Gå til innhold

Acer

Acer

Ble med 20 okt. 2008
Frakoblet Sist aktiv I dag, 07:38
-----

#725836 Filippinske utfordringer

Skrevet av AcerI går, 10:04

16 år er ingenting for og ødelegge et / flere liv til uskyldig barn.
Dessuten slippes han ut halvparten av tiden pga god oppførsel og fullført skule utdanning.

Skulle sendt han til Filippinene og sonet der , det er rett straff....


#725835 Filippinske utfordringer

Skrevet av AcerI går, 10:02

Dark Room-dom: 16 års fengsel for nettovergrep mot barn.

Dommen på 16 år er trolig den strengeste i Norge i en sak der den tiltalte ikke selv har begått de fysiske overgrepene. De fornærmede er ned i spedbarnsalder.

Det er NRK som omtaler dommen fra Bergen tingrett. Den ble forkynt onsdag kveld.

Den 48 år gamle dømte mannen i Hordaland har betalt en kvinne på Filippinene. Hun har i følge dommen tvunget sin da tre år gamle datter til å utføre seksuelle handlinger på sin tre måneder gamle lillebror.

Ifølge dommen overførte han penger til personer på Filippinene for at de skulle forgripe seg på barn mens han så på. Påtalemyndigheten fant bevis for at 61 overgrep faktisk ble gjennomført, skriver NRK.

Han så på overgrepene over nett.

Tiltalen inneholdt 178 tiltalepunkter, som innebar flere overgrep mot barn og grov menneskehandel fordi han hadde betalt for overgrepene, skriver kringkasteren.

https://www.vg.no/ny...m_content=row-2

https://www.aftenpos...sak-i-Hordaland


#725827 nye duppeditter

Skrevet av Acer20 februar 2019 - 22:34

Her er Samsungs brettbare telefon.

Galaxy Fold kommer i mai og koster omtrent 20 000 kroner.

Det er ti år siden Samsung slapp sin første Galaxy S-mobil, og det feirer de ved å lansere sin første brettbare telefon som har fått navnet Galaxy Fold. De snakket så vidt om den i fjor høst, men i kveld var det duket for detaljer.

Samsung forteller at du kan kjøpe Galaxy Fold allerede fra 3. mai. Og prisen? Som ryktet: Heftige 2000 dollar. Direkte omregnet utgjør dette omlag 17 000 norske kroner, men medregnet moms og øvrige avgifter vil nok prisen raskt tippe over 20 000 kroner her på berget.

Den nye telefonen består av en 7,3 tommer stor skjerm som brettes sammen på midten. Siden vi ikke snakker om en helt enorm skjermstørrelse her, blir altså telefonen noenlunde kompakt når den er sammenbrettet. Om ikke i volum, så i alle fall i areal.

I tillegg til den store skjermen på innsiden får Galaxy Fold en skjerm på utsiden som måler 4,6 tommer. Dermed, når den blir for liten, kan du åpne mobilen som en bok for å se på en vesentlig større overflate.

https://www.tek.no/a...-lansert/458569


#725777 Mat & kosttilskudd

Skrevet av Acer17 februar 2019 - 20:58

Professor om EAT-dietten: – Bekymret for fedme.

Eksperter VG har snakket med mener EAT-rapportens kostholdsråd er mulig, men krevende å gjennomføre for vanlige folk. – Jeg er bekymret for fedme med dette kostholdet, sier ernæringsprofessor.

Torsdag formiddag presenterte Gunhild Stordalen EAT-rapportens hovedfunn sammen med professor Johan Rockström ved Potsdam Institute for Climate Impact research og Stockholm Resilience Center og professor Walter Willett fra Harvard University.

https://www.vg.no/fo...ymret-for-fedme


#725761 Mat & kosttilskudd

Skrevet av Acer16 februar 2019 - 13:49

Behandling mot overvekt og fedme - hva hjelper ?

 

Beregninger viser at hver femte person i Norge har sykelig overvekt . Overalt finnes gode råd for hvordan man kan miste kiloene. Men hva er det EGENTLIG som virker mot fedme ?

 

Overvekt skyldes at vi får i oss mer energi enn hva kroppen klarer å forbrenne.

 

De siste tiårene har levevanene i Norge forandret seg. Folk flest er mindre fysisk aktive. Mange har stillesittende yrker. Vi bruker bil i stedet for å gå eller sykle til jobben.

 

Studier fra USA har vist at det ikke er selve overvekten som står for økt dødelighet og økt sykelighet, men i hovedsak den fysiske inaktiviteten.

