Gå til innhold

Acer

Acer

Ble med 20 okt. 2008
Frakoblet Sist aktiv I dag, 07:38
-----

I emne:Filippinske utfordringer

I går, 10:04

16 år er ingenting for og ødelegge et / flere liv til uskyldig barn.
Dessuten slippes han ut halvparten av tiden pga god oppførsel og fullført skule utdanning.

Skulle sendt han til Filippinene og sonet der , det er rett straff....

I emne:Filippinske utfordringer

I går, 10:02

Dark Room-dom: 16 års fengsel for nettovergrep mot barn.

Dommen på 16 år er trolig den strengeste i Norge i en sak der den tiltalte ikke selv har begått de fysiske overgrepene. De fornærmede er ned i spedbarnsalder.

Det er NRK som omtaler dommen fra Bergen tingrett. Den ble forkynt onsdag kveld.

Den 48 år gamle dømte mannen i Hordaland har betalt en kvinne på Filippinene. Hun har i følge dommen tvunget sin da tre år gamle datter til å utføre seksuelle handlinger på sin tre måneder gamle lillebror.

Ifølge dommen overførte han penger til personer på Filippinene for at de skulle forgripe seg på barn mens han så på. Påtalemyndigheten fant bevis for at 61 overgrep faktisk ble gjennomført, skriver NRK.

Han så på overgrepene over nett.

Tiltalen inneholdt 178 tiltalepunkter, som innebar flere overgrep mot barn og grov menneskehandel fordi han hadde betalt for overgrepene, skriver kringkasteren.

https://www.vg.no/ny...m_content=row-2

https://www.aftenpos...sak-i-Hordaland

I emne:nye duppeditter

20 februar 2019 - 22:34

Her er Samsungs brettbare telefon.

Galaxy Fold kommer i mai og koster omtrent 20 000 kroner.

Det er ti år siden Samsung slapp sin første Galaxy S-mobil, og det feirer de ved å lansere sin første brettbare telefon som har fått navnet Galaxy Fold. De snakket så vidt om den i fjor høst, men i kveld var det duket for detaljer.

Samsung forteller at du kan kjøpe Galaxy Fold allerede fra 3. mai. Og prisen? Som ryktet: Heftige 2000 dollar. Direkte omregnet utgjør dette omlag 17 000 norske kroner, men medregnet moms og øvrige avgifter vil nok prisen raskt tippe over 20 000 kroner her på berget.

Den nye telefonen består av en 7,3 tommer stor skjerm som brettes sammen på midten. Siden vi ikke snakker om en helt enorm skjermstørrelse her, blir altså telefonen noenlunde kompakt når den er sammenbrettet. Om ikke i volum, så i alle fall i areal.

I tillegg til den store skjermen på innsiden får Galaxy Fold en skjerm på utsiden som måler 4,6 tommer. Dermed, når den blir for liten, kan du åpne mobilen som en bok for å se på en vesentlig større overflate.

https://www.tek.no/a...-lansert/458569

I emne:Mat & kosttilskudd

17 februar 2019 - 20:58

Professor om EAT-dietten: – Bekymret for fedme.

Eksperter VG har snakket med mener EAT-rapportens kostholdsråd er mulig, men krevende å gjennomføre for vanlige folk. – Jeg er bekymret for fedme med dette kostholdet, sier ernæringsprofessor.

Torsdag formiddag presenterte Gunhild Stordalen EAT-rapportens hovedfunn sammen med professor Johan Rockström ved Potsdam Institute for Climate Impact research og Stockholm Resilience Center og professor Walter Willett fra Harvard University.

https://www.vg.no/fo...ymret-for-fedme

I emne:Mat & kosttilskudd

16 februar 2019 - 13:49

Behandling mot overvekt og fedme - hva hjelper ?

 

Beregninger viser at hver femte person i Norge har sykelig overvekt . Overalt finnes gode råd for hvordan man kan miste kiloene. Men hva er det EGENTLIG som virker mot fedme ?

 

Overvekt skyldes at vi får i oss mer energi enn hva kroppen klarer å forbrenne.

 

De siste tiårene har levevanene i Norge forandret seg. Folk flest er mindre fysisk aktive. Mange har stillesittende yrker. Vi bruker bil i stedet for å gå eller sykle til jobben.

 

Studier fra USA har vist at det ikke er selve overvekten som står for økt dødelighet og økt sykelighet, men i hovedsak den fysiske inaktiviteten.

 

Kosten i dag inneholder i tillegg for mye fett og sukker og for lite frukt og grønt. Dermed blir Ola Nordmann stadig tyngre. I følge Helsedirektoratet har én av fem nordmenn en kroppsmasseindeks (BMI) på over 30, noe som tilsvarer fedme. Blant yngre er det ingen kjønnsforskjell, men hos eldre lider flere kvinner fedme sammenlignet med menn.

 

https://www.lommeleg...jelper/70690083

 

 

 

Det er mindre mat, ikke trening, som er effektivt mot fedme | Fem fedmeeksperter.

 

Det er en utbredt misforståelse at økt fysisk aktivitet er nødvendig for å redusere vekten. Dette gjør fedmebehandling unødvendig krevende og kan føre til at mange gir opp.

 

https://www.aftenpos...-fedmeeksperter