Gå til innhold

Acer

Acer

Ble med 20 okt. 2008
Frakoblet Sist aktiv I dag, 11:37
-----

I emne:Aktiviteter i Asia!

I går, 06:06

Turist omkom i zipline-ulykke i Thailand.

 

En canadisk mann falt i døden fra rundt 12 meters høyde i en zipline-ulykke ved et populært turiststed nord i Thailand.

 

Chiang Mai, stedet der ulykken skjedde, er en populær turistdestinasjon nord i Thailand. Den 25 år gamle canadieren deltok i en zipline-aktivitet kalt «Flight of the Gibbon», der turister kan skli langs en kabel festet til en sele, gjennom frodig jungel.

 

Ulykken skjedde da mannen hadde sklidd rundt halve lengden av kabelen. Låsen som festet kroppsselen til kabelen, gikk opp og mannen falt 12 meter ned. Politiet har startet etterforskning av ulykken.

 

https://www.aftenpos...ykke-i-Thailand


I emne:Nyheter fra Filippinene

15 april 2019 - 21:46

Filippinsk fagforeningsleder får norsk pris for arbeid med faglige rettigheter.

Arthur Svensson-prisen for 2019 går til den filippinske lærereren France Castro for sin mangeårige kamp for fagorganisering og kamp for faglige rettigheter i Filippinene.

Hun får prisen for sin mangeårige kamp for å organisere lærere og for å slåss for grunnleggende arbeidstakerrettigheter på Filippinene, skriver Svenssonstiftelsen i en pressemelding.

Castro er invitert til Oslo for å motta prisen på en tilstelling på Rockefeller i Oslo 12. juni. Prisen er på 500.000 kroner.

Filippinene er ifølge Den internasjonale faglige samorganisasjonen (IFS, engelsk ITUC) et av de ti verste landene i verden for arbeidstakere og tillitsvalgte. Ifølge IFS respekterer ikke landet de grunnleggende arbeidstakerrettighetene: retten til å organisere seg og forhandle kollektivt, samt retten til beskyttelse mot barnearbeid, diskriminering og tvangsarbeid. Det er ekstrem statlig vold i landet og undertrykking av sivile rettigheter. Arbeidstakere og fagforeningsaktivister opplever trusler og forfølgelse, og må slåss for grunnleggende rettigheter som selv å kunne organisere seg og mot forfølgelse fra myndigheter og arbeidsgivere.

«Som representant for lærere har hun slåss mot nyliberale reformer i utdanningssektoren og for bedre arbeidsforhold for lærere. Hun har også engasjert seg i kampen mot å senke den kriminelle lavalderen, for å fjerne pålagt militærtrening i skolen og mot drap på tusenvis av ungdommer i president Dutertes krig mot narkotika», skriver Svenssonstiftelsen.

https://frifagbevege...3662.fc53de07ce

I emne:Nyheter fra Filippinene

11 april 2019 - 14:25

Beinrester fra ukjent menneskeart funnet i hule på Filippinene.

Et funn av tann- og beinrester i en hule på Filippinene kan tilhøre en hittil ukjent menneskeart, mener forskere i landet.
En rapport om oppdagelsen er offentliggjort i tidsskriftet Nature onsdag.

Den så langt ukjente menneskearten har fått det latinske navnet Homo luzoensis. Navnet stammer fra øya Luzon, der funnet ble gjort i 2007. Menneskene levde sent i epoken pleistocen, for rundt 67 000 år siden.

En rapport om oppdagelsen er offentliggjort i tidsskriftet Nature onsdag.

Dette er den fjerde oppdagelsen av en særegen og utdødd slektning av dagens mennesker siden årtusenskiftet, skriver Washington Post. I 2004 ble Homo floresiensis oppdaget i Indonesia. Disse menneskene var så små at de raskt fikk tilnavnet «hobbiter» etter forfatteren J.R.R. Tolkiens fantasifigurer.

https://forskning.no...ppinene/1325656

I emne:Smart IPTV Fra alle Land overalt.

09 april 2019 - 06:32

Takk for kjappe svar :smile:
Tenkte legge evt kanel via loftet og pakke inn som du nevner :smile:
Er nok litt vanskelig flytte modemet.
Men da forstår jeg det slik at signalforsterker muligens kan hjelpe løse problemet,eller? :smile:

 

i følge det PanGei skriver så ser det slik ut , jeg selv har aldri vært borti og klart meg uten denne singnalforsterkeren.


I emne:Nyheter fra Filippinene

08 april 2019 - 15:34

En oppdatering i denne christine silawan saken.


NBI finds Christine Silawan's blood on prime suspect's clothes.

http://www.cnnphilip...od-suspect.html


PAO forensic investigator says Silawan was raped.

https://www.rappler....lawan-was-raped