Gå til innhold

Arild Holtet

Arild Holtet

Ble med 30 okt. 2008
Frakoblet Sist aktiv I dag, 14:04
***--

I emne:Krone mot Baht

I dag, 02:09

230 milliarder..plusset på for mye.Iflg thaiere jeg kjenner så er utenlandsgjelda så stor at de føler seg presset til å holde bathen høyest mulig,Jeg vet ikke om dette er sant.De sier også at det snakkes i korridorene om å devaluere thai bath.Fikk høre dette igår hos søskenbarnet til kona som er banksjef i bangkok bank.Han sier også at ingenting er sikkert uansett,må bare vente å se hva som skjer.Det meste er rykter.Han bekreftet at de som kjøper/selger ris sliter med økonomien.

Eksportbedriftene sliter pga altfor sterk thaibath.Får ikke solgt varene sine.NÅ kjøper utlandet ris fra vietnam.Halve prisen.Turismen i norge øker betraktelig pga svak krone.Thailand går motsatt vei,

øl koster nå 150 bath i enkelte barer i BKK.Holder meg til 7/11 og koser meg på balkongen på kveldstid til 1/4 del av prisen.

 

 

Bra for Norge med en svakere krone, og det øker turismen og norsk økonomi og konkurranseevne.  For Norge er ett ekstra kostbart land å ta ferie i.

 

Men turismen øker i Thailand også, og foreløpig får de solgt sine varer som før.

 

Dog så er det tro på at krona kan styrke seg, men det skjer ikke over natta og krona styrker seg vel sakte og litt forsiktig.

 

Kursen for krona mot baht i juli ser i alle fall slik ut.

 

A,H.


I emne:Krone mot Baht

19 juli 2019 - 11:36

Vel da har vi har kommet godt inn i året 2019, det spennende å se utviklingen for den norske krona resten av dette året.  

 

Da har vi fått “lukte” på hva det først halve året i 2019 har kommet med.  Krona den holder seg svak mot baht, og noen tegn til en del sterkere krone mot baht ser vi ikke.  Krona holder seg på 3,5 tallet.    Krona er i alle fall ganske stabil i forhold til baht, og de store forandringene ser vi ikke.  

 

På dagens siste oppdatering av kursene, har de 8 bankene i Thailand disse tallene:

 

Bank of Ayudhya.

Veksling av kontanter er på 3,42 baht, TT overføring er på 3,55214 baht.

 

Bangkok Bank

Veksling av kontanter er på 3,42 baht, TT overføring er på 3,56000 baht.

 

CIMB Bank

Veksling av kontanter er på 3,37 baht, TT overføring er på 3,55060 baht.

 

Kasikorn Bank.

Veksling av kontanter er på 3,3844 baht, TT overføring er på 3,55164 baht.

  

Siam Comercial Bank.

Veksling av kontanter er på 3,37125 baht, TT overføring er på 3,55125 baht.

 

TMB Bank.

Veksling av kontanter er på 3,41 baht, TT overføring er på 3,56125 baht.

 

Krung Thai Bank.

Veksling av kontanter er på 3,40 baht, TT overføring er på 3,56300 baht.

 

UOB Bank.

Veksling av kontanter er på 0,00 baht, TT overføring er på 3,55700 baht.

 

Da hadde Krung Thai Bank beste kurs på TT overføring.

 

Vekslingskontorene for veksling av kontanter har disse kursene:

 

Sia Money Exchange. 3,55 baht.

 

Super Rich. 3,57 baht.

 

Vasu Exchange.  3,56 baht.

 

Nok en uke er over, og da er det bare å ønske alle en riktig god helg.

 

 

A.H.


I emne:Krone mot Baht

19 juli 2019 - 02:56

Goooooood morgen Thailand og goooooood morgen Norge.  En ny dag og det er fredag den 19 juli.   Da har vi kommet godt inn i året 2019, og det kan bli spennende å se hva resten av dette året gir av kurs for krona ved  kjøp av baht.  De helt store forandringene blir det vel muligens ikke.

 

Vi har sett den laveste kursen for krona ved kjøp av baht i år, og det er hele 22 år siden krona var lavere mot  baht.

 

Krona den holder seg omtrent på samme nivå nå, men opp og ned går det for krona mot baht.    Krona har vandret mellom 3,5 til 3,6 lenge nå og mest på 3,5 tallet.  

