Gå til innhold

Foto

Mat & kosttilskudd


  • Vennligst logg inn for å svare
77 svar til dette emnet

#61
Lucifer

Lucifer

    Medlem

  • Medlemmer
  • 1 067 Innlegg:


Genmanipulert altså :D


Har vel aldri "cross breed" betyd genmanipulert da. Kryssavl av sorter gjør jo vi også med kornsorter i norge.

#62
Phay

Phay

    Medlem

  • Medlemmer
  • 21 460 Innlegg:

Har vel aldri "cross breed" betyd genmanipulert da. Kryssavl av sorter gjør jo vi også med kornsorter i norge.


Som er genmanipulring, som menesker har gjort så lenge i har høstet, eller naturen selv har gjort.
Redigert signatur

#63
Lucifer

Lucifer

    Medlem

  • Medlemmer
  • 1 067 Innlegg:

Som er genmanipulring, som menesker har gjort så lenge i har høstet, eller naturen selv har gjort.


skal ikke lage en diskusjon ut av dette, poenget var at den ris varianten antakeligvis er et bedre alternativ til den vanlige hvite risen.
forresten så tror jeg GMO mat kommer bare mer og mer, og selv vi på oljeberget må ta innover oss det;)

#64
Phay

Phay

    Medlem

  • Medlemmer
  • 21 460 Innlegg:
Nettopp, men forskjellen med dagens gmo er at de kan gå inn fysisk og forandre plantens dna, proteiner etc, og det er der vi kan for lite enda med tanke på langtidsvirkninger.
Redigert signatur

#65
jern39

jern39

    Medlem

  • Medlemmer
  • 1 371 Innlegg:

Er ikke så stiv i engelsk, men hva er forskjellen på denne og den vanlige røde risen? og hvor stort er innholdet av karbo?



#66
RobertX

RobertX

    Medlem

  • Medlemmer
  • 1 206 Innlegg:

Karbo innholdet på risen til Mr Jhols er 76,2 pr 100. En ting som er også ganske viktig men som jeg ikke finner info om er fiber innholdet.



#67
Phay

Phay

    Medlem

  • Medlemmer
  • 21 460 Innlegg:
Fiber og proteininnhold er viktig i risen!
Redigert signatur

#68
Lucifer

Lucifer

    Medlem

  • Medlemmer
  • 1 067 Innlegg:
næringsinnhold

Vedlagt(e) fil(er)



#69
Acer

Acer

    Registrert Medlem

  • Medlemmer
  • 2 127 Innlegg:

Storforbrukere bør begrense inntaket av kanel.

 

Mattilsynet anbefaler de som har et jevnt høyt forbruk av kanel, for eksempel via grøtspising, kanelbasert te eller kanelbasert kosttilskudd, om å begrense inntaket sitt. Kanel inneholder stoffet kumarin som kan gi skade i leveren.

 

 

 

To typer kanel Kanel er et krydder som skrapes av barken på enkelte trær.

 

Tidligere var kanel synonymt med Cinnamomum zeylandicum (ceylonkanel), men i dag er det Cinnamomum aromaticum (cassia) som i hovedsak brukes på det norske marked. Fordi ceylonkanel inneholder mindre kumarin enn cassiakanel, kan man generelt spise mer ceylonkanel enn cassiakanel før man overstiger TDI. Mange av kanelproduktene på markedet er ikke merket med hvilken kaneltype som er brukt. 

 

http://www.matportal...ntaket_av_kanel


Dette innlegget har blitt redigert av Acer: 15 juli 2018 - 20:59

Livet seglar fort forbi

#70
Acer

Acer

    Registrert Medlem

  • Medlemmer
  • 2 127 Innlegg:

denne dama berit nordstrand er helt rååå på sunt mat og kosthold.

for de som ser på tv var hun i et mat program på tv2 som hetter bra godt med Klaus Sonstad.

 

her er mye gode oppskrifter til alt mulig du kan tenke deg : https://beritnordstrand.no/

 

 

hun har også lagt sine egne produkter som du absolutt bør prøve.

 

her er en listehttps://beritnordstr...mega-250917.pdf

 

 

Berit Nordstrand er en norsk lege, forfatter og foredragsholder. Hun har spesialisering i farmakologi og rus - og avhengighetsmedisin.

 

Nordstrand har engasjert seg i spørsmål knyttet til kosthold og helse, og har utgitt en rekke bøker om dette.

Inspirasjonen til dette engasjementet oppstod da hun selv fikk et barn med en kronisk virusinfeksjon som gikk over etter at kostholdet ble endret.

Særlig har hun stilt seg kritisk til inntak av sukker og hvetemel.

Nordstrand har mottatt faglig kritikk for kostholdsråd som ikke har vitenskapelig støtte og for å overdrive nytteverdien av endret kosthold.


Dette innlegget har blitt redigert av Acer: 15 juli 2018 - 21:15

Livet seglar fort forbi

#71
balo

balo

    Registrert Medlem

  • Medlemmer
  • 2 419 Innlegg:

Jeg leser en interessant bok for tiden på min tablet , lastet ned fra Amazon,  den er utgitt av Dr . Michael Greger , og heter 

  How Not to Die: Discover the Foods Scientifically Proven to Prevent and Reverse Disease

 

Det er ikke alle disse kostholdsekspertene man skal ta på alvor , men Greger har kun skrevet ut fra vitenskapelige fakta , hva man vet i dag om mat og hvordan det påvirker kroppen på godt og vondt. Han har jobbet som lege på amerikanske sykehus og sett selv hvordan forfallet med fedme og diabetes blitt til et nasjonalt stort problem . 

