Gå til innhold

Foto

India ett enormt land under utvikling.

- - - - - India

 • Vennligst logg inn for å svare
11 svar til dette emnet

#1
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 328 Innlegg:


India er ett land som er det nest største landet i verden i folketall, og om ikke lenge så har det gått forbi Kina.  Etter litt diskusjon om folketallmålinger, så sies det at India ER verdens mest folkerike land.  Det er på en måte mer stille om India i forhold til Kina.  Men det ventes at India blir verdens 5 største økonomi i dette året 2018.  Ett land som "stille" kommer til å bli ett land, som hele verden på mange måter må frorholde seg mer til.  Men landet er verdens nest mest tettbefolkede land noe som gir problemer.

 

https://e24.no/makro...i-2018/24218308

 

India er omgitt av vann omtrent rundt hele landet og i nord har de store fjellområder blant annet Himalaya.  I linken under fra Wikipedia kan det leses en del, og at landet er verdens mest folkerike demokrati.

 

https://no.wikipedia.org/wiki/India

 

Siden jegt bor i Thailand så ser mange her på India som en stor konkurent.  India er etter Kina Verdens nest største risprodusent.  Men på grunn av den tette befolkningen i landet, så har India halvpartenn hele 50% av vedens sult.  Vi leser så mye om sult i landene i Afrika, men med 50% av de som sulter har også India sine store problemer med å få nok mat.

 

https://www.bistands...-sultne-nasjon/

 

Indere går for å være intelligente mennesker, og innen data og IT er de i verdenstoppen.  Sult og lite mat på den ene siden og topp utdannede mennesker på den andre siden.

 

Tross at landet trenger mat og masse mat, så er de samtidig det landet i verden som eksporterer mest ris.  Landet Thailand som jeg bor i er nummer 2, men her er ikke folketettheten så stor og Thailand mangler ikke mat.

 

http://www.worldstop...xports-country/

 

India har ingen statsrelgion men 80,5% er hinduisme.  Nasjonalspråket er hindi.  De sliter som Kina med forrurensing i de store byene, og med byer som Mumbai med over 21 millioner innbyggere, Dehli med nesten 19 millioner og Kalka (Calcutta) medover 15,6 millioner så har de problemer hvis forurensingen øker mer.

 

India har det vært stille om lenge, men det er ett land som kommer som ett "stille hurtigtog".  Ett spennende land som også med sin beliggendehet har enorme strender og turismen øker.  India kan bli største utfordrer til turisme i Asia, og landet har enorme lengder med strender med sjøen på omtrent alle kanter untatt i nord.  Men Himalaya og fjellene trekker også turister fra hele verden.

 

Det blir spennende å se utviklingen i Inda som øker kraftig og hvor dette landet står økonomisk om 10 år.

 

A.H.


Dette innlegget har blitt redigert av Arild Holtet: 13 januar 2018 - 09:01


#2
balo

balo

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 2 450 Innlegg:

Har alltid vært litt skeptisk til å dra til India , innbiller meg at det er mye fattigdom og skit der, men samtidig så har landet også moderne byer og sykehus så det er vel store kontraster . Snakket med en amerikaner som bor her i Thailand , han reiste på helsereise til India der han ble behandlet som en konge på et privat helsesenter/sykehus. Prisene på indiske sykehus er en tiendedel av private sykehus i Thailand.  Og behandlingen er like god ifølge han.  Så det er godt mulig de kan komme inn på stort marked der . #3
Olav Seglem

Olav Seglem

  Medlem

 • Medlemmer
 • 2 258 Innlegg:
Min svoger har vært noe i India i forbindelser med møter innenfor "oljå"
Forstår på ham at de fremdeles er opptatt av kastene og samfunnet fremdeles er sterkt klassedelt med sterk bevissthet for egen posisjon i systemet.
Ser ofte også indere på ferie i Pattaya området og lagt merke til at de som regel beveger seg
i grupper på 5-6 mann.
Men i et så folkerikt land som India er de kansje ikke vant med å være alene :smile:

#4
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 328 Innlegg:

India er verdens største demokrati, men landet har også sine problemer.  Inndeling av kaster viser jo ett merkelig demokrati, da lavkaster ikke har noen menneskelig verdi.  Så India vil nok møte litt kritikk på veien oppover, men at India nå er ett enormt land som utvikler seg og kommer raskt er det ingen tvil om.

 

Som en artikkel 9 desember 2015 skrev:  India er en av verdens største økonomiske makter, men er og blant verdens fattigste land målt etter BNP blant innbyggere.

 

 https://snl.no/Økono...ingsliv_i_India

 

A.H.#5
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 328 Innlegg:

Vi vet at Kina har enorme problemer med forurensing og farlig luft i byene.  Men i mai 2014 kunne det skrives at India var værre, og hele 7 millioner dør av plager knyttet til forurensingen.  Dette er skremmende tall, men hva gjøres for å gjøre det bedre???????