 

Da har vi kommet over halve året, og hva vil denne juli måned gi av kurs for krona ved kjøp av baht?  Vi får vel bare ta det som det er, og den norske krona er svak og baht er sterk.  

 

 På dagens første oppdatering av kursene, har de 8 bankene i Thailand disse tallene:

 

 Bank of Ayudhya.

 Veksling av kontanter er på 3,42 baht, TT overføring er på 3,55214 baht.

 

 Bangkok Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,42 baht, TT overføring er på 3,56000 baht.

 

 CIMB Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,37 baht, TT overføring er på 3,55060 baht.

 

 Kasikorn Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,38392 baht, TT overføring er på 3,55116 baht.

 

 Siam Comercial Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,375 baht, TT overføring er på 3,5550 baht.

 

 TMB Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,41 baht, TT overføring er på 3,55125 baht.

 

 Krung Thai Bank.

 Veksling av kontanter er på 3,41 baht, TT overføring er på 3,56900 baht.

 

 UOB Bank.

 Veksling av kontanter er på 0,00 baht, TT overføring er på 3,56200 baht.

 

 Da hadde Krung Thai Bank beste kurs på TT overføring denne gangen, og kursene er i

 skrivende stund....... 

 

 Sia Money Exchanges 3,56 baht.

 

 Super Rich 3,56 baht.

 

 Vasu Exchange 3,55 baht.

 

 

A.H. 


I emne:En vanlig dag i Thailand.

18 juli 2019 - 13:12

Kan du si noe om byggemåten i Thailand ved å bygge søyler i motsetning til norsk byggemåte der en bygger muren i forbandt. Ser på eget hus at det er sprekker i pussen der veggen går mot søyle uten å være i forbandt med søylen. Hvis du skulle bygge på nytt i dag, hvilken metode ville du valgt?

 

Jeg ser de bygger ganske likt i Norge og Thailand i dag.  Bindene søyler/dragere og betong gulv, og bruker glass og aluminium i mellom søyler og dragere og gulv/tak.  Første bygget jeg arbeidet på som ble bygget slik, det var Narvesenbygget når jeg gikk i lære i 1960 åra.  Samt at det var en "kjerne midt i bygget, der det var trapper, heiser og sjakter der ventilasjon, røropplegg og alt av hovestrekk for elektrisitet lå.

 

Skulle jeg bygget på nytt i Thailand, så tror jeg at jeg hadde brukt omtrent samme metode og slik som huset ble bygget i 2005.  Da med fast betongdekke over 2 etasje, og takkonstuksjon over betongdekket over 2 etasje.  Det "binder" huset godt sammen, og driver det inn vann ved ekstrem nedbør og voldsom vind, så får vi aldri vannlekkasje og vann inn i huset.  Vi har bygget speiltak under betongtakene i 2 etasje som var hovedrommene før.  Samt at vi har ekstra høy 2 etasje, så varmen ligger oppunder taket.  Det blir kjølig nok bare med vifter og åpne dører og vinduer med netting foran.

 

På 12 år har vi ikke fått sprekker i noen vegger.  Grunnen er nok ekstra kraftige søyler og dragere, samt at vi gravde 2 meter ned og har søyleføtter på 2 ganger 2 meter og 2 meter høye.

 

A.H.


I emne:En vanlig dag i Thailand.

18 juli 2019 - 12:16

Vel thaiene bygger hus i Thailand og de gjør det på så mange måter.  De som bygger rett foran oss de bor i Bangkok, men tilhører vår moban etter hva husboka sier.  Men de kjøpte 3/4 rai og betalte hele 1.5 million baht, så prisen på land i Thailand har rast i været.

 

Men uansett det bygges.  Dette huset som jeg skal følge med og skrive litt om, der bygger de gjerder, inngangsparti og kjøreport først, etter det legger de på jord kan jeg tro og så bygges huset.  De som bygger bor, leier bolig og arbeider i Bangkok.  Så om de bygger huset ferdig blir jo spennende å se, og de bygger sakte og sikkert gjerder og inngang til tomta først.

 

På denne oppdatering av byggingen, så ser vi at inngangspartiet får både en tradisjonell skyveport for biler, og en liten ekstra dør når man går ut og inn til fots.  Så fremover går det og de gjør solid arbeide.

 

A.H.