 

Alle forsøk utført på mennesker de siste årene er med i boken , som forklarer hva som har hjulpet og hva som ikke fungerer. Da tenker jeg på inntak av mat og drikke. 

 

Jeg er ikke 100% vegetarianer , men det er interessant å se at syke mennesker som tidligere var på medisin pga diabetes , blodtrykk , osv har kunnet kutte ut all medisinen etter kort tid ved å endre kostholdet helt og starte med å få kroppen i bevegelse . 

 

I USA er legeindustrien en billion business , der det reklameres for legemidler på TV hele tiden . Men ingen reklamerer for frukt og grønnsaker, det tjener ikke industrien noe på. 

 

Boken kan trygt anbefales. 

 

 

 

 

 



#72
jern39

jern39

    Medlem

  • Medlemmer
  • 1 371 Innlegg:

Lurer på om den finnes på norsk for oss heeeelt uten utdannelse<+?



#73
balo

balo

    Registrert Medlem

  • Medlemmer
  • 2 419 Innlegg:

Dessverre ser det ikke slik ut , masse E-bøker som aldri blir oversatt til norsk .

 

Man kan selvsagt bruke Google translate hvis man er dårlig i engelsk , selv om resultatet ikke alltid blir riktig. 

 



#74
jern39

jern39

    Medlem

  • Medlemmer
  • 1 371 Innlegg:
Det går nok vel grei å lese engelsk. Er mest latskap fordi det ikke går så fort.

#75
Arild Holtet

Arild Holtet

    Registrert Medlem

  • Medlemmer
  • 23 546 Innlegg:

Det går nok vel grei å lese engelsk. Er mest latskap fordi det ikke går så fort.

 

Vel.......For dem som ikke kan engelsk og dem er det en del av, da går det seint å lese.  For de må lære språket først.   :-o  :smile:  :smile:  ;-)  ;-) 

 

A.H.



#76
Acer

Acer

    Registrert Medlem

  • Medlemmer
  • 2 127 Innlegg:

Behandling mot overvekt og fedme - hva hjelper ?

 

Beregninger viser at hver femte person i Norge har sykelig overvekt . Overalt finnes gode råd for hvordan man kan miste kiloene. Men hva er det EGENTLIG som virker mot fedme ?

 

Overvekt skyldes at vi får i oss mer energi enn hva kroppen klarer å forbrenne.

 

De siste tiårene har levevanene i Norge forandret seg. Folk flest er mindre fysisk aktive. Mange har stillesittende yrker. Vi bruker bil i stedet for å gå eller sykle til jobben.

 

Studier fra USA har vist at det ikke er selve overvekten som står for økt dødelighet og økt sykelighet, men i hovedsak den fysiske inaktiviteten.

 

Kosten i dag inneholder i tillegg for mye fett og sukker og for lite frukt og grønt. Dermed blir Ola Nordmann stadig tyngre. I følge Helsedirektoratet har én av fem nordmenn en kroppsmasseindeks (BMI) på over 30, noe som tilsvarer fedme. Blant yngre er det ingen kjønnsforskjell, men hos eldre lider flere kvinner fedme sammenlignet med menn.

 

https://www.lommeleg...jelper/70690083

 

 

 

Det er mindre mat, ikke trening, som er effektivt mot fedme | Fem fedmeeksperter.

 

Det er en utbredt misforståelse at økt fysisk aktivitet er nødvendig for å redusere vekten. Dette gjør fedmebehandling unødvendig krevende og kan føre til at mange gir opp.

 

https://www.aftenpos...-fedmeeksperter


Livet seglar fort forbi

#77
Lucifer

Lucifer

    Medlem

  • Medlemmer
  • 1 067 Innlegg:



Det er mindre mat, ikke trening, som er effektivt mot fedme | Fem fedmeeksperter.

Det er en utbredt misforståelse at økt fysisk aktivitet er nødvendig for å redusere vekten. Dette gjør fedmebehandling unødvendig krevende og kan føre til at mange gir opp.


Det er nesten ikke til å tro hvor mye dumme folk det er der ute.

#78
Acer

Acer

    Registrert Medlem

  • Medlemmer
  • 2 127 Innlegg:
Professor om EAT-dietten: – Bekymret for fedme.

Eksperter VG har snakket med mener EAT-rapportens kostholdsråd er mulig, men krevende å gjennomføre for vanlige folk. – Jeg er bekymret for fedme med dette kostholdet, sier ernæringsprofessor.

Torsdag formiddag presenterte Gunhild Stordalen EAT-rapportens hovedfunn sammen med professor Johan Rockström ved Potsdam Institute for Climate Impact research og Stockholm Resilience Center og professor Walter Willett fra Harvard University.

https://www.vg.no/fo...ymret-for-fedme

Dette innlegget har blitt redigert av Acer: 17 februar 2019 - 21:04

Livet seglar fort forbi




0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere