.

 

Det første lille Macrommet er fra 2005, og da hadde vi internett over parabol som ikke var av det raskeste.  To billige skrivebord i metall, og min iMac G4 og G5 hadde jeg tatt med fra Norge.  Litt forsiktige innkjøp, etter å ha fått vår sønn Owen og bygget huset ferdig.  Samt at vi og kjøpte ny bil, for avbetaling og lån vil ikke kona og jeg ha.  Ett greit lite Macrom rom som var ett hyggelig lite rom, men etter hvert så ville kona at jeg skulle få ett større rom.  Da ble det åpne inngangspartiet under terrassen bygget inn, og Phanom kona sin bror laget veggpaneler og skuffeseksjoner å sette alle mine kjære gamle iMac på.  Laget og skyvedører så det ble en grei og pen inngang til far sin lille hule Macrommet.  Da ble det laget en U løsning som jeg likte godt, samt en liten sittegruppe for kaffe og mat.

 

Etter flere år og bra etter 2 stk. hofteoperasjoner, så er vi i gang hele gjengen.  Min "norske vegg" får nå 2 stk. nye skuffeseksjoner og en benkeplate hele veien, og skrivebord og sittegruppe ble fjernet.  Det gamle lille Macrommet har blitt nytt soverom, på grunn av jeg skulle slippe trappegåing til soverommet i 2 etasje etter hofteoperasjonene.  Så nå pusses begge rommene opp, og ny stor U løsning får jeg i min lille hule Macrommet.

 

Phanom konas glade bror som er møbel og innredningsnekker har laget nye skuffeseksjoner, og hans like blide glade kone Van sliper og lakkerer slik som deres arbeidsfordeling er.  Selv er jeg håndlanger og dekker til gulv og gjør maling og annet klart.  Så forandringer skjer i vårt hus i landsbyen Nong Bolung, og i morgen så er både Macrommet og det nye soverommet i 1 etasje helt ferdig.

 

Da er det bare trimrommet som skal bygges ut med den siste store styrketriningsmaskinen og gym matter på gulvene, men det tar vi helt på slutten av dette året.  Men Trimrommet er ferdig med en fin krok med sittegrupper og skap og ting, for enkel matlaging uten røyk og matsøl som thaimat ofte gir.

 

A.H.

Vedlagte miniatyrbilde(r)

 • Screen Shot 2019-06-06 at 07.12.54.png
 • Screen Shot 2019-06-06 at 07.13.54.png
 • Screen Shot 2019-06-06 at 07.14.09.png
 • Screen Shot 2019-07-12 at 12.16.08.png
 • Screen Shot 2019-07-12 at 12.16.30.png
 • Screen Shot 2019-07-12 at 12.16.49.png
 • Screen Shot 2019-07-12 at 12.17.07.png
 • Screen Shot 2019-07-12 at 12.18.22.png
 • Screen Shot 2019-07-12 at 12.18.44.png
 • Screen Shot 2019-07-12 at 12.19.01.png
 • Screen Shot 2019-07-12 at 12.19.17.png
 • Screen Shot 2019-07-12 at 12.19.30.png#727868 nye duppeditter

Skrevet av Arild Holtet12 juli 2019 - 00:58

Ja fikk en "ny" duppeditt i går kveld.....

Nokia mobil fra 2010 :-o

Den "gamle" var fra 2009.....

Ellers så kjøper jeg innimellom duppeditter etter anbefaling fra Odd Nerdrum....

De må helst være fra før 1840....

 

Selv så kjøpte jeg en ny Nokia 3310 i slutten av 2018.  Bra og enkel mobil for å ringe og sende meldinger.  Forøvrig har den norsk meny.  Kona har den gule Nokia 8110 den gule med skyvelokk over tastaturet.  :smile: 

 

A.H.