Gå til innhold

Acer

Acer

Ble med 20 okt. 2008
Frakoblet Sist aktiv I dag, 11:37
-----

#726656 Aktiviteter i Asia!

Skrevet av AcerI går, 06:06

Turist omkom i zipline-ulykke i Thailand.

 

En canadisk mann falt i døden fra rundt 12 meters høyde i en zipline-ulykke ved et populært turiststed nord i Thailand.

 

Chiang Mai, stedet der ulykken skjedde, er en populær turistdestinasjon nord i Thailand. Den 25 år gamle canadieren deltok i en zipline-aktivitet kalt «Flight of the Gibbon», der turister kan skli langs en kabel festet til en sele, gjennom frodig jungel.

 

Ulykken skjedde da mannen hadde sklidd rundt halve lengden av kabelen. Låsen som festet kroppsselen til kabelen, gikk opp og mannen falt 12 meter ned. Politiet har startet etterforskning av ulykken.

 

https://www.aftenpos...ykke-i-Thailand
#726635 Nyheter fra Filippinene

Skrevet av Acer15 april 2019 - 21:46

Filippinsk fagforeningsleder får norsk pris for arbeid med faglige rettigheter.

Arthur Svensson-prisen for 2019 går til den filippinske lærereren France Castro for sin mangeårige kamp for fagorganisering og kamp for faglige rettigheter i Filippinene.

Hun får prisen for sin mangeårige kamp for å organisere lærere og for å slåss for grunnleggende arbeidstakerrettigheter på Filippinene, skriver Svenssonstiftelsen i en pressemelding.

Castro er invitert til Oslo for å motta prisen på en tilstelling på Rockefeller i Oslo 12. juni. Prisen er på 500.000 kroner.

Filippinene er ifølge Den internasjonale faglige samorganisasjonen (IFS, engelsk ITUC) et av de ti verste landene i verden for arbeidstakere og tillitsvalgte. Ifølge IFS respekterer ikke landet de grunnleggende arbeidstakerrettighetene: retten til å organisere seg og forhandle kollektivt, samt retten til beskyttelse mot barnearbeid, diskriminering og tvangsarbeid. Det er ekstrem statlig vold i landet og undertrykking av sivile rettigheter. Arbeidstakere og fagforeningsaktivister opplever trusler og forfølgelse, og må slåss for grunnleggende rettigheter som selv å kunne organisere seg og mot forfølgelse fra myndigheter og arbeidsgivere.

«Som representant for lærere har hun slåss mot nyliberale reformer i utdanningssektoren og for bedre arbeidsforhold for lærere. Hun har også engasjert seg i kampen mot å senke den kriminelle lavalderen, for å fjerne pålagt militærtrening i skolen og mot drap på tusenvis av ungdommer i president Dutertes krig mot narkotika», skriver Svenssonstiftelsen.

https://frifagbevege...3662.fc53de07ce


#726600 Nyheter fra Filippinene

Skrevet av Acer11 april 2019 - 14:25

Beinrester fra ukjent menneskeart funnet i hule på Filippinene.

Et funn av tann- og beinrester i en hule på Filippinene kan tilhøre en hittil ukjent menneskeart, mener forskere i landet.
En rapport om oppdagelsen er offentliggjort i tidsskriftet Nature onsdag.

Den så langt ukjente menneskearten har fått det latinske navnet Homo luzoensis. Navnet stammer fra øya Luzon, der funnet ble gjort i 2007. Menneskene levde sent i epoken pleistocen, for rundt 67 000 år siden.

En rapport om oppdagelsen er offentliggjort i tidsskriftet Nature onsdag.

Dette er den fjerde oppdagelsen av en særegen og utdødd slektning av dagens mennesker siden årtusenskiftet, skriver Washington Post. I 2004 ble Homo floresiensis oppdaget i Indonesia. Disse menneskene var så små at de raskt fikk tilnavnet «hobbiter» etter forfatteren J.R.R. Tolkiens fantasifigurer.

https://forskning.no...ppinene/1325656


#726554 Smart IPTV Fra alle Land overalt.

Skrevet av Acer09 april 2019 - 06:32

Takk for kjappe svar :smile:
Tenkte legge evt kanel via loftet og pakke inn som du nevner :smile:
Er nok litt vanskelig flytte modemet.
Men da forstår jeg det slik at signalforsterker muligens kan hjelpe løse problemet,eller? :smile:

 

i følge det PanGei skriver så ser det slik ut , jeg selv har aldri vært borti og klart meg uten denne singnalforsterkeren.
#726536 Nyheter fra Filippinene

Skrevet av Acer08 april 2019 - 15:34

En oppdatering i denne christine silawan saken.


NBI finds Christine Silawan's blood on prime suspect's clothes.

http://www.cnnphilip...od-suspect.html


PAO forensic investigator says Silawan was raped.

https://www.rappler....lawan-was-raped


#726528 Nyheter fra Filippinene

Skrevet av Acer08 april 2019 - 06:17

Flukten fra filippinsk terrorgruppe: Én skutt, én druknet og én svømte til frihet.

 

Etter fire måneder som gisler hos terrorgruppen Abu Sayyaf, forsøkte en malaysisk og to indonesiske fiskere å rømme.

 

Da filippinske sikkerhetsstyrker angrep Abu Sayyaf-geriljaen ved øya Simusa i Sulu-regionen sør i landet på torsdag og fredag, så de sitt snitt til å rømme.

 

En ble skutt i ryggen, en druknet og en svømte til frihet.

 

Heri Ardiansyah (19) og Hariadin (45) ble plukket opp av den filippinske marinen som jaktet geriljaen sist fredag. Ifølge en uttalelse fra sikkerhetstyrkene havnet de to gislene i kryssild da marinen oppdaget deler av terrorgruppen som var i ferd med å svømme til en annen øy. Heri klarte å svømme unna, mens Hariadin skal ha druknet.

 

Det at de skyter gislene sine er en indikasjon på den håpløse situasjonen den nå omringende militante gruppen befinner seg i, sier general Divino Rey Pabayo Jr. til nyhetsbyrået.

 

https://www.vg.no/ny...emte-til-frihet

 
#726515 Elleve barn savnet i turistgrotte i Thailand

Skrevet av Acer07 april 2019 - 14:39

Guttene i grottedramaet i Thailand ble bedøvet med ketamin.

Barna kom ut av grotten med solbriller og nakkestøtter, ifølge ny rapport om redningsaksjonen.

De 12 guttene som satte seg fast i Tham Luang-grotten nord i Thailand i fjor sommer, ble dopet ned med det bedøvende legemiddelet ketamin før de skulle reddes ut. Det skriver CNN.

Ketamin brukes som bedøvelse på store dyr som hester, men er også kjent som et festdop.

Det brukes imidlertid også som bedøvelse på mennesker. Legene i Thailand valgte blant annet ketamin for å unngå at barna skulle få panikk, og fordi middelet motvirker skjelving ved nedkjøling.

I et medisinsk tidsskrift som ble publisert torsdag, forteller fire thailandske og australske redningsarbeidere om den dramatiske aksjonen.

De skriver blant annet at de fire første guttene fikk solbriller for å beskytte øynene mot solen, etter å ha sittet sperret inne i mørket i over to uker. Barnas hoder og nakker ble også sikret i tilfelle de pådro seg ryggradsskader under den farefulle ferden ut gjennom de trange grottegangene.

https://www.aftenpos...vet-med-ketamin


#726489 Nyheter fra Filippinene

Skrevet av Acer06 april 2019 - 14:53

Ett av tre gisler reddet i aksjon på Filippinene.

Et indonesisk gissel klarte å svømme i sikkerhet, mens en landsmann druknet i en aksjon for å frigi dem på Filippinene. En malaysier ble skutt av gisseltakerne.

En militær talsmann sier redningsaksjonen fant sted på øya Simusa i Sulu-regionen sør i landet. De to indonesiske fiskerne la på svøm i et forsøk på å komme seg i sikkerhet etter fire måneder som gisler.

Heri Ardiansyah ble hentet opp av vannet av soldatene som kom dem til unnsetning. Landsmannen Hariadin druknet før soldatene kunne redde ham. Tre gisseltakere som skal ha tilhørt gruppa Abu Sayyaf, ble skutt og drept.

https://www.abcnyhet...-pa-filippinene


#726454 Nyheter fra Filippinene

Skrevet av Acer05 april 2019 - 13:47

Duterte truer med kupp på Filippinene.

filippinenes president Rodrigo Duterte truer med å innføre «revolusjonært styre» og arrestere sine motstandere om han ikke får sin vilje.

Dutertes siste utbrudd kom i en tale torsdag der han uttrykte sin frustrasjon over å bli kritisert mens han forsøkte å rette opp uregelmessigheter i landet.

jeg har hatt nok av problemer med kriminalitet, narkotika, opprør og alt. Men hvis dere skyver meg mot veggen, vil jeg oppheve habeas corpus og arrestere dere alle, sa han. Habeas corpus er rettsstatens prinsipp om at alle som er fengslet, har rett til å bli stilt for en domstol.

Duterte er kjent for opprørende og provoserende utspill, men hans talsmenn har gjerne tonet dem ned og kalt dem tomt prat.

https://www.abcnyhet...-pa-filippinene


#726442 Valg og Politikk i Thailand

Skrevet av Acer04 april 2019 - 06:38

Omvalg i seks kretser i Thailand

Det blir holdt omvalg i seks valgkretser og ny opptelling i to andre etter forrige måneds valg i Thailand, opplyser landets valgkommisjon.

Lederen for kommisjonen sier at beslutningen ble fattet da antallet avgitte stemmer ikke stemte overens med antallet velgere som kom til stemmelokalene i enkelte kretser.

Det var valg på nasjonalforsamling i Thailand 24. mars, det første etter kuppet i 2014. Valget ble fulgt av en rekke påstander om fusk og diverse uregelmessigheter, som misforhold mellom avlagte stemmer og antall velgere, og avgitte stemmer fra personer som ikke var kvalifisert til å delta i valget.

Resultatet av valget av vært utsatt i flere omganger, og først sist torsdag, fem dager etter valget, kom de foreløpige resultatene. Det endelig resultatet er varslet til 9. mai.

https://www.abcnyhet...tser-i-thailand


#726440 Nyheter fra Filippinene

Skrevet av Acer04 april 2019 - 06:08


En bombe eksploderte i en restaurant sør på Filippinene onsdag. 18 personer er skadd, ifølge militæret.

Eksplosjonen skjedde på restauranten Carlitos rundt 10 mil sør for den filippinske hovedstaden Manila.

Militæret er på plass på stedet der bomben gikk av for å gjøre undersøkelser. Ifølge generalmajor Cirilito Sobejana i det filippinske militæret, er utpressing én av to mulige motiver for angrepet.

Restauranteieren fikk i forrige uke et utpressingsbrev, men rapporterte det ikke til myndighetene. I brevet var det et ultimatum om å betale en sum denne uka. Vi har bedt eieren om å gi oss brevet, slik at vi kan se nærmere på det, sier Sobejana.

18 personer skadd etter at bombe eksploderte i restaurant på Filippinene.

https://www.abcnyhet...-pa-filippinene


#726416 Nyheter fra Filippinene

Skrevet av Acer02 april 2019 - 04:15

Opinion: It’s not just foreigners who are expected to splash the cash.

Foreigners who marry into Filipino families often complain of being seen as “walking cash machines” by an ever-widening circle of relatives.

While some are happy to share their good fortune without question, others are forced to risk ill-will by limiting — or stopping altogether — the flow of cash to the in-laws.

However, the social minefield of how to help those in need without creating a culture of dependency is something that many successful Filipinos also have to navigate.

https://philippinesl...ies-foreigners/


#726399 Nyheter fra Filippinene

Skrevet av Acer01 april 2019 - 13:49

På flukt i egen by - styrker IS.

IS er sterkere enn noen gang i Sørøst-Asia. Etter kampene i byen Marawi på Mindanao i Filippinene for to år siden advarer eksperter mot en ny terrorbølge. Bistandsaktuelt har besøkt ruinbyen Marawi, der store deler av lokalbefolkningen tvinges til å leve som internflyktninger i sin egen by, med forbud mot å vende tilbake til sine hjem. Det skaper sinne, og får mange til å spå en bølge av nye IS-angrep.

«Stengt. Krigssone» står det på skiltet foran ruinene av det som var sentrumsområdet i Marawi. Folk i byen kaller det Ground Zero.

Fra et tak på den andre siden av elva ser Saawiya Ibrahim Amate (48) ut over sin ødelagte by. Hun peker på den gamle moskéen, som på mirakuløst vis overvelde fem måneders kamper. Huset hennes ligger like i nærheten. Der ble hun født, akkurat som foreldrene, besteforeldrene og mange generasjoner før det.

Hele livet mitt finnes der, men jeg får ikke dra dit, sier hun med tårer i øynene.

Amate er en av de over 230 000 menneskene som fortsatt lever som internflyktninger etter kampene mellom Den islamske staten (IS) og filippinske regjeringsstyrker i Marawi for halvannet år siden.

https://bistandsaktu...by--styrker-is/


#726387 Nyheter fra Filippinene

Skrevet av Acer01 april 2019 - 05:56

Filippinsk jurist: Hele nabolag vet om overgrep.

Misbruk av barn innad i familien er den vanligste formen for nettovergrep på Filippinene. Fagfolk mener fattigdom gjør at det er en viss aksept for slike overgrep i landet.

Ifølge en fersk dom fra Bergen tingrett ble «Shane» (3) og «Trisha» (7) seksuelt misbrukt av sin egen mor foran et webkamera. Overgrepene ble direktesendt til en norsk vestlending, som bestilte dem. Shane var bare tre måneder, søsteren to år, da misbruket foregikk, skrev A-magasinet fredag. Dommen er anket, da mannen mener at bevisene mot ham utelukkende bygger på nettprat.

Seksuelt misbruk av svært unge barn innad i familien er den vanligste formen for nettovergrep på Filippinene.

Den yngste vi har hentet ut i en av våre redningsoperasjoner, var bare to måneder gammel, forteller Evelyn Gonzales Pingul, kommunikasjonssjef for International Justice Mission (IJM) på Filippinene.

Fattigdom gjør at det er en viss aksept for slike overgrep på Filippinene, mener Trubya-Abarientos Neomi. Hun er jurist ved Childrens Legal Bureau (CLB), som bistår overgrepsutsatte barn med juridisk bistand.

Vi har erfart flere ganger at hele nabolag aksepterer at barn blir seksuelt utnyttet fordi folk får fordeler av det. Også når de ikke får fordeler av det, er det ofte tolerert. Alle vet at folk er fattige og at de trenger noe å leve av, sier Neomi.

https://www.aftenpos...vet-om-overgrep


#726372 Nyheter fra Filippinene

Skrevet av Acer31 mars 2019 - 08:42

Politiet på Filippinene: – 14 antatte opprørere drept.

Politiet på Filippinene sier de har skutt og drept 14 mistenkte opprørere. Rettighetsgrupper mener de var bønder som ble utsatt for utenomrettslige drap.

Den regionale politisjefen Debold Sinas sier politiet hadde gyldige rettsordre da de sammen med soldater ransaket flere hjem i tre byer i provinsen Negros Oriental sentralt i landet lørdag. De påståtte kommunistopprørerne skal ha skutt mot politiet, som besvarte ilden. Femten personer ble pågrepet, mens seks kom seg unna politiaksjonen, som hadde som mål å bekjempe både opprørsvirksomhet og kriminalitet.

https://www.abcnyhet...opprorere-drept