 

https://www.dagblade...i-kina/61351972

 

Så India har enorme problemer å slite med, selv om økonomien og landet utvikler seg.  Men det å være kvinne i India er er ikke det landet kan være stolt av.  Kastesystemet er en av grunnene til det, og kvinner er verdsatt langt under menn.  Vi har de siste årene lest om gruppevoldtekter, og ofte går mennene fri.  Landet er dømt som det fjerder værste landet å bo i for kvinner, og kun Afganistan, Kongo og i Pakistan er det værre.

 

Landet kalles verdens største demokrati, men mennekerettighetene skrytes det ikke av.

 

http://dinastiftelse...-kvinne-i-india

 

Landet har en lang lang vei å gå, før de nederst på samfunnsstigen har menneskelige forhold å leve under.

 

A.H.


Dette innlegget har blitt redigert av Arild Holtet: 28 januar 2018 - 09:58


#6
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 328 Innlegg:

En ting som vi fra Norge synes det er det værste, er at kvinnene ikke har rettigheter i India.  I alle fall de kvinner som ikke er rike mektige kvinner.

 

Voldtekter er desverre så alt for vanlig, og ofte er det gruppevoldtekter av unge jenter og ned i alder 6 år som artikkelen under.

 

https://www.vg.no/ny...dia/a/24208705/

 

En 10 år gammel jente ber om abort, etter hennes stefar voldtok henne.  Lovverket er ikke av det beste, og det nektes etter loven abort etter 20 svangerskapsuke.  Men hva når jentene ikke kommer ut av huset?

 

https://www.vg.no/ny...ekt/a/23999184/

 

Det er og merkelig for oss å lese, at India har 21 millioner "uønskede" kvinner eller døtre.  Indere vil helst få sønner, da de kan bli fremtidige forsørgere for foreldrene i framtinen.  Døtrene ser de på som en økonomisk byrde.

 

https://www.vg.no/ny...oenskede-jenter

 

Så rent medmenneskelig så har India en lang lang vei å gå.

 

A.H.


Dette innlegget har blitt redigert av Arild Holtet: 02 februar 2018 - 04:52


#7
Olav Seglem

Olav Seglem

  Medlem

 • Medlemmer
 • 2 258 Innlegg:
Kansje er noe av årsaken til at vi reagerer er at det sier noe om mentaliteten til den indiske mann.
De er hevet over kvinner-men hva annet følrr de seg hevet over?????
Var borti endel indiske ingenører da jobbet og da var d alltid "special for me"
Mye mer enn norske kunder om mange ganger var" the f word" nært:-)
Masse "geniale planer" ,visste best selv og alltid diskusjon v avslag
En av mine kvinnelige kollegaer fikk også v en anledning "som ørene flagret"

#8
balo

balo

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 2 450 Innlegg:

India og Pakistan er vel omtrent det samme. Norsk-Pakistanere må tilpasse seg det norske samfunnet og det er tydeligvis ikke alltid lett , da de fortsatt i stor grad dyrker tradisjonsekteskap og innavl (kusine/fetter ekteskap). Barne-ekteskap i pakistanske landsbyer er vel fortsatt vanlig.  #9
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 328 Innlegg:

India verdens nest folkerikeste land sliter med enorme problemer.  Arbeidsledighet.  Det er omtrent 1,3 milliarder mennesker i India, men når jernbanen søkte etter folk i enkle jobber da søkte 19 millioner på jobbene.  Dette er tall man blir betenkt av, og arbeidsledigheten er den værste på ett halvt århundre.

 

https://www.aftenpos...statsministeren

 

India har en veldig lang vei foran seg, for å få bedre kår for landets innbyggere.

 

A.H.#10
Olav Seglem

Olav Seglem

  Medlem

 • Medlemmer
 • 2 258 Innlegg:
Det er veldige tallstørrelser.
Takk og pris vi "bare" er 5.5 i norge.
Men stakkars de som skulle velge blandt alle søkerne :-)

#11
Lucifer

Lucifer

  Medlem

 • Medlemmer
 • 1 428 Innlegg:

India verdens nest folkerikeste land sliter med enorme problemer. Arbeidsledighet. Det er omtrent 1,3 milliarder mennesker i India, men når jernbanen søkte etter folk i enkle jobber da søkte 19 millioner på jobbene. Dette er tall man blir betenkt av, og arbeidsledigheten er den værste på ett halvt århundre.

https://www.aftenpos...statsministeren

India har en veldig lang vei foran seg, for å få bedre kår for landets innbyggere.

A.H.


ja, de sitter nok å vurderer borgerlønn nå..😆😆

#12
stigar

stigar

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 1 912 Innlegg:

Jobbet i india 1 år..holdt i massevis..svintete...men pene damer..nok om det


Dette innlegget har blitt redigert av stigar: 09 februar 2019 - 16:52

bad weather at work.jpg

 


Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: India

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere