Gå til innhold

Foto

India ett enormt land under utvikling.

- - - - - India

 • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 21 773 Innlegg:

India er ett land som er det nest største landet i verden i folketall, og om ikke lenge så har det gått forbi Kina.  Etter litt diskusjon om folketallmålinger, så sies det at India ER verdens mest folkerike land.  Det er på en måte mer stille om India i forhold til Kina.  Men det ventes at India blir verdens 5 største økonomi i dette året 2018.  Ett land som "stille" kommer til å bli ett land, som hele verden på mange måter må frorholde seg mer til.  Men landet er verdens nest mest tettbefolkede land noe som gir problemer.

 

https://e24.no/makro...i-2018/24218308

 

India er omgitt av vann omtrent rundt hele landet og i nord har de store fjellområder blant annet Himalaya.  I linken under fra Wikipedia kan det leses en del, og at landet er verdens mest folkerike demokrati.

 

https://no.wikipedia.org/wiki/India

 

Siden jegt bor i Thailand så ser mange her på India som en stor konkurent.  India er etter Kina Verdens nest største risprodusent.  Men på grunn av den tette befolkningen i landet, så har India halvpartenn hele 50% av vedens sult.  Vi leser så mye om sult i landene i Afrika, men med 50% av de som sulter har også India sine store problemer med å få nok mat.

 

https://www.bistands...-sultne-nasjon/

 

Indere går for å være intelligente mennesker, og innen data og IT er de i verdenstoppen.  Sult og lite mat på den ene siden og topp utdannede mennesker på den andre siden.

 

Tross at landet trenger mat og masse mat, så er de samtidig det landet i verden som eksporterer mest ris.  Landet Thailand som jeg bor i er nummer 2, men her er ikke folketettheten så stor og Thailand mangler ikke mat.

 

http://www.worldstop...xports-country/

 

India har ingen statsrelgion men 80,5% er hinduisme.  Nasjonalspråket er hindi.  De sliter som Kina med forrurensing i de store byene, og med byer som Mumbai med over 21 millioner innbyggere, Dehli med nesten 19 millioner og Kalka (Calcutta) medover 15,6 millioner så har de problemer hvis forurensingen øker mer.

 

India har det vært stille om lenge, men det er ett land som kommer som ett "stille hurtigtog".  Ett spennende land som også med sin beliggendehet har enorme strender og turismen øker.  India kan bli største utfordrer til turisme i Asia, og landet har enorme lengder med strender med sjøen på omtrent alle kanter untatt i nord.  Men Himalaya og fjellene trekker også turister fra hele verden.

 

Det blir spennende å se utviklingen i Inda som øker kraftig og hvor dette landet står økonomisk om 10 år.

 

A.H.


Dette innlegget har blitt redigert av Arild Holtet: 13 januar 2018 - 09:01


#2
balo

balo

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 2 190 Innlegg:

Har alltid vært litt skeptisk til å dra til India , innbiller meg at det er mye fattigdom og skit der, men samtidig så har landet også moderne byer og sykehus så det er vel store kontraster . Snakket med en amerikaner som bor her i Thailand , han reiste på helsereise til India der han ble behandlet som en konge på et privat helsesenter/sykehus. Prisene på indiske sykehus er en tiendedel av private sykehus i Thailand.  Og behandlingen er like god ifølge han.  Så det er godt mulig de kan komme inn på stort marked der . #3
Olav Seglem

Olav Seglem

  Medlem

 • Medlemmer
 • 1 236 Innlegg:
Min svoger har vært noe i India i forbindelser med møter innenfor "oljå"
Forstår på ham at de fremdeles er opptatt av kastene og samfunnet fremdeles er sterkt klassedelt med sterk bevissthet for egen posisjon i systemet.
Ser ofte også indere på ferie i Pattaya området og lagt merke til at de som regel beveger seg
i grupper på 5-6 mann.
Men i et så folkerikt land som India er de kansje ikke vant med å være alene :smile:

Also tagged with one or more of these keywords: India

0 Bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere