Gå til innhold

Acer

Acer

Ble med 20 okt. 2008
Frakoblet Sist aktiv juni 10 2019 06:34
-----

I emne:Nyheter fra Filippinene

08 juni 2019 - 15:01

FN-eksperter vil ha granskning av Filippinene.

FN-eksperter har bedt om en granskning av menneskerettssituasjonen på Filippinene. Filippinske myndigheter raser mot det de kaller ondskapsfulle beskyldninger.

Siden Rodrigo Duterte ble president i 2016 og startet sin krig mot narkotika, er over 5.000 narkomane og narkoselgere drept i politiaksjoner, ifølge offentlig statistikk.

Ifølge Human Rights Watch kan dødstallet være over 12.000 når også ofrene for borgerverngrupper og innleide styrker blir tatt med.

FNs spesialrapportører mener at det har vært en kraftig forverring når det gjelder menneskerettighetene på Filippinene de siste årene, og fredag tok de til orde for at FNs menneskerettighetsråd iverksetter tiltak. De framholdt også at det har vært en rekke angrep på mennesker og institusjoner som forsvarer menneskerettighetene på Filippinene.

https://www.abcnyhet...-av-filippinene

I emne:Valg og Politikk i Thailand

06 juni 2019 - 14:24

Junta-sjef beholder makten i Thailand.

Militærjuntaens leder Prayut Chan-o-cha får som ventet fortsette som regjeringssjef i Thailand.

Det ble klart under en avstemning i landets nasjonalforsamling onsdag. I tillegg til representantene i andrekammeret deltok senatorene, som er utpekt av det sittende regimet.

Takket være senatorenes støtte fikk Prayut (65) som ventet mer enn de 376 stemmene han trengte for å bli statsminister.

https://www.abcnyhet...kten-i-thailand

I emne:DTAC Thailand.

04 juni 2019 - 15:22

Varsler det sjette året med inntektsfall.

Telenors store mobilvirksomhet i Thailand, dtac, står midt oppe i en stor snuoperasjon. Samtidig som man gjør store utbedringer i nettet forsøker man også å snu en årelang kundeflukt til ny vekst.

Hvordan det børsnoterte thailandske mobilselskapet dtac egentlig tror 2019 vil bli har frem til i dag vært ukjent. Dette har gjort at Telenor heller ikke har kunnet gi en fullstendig prognose for 2019.

Investeringsnivået fremover regner de med at blir liggende på rundt 2019-nivået, altså 13 til 15 milliarder baht, før eventuelle utgifter til lisenser. Dette skal sikre at dekningen til dtac blir på linje med de to største aktørene i markedet.

https://e24.no/digit...tsfall/24633889

I emne:Denguefeber herjer i Thailand

03 juni 2019 - 14:30

2019 Dengue cases soar as Thailand enters monsoon season.

Dengue fever cases have doubled in Thailand compared to the same time last year. 20,000 cases have been reported since January 25 this year. And health officials are wary as Thailand heads into the annual monsoon, the traditional peak period for dengue cases.

The Chief of the Disease Control Department says the number of infections has doubled since figures for the early part of last year.

https://thethaiger.c...-monsoon-season

I emne:MANN MISTENKT FOR VOLDTEKT AV NORSK KVINNE I THAILAND ER PÅGREPET

01 juni 2019 - 16:54

Dømt til åtte års fengsel for voldtekt av norsk kvinne.

En thailandsk mann (33) er dømt til åtte års fengsel for å ha voldtekt en norsk kvinne på ferieøya Koh Phangan i mai, melder Bangkok Jack. Ifølge Bangkok Post har kvinnen forklart politiet at hun lette etter lommeboken sin da 33-åringen tilbød seg å hjelpe henne å finne den. Hun sier hun satte seg på mannens moped men ble kjørt i en annen retning, og at mannen deretter overfalt og voldtok henne før han kjørte av gårde.

https://direkte.vg.n...761f900129cf6d3

https://news.thaivis...-on-koh-phangan