 

Kosten i dag inneholder i tillegg for mye fett og sukker og for lite frukt og grønt. Dermed blir Ola Nordmann stadig tyngre. I følge Helsedirektoratet har én av fem nordmenn en kroppsmasseindeks (BMI) på over 30, noe som tilsvarer fedme. Blant yngre er det ingen kjønnsforskjell, men hos eldre lider flere kvinner fedme sammenlignet med menn.

 

https://www.lommeleg...jelper/70690083

 

 

 

Det er mindre mat, ikke trening, som er effektivt mot fedme | Fem fedmeeksperter.

 

Det er en utbredt misforståelse at økt fysisk aktivitet er nødvendig for å redusere vekten. Dette gjør fedmebehandling unødvendig krevende og kan føre til at mange gir opp.

 

https://www.aftenpos...-fedmeeksperter
#725760 En vanlig dag i Thailand.

Skrevet av Acer16 februar 2019 - 11:41

Eneste jeg lurer på er hvor mye av det som går rett i elvene, og etter det ut i havet.  Men plast ser nå verre ut selv om det ikke er noe positivt.   ;-)  :-o 

 

A.H.

 

jeg har aldri sett et handlenett i sjøen eller i elvene , men plastikken er der 100 %
#725758 Filippinske utfordringer

Skrevet av Acer16 februar 2019 - 10:55

Bjørndal-drapet: Siktede trolig fra Filippinene.

 

Det var 42-årige Ramilem Kamal som ble funnet død på Bjørndal i Oslo i forrige uke. Den drapssiktede naboen har et navn som tyder på at han er fra Filippinene.

 

Document kjenner den siktedes identitet fra fengslingskjennelsen av 9. februar. Han er i omtrent samme alder som den drepte. Det er ikke lov å referere fra kjennelsen.

 

Navnet på den døde kvinnen frigis i samråd med pårørende, opplyser Oslo politidistrikt. Aftenposten har tidligere skrevet at hun er fra Filippinene og at avdøde og siktede flyttet fra Asia og inn i det samme borettslaget på Bjørndal sørøst i Oslo for noen år siden.

 

https://www.document...ra-filippinene/
#725740 En vanlig dag i Thailand.

Skrevet av Acer15 februar 2019 - 13:51

Og handlenettene man får i Norge skal visstnok være verre for miljøet enn plastposer. Men man slipper plasten og naboene nikker anerkjennende til din miljøbevissthet. Og det siste er jo viktig.

 

ja akkurat dette så jeg faktisk en liten dokumentar om på NRK her en dagen.

verre for miljøet er de sikkert , men de flyter nå ikke rundt på land og i havet slik som plastikken gjør.

 
#725739 nye duppeditter

Skrevet av Acer15 februar 2019 - 13:46

Canon satser videre på fullformat uten speil.

 

Hils på Canon EOS RP.

 

I fjor høst dro Canon duken av sitt speilløse kamerasystem Canon EOS R, og allerede nå utvider de systemet med et nytt kamerahus. Videre bekrefter de at det skal komme seks nye RF-objektiver på markedet i løpet av året.

 

Dette bør kunne glede både de som allerede har investert i EOS R og de som mente det første kamerahuset var for dyrt. Nykommeren Canon EOS RP er nemlig omtrent ti tusen kroner rimeligere, for ikke å snakke om lettere og mindre enn EOS R-huset som kom i fjor.

 

Likevel har EOS RP fremdeles en CMOS-fullformatsensor og DIGIC 8-bildeprosessor, akkurat som storebror.

 

Men selv om den nye EOS RP er bygd på den samme teknologien, er det ikke snakk om at du får den helt samme ytelsen. EOS RP er oppgitt til å ha 26,2 megapiksler, mens EOS R har 30,3 millioner. RP har 4779 autofokuspunkter, mot 5655 punkter for R.

 

Autofokushastigheten på ned mot 0,05 sekunder er dog lik for begge kameraene.

 

Canon EOS RP har salgsstart mot slutten av måneden, og har fått en veiledende pris på 15 599 kroner – eller 25 999 med objektivet RF 24-105mm f/4L inkludert.

 

https://www.tek.no/a...en-speil/458108
#725736 Filippinske utfordringer

Skrevet av Acer15 februar 2019 - 12:32

Omfattende «Dark Room»-tiltale mot mann (56): Bestilte grove overgrep mot små barn.

Mannen skal ha betalt fattige utenlandske familier for å begå overgrep mot barn så unge som ti måneder. Selv satt 56-åringen hjemme i Bergen og så på via webkamera.

En 56 år gammel bergenser er tiltalt for grove overgrep mot flere barn under 14 år.

Overgrepene skal ha skjedd over internett, og ofrene bor blant annet på Filippinene, Madagaskar og i Romania.

Mannen skal ha betalt for å få filme overgrepene. Saken er del av den store Dark Room-operasjonen ledet av Vest politidistrikt.

I et tiltalepunkt anklages mannen for å ha fått en mor og to døtre i Filippinene til å ha seksuell omgang. Barna var 3 og 13 år.

Tobarnsfaren ble i januar 2017 pågrepet og siktet for å ha bestilt og kjøpt overgrepsmateriale fra en produsent på Filippinene. I etterkant av pågripelsen utga politi seg for å være mannen i Skype-samtale med produsenten.

Arbeidet førte til at filippinsk politi i mars 2018 gikk til aksjon mot produsenten i en landsby i byen Malolos nord i Manila. Pågripelsen førte til at fem barn ble reddet.

https://www.nrk.no/h...barn-1.14432326


#725707 Filippinske utfordringer

Skrevet av Acer14 februar 2019 - 12:20

Filippinsk journalist sett fri,

 

Den filippinske journalisten som vart arrestert for ærekrenkingar, er sett fri mot kausjon.

 

Maria Ressa forlét torsdag ein domstol i Manila etter å ha vorte arrestert onsdag.

 

Ressa er kjent for kritisk dekning av president Rodrigo Dutertes regjering og var blant journalistane som Time Magazine kåra til Årets person i fjor.

 

https://nordrenett.n.../NTB/19.1.18028
#725696 Valg og Politikk i Thailand

Skrevet av Acer13 februar 2019 - 17:49

kanskje dobbel post , men bedre poste det ut i rett utgave.

 

 

Thailands prinsesse beklager for å ha stilt til valg.

 

Prinsesse Ubolratana beklager for at hun ville bli statsminister. Partiet som nominerte henne, frykter oppløsning.

 

Jeg er lei meg for at min oppriktige intensjon om å hjelpe landet og det thailandske folk har skapt problemer som ikke skulle blitt skapt, skrev prinsessen i et Instagram-innlegg tirsdag.

 

Kort tid etter at prinsessen kunngjorde sitt kandidatur, ble hun formelt diskvalifisert. Thailands konge Maha Vajiralongkorn sa at det var upassende og grunnlovsstridig at prinsessen ville bli statsminister. Ubolratana er hans storesøster, den eldste datteren til avdøde kong Bhumibol.

 

Å bringe et høytstående medlem av kongefamilien inn i det politiske systemet er i strid med kongelige tradisjoner og nasjonens kultur. Det er upassende, het det i en sjelden uttalelse fra kongen.

 

https://www.nettavis...3423592716.html
#725695 Filippinske utfordringer

Skrevet av Acer13 februar 2019 - 17:43

Den profilerte filippinske journalisten og mediegründeren Maria Ressa er pågrepet , anklaget for ærekrenkelser.

 

Ressa er kjent for sin kritiske dekning av president Rodrigo Dutertes regjering og var blant journalistene som Time Magazine kårets til Årets person i fjor. Den tidligere CNN-journalisten er redaktør i nettavisen Rappler, som hun var med på å grunnlegge.

 

Journalisten ble pågrepet på sitt kontor i Manila onsdag. Siktelsen, som omhandler ærekrenkelser på nett, kan gi opptil tolv års fengsel. Anklagen gjelder en sak Ressa skrev om en forretningsmann i 2012.

 

https://journalisten...pagrepet/350918

 
#725685 En vanlig dag i Thailand.

Skrevet av Acer13 februar 2019 - 08:07

Plastikk er noe svineri , i Filippinene er det akkurat samme greia.
hver lørdag er det no plastic day da får du papirposer som ikke tåler den rare vekta når du skal handle mat , litt bedre er det 🙂

Norge har jeg 4,5 nett og bruker komposterbare søppelposer, 20L.


#725664 Filippinske utfordringer

Skrevet av Acer10 februar 2019 - 21:38

Bureau of Immigration boasts of 533 people sent to Bicutan last year.

The Bureau of Immigration arrested 533 foreigners last year amid a crackdown on people living and working in the Philippines without valid visas.

Over the same period, 611 foreigners were deported after they were found guilty of violating the country’s immigration laws.

BI Commissioner Jaime Morente said that many of those arrested were caught working without permits or “engaging in gainful activity without proper visas”.

http://philippinesli...ion-533-people/