Gå til innhold

Foto

Vi betaler for hotelluksus

- - - - -

  • Vennligst logg inn for å svare
1 svar til dette emnet

#1
tavarish

tavarish

    Medlem

  • Medlemmer
  • 5 599 Innlegg:


Ifølge nye tall fra bookingsiden Hotels.com ligger nordmenn i verdenstoppen når det gjelder å punge ut for hotelluksusen. Det er bare sveitserne som bruker mer penger på hotell enn nordmenn.


Vi vil gjerne bo bra når vi er ute og reiser, og betaler gjerne for det. I løpet av første halvår av 2014 brukte nordmenn en drøy tusenlapp (1084 kroner i gjennomsnitt) for en hotellnatt på sine utenlandsturer, en økning på åtte prosent fra samme periode i fjor.

 

Dette fremkommer av den siste utgaven av Hotel Price Index der Hotels.com har samlet de faktiske hotellprisene norske reisende har betalt verden over.

 

Av de 32 landene som er med i undersøkelsen, ble vi kun slått av sveitsere som betalte knappe 22 kroner mer – 1106 kroner natten i gjennomsnitt. Argentinerne bruker like mye som oss – vel å merke i utlandet.

 

Har god råd

– Det er ingen tvil om at nordmenn er opptatt av at overnattingen skal holde høy standard når de drar på tur. En stor reiselyst kombinert med generelt god råd er nok forklaringen på hvorfor reisende fra Norge gjerne punger ut for et fint hotell, forteller Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

 

Nordmenn betalte faktisk en tredjedel mer for hotell enn reisende fra Malaysia som ligger helt i den andre enden av skalaen. Til sammenligning brukte malaysiere knappe 773 kroner på en hotellnatt i gjennomsnitt. Heller ikke våre skandinaviske naboer i Sverige og Danmark var like betalingsvillige som norske reisende når de booket overnatting i utlandet. Svenskene brukte 1041 kroner i gjennomsnitt, mens danskene betalte 954 kroner.

 

Betaler mer hjemme enn borte

Argentinere, derimot, ser ut til å være like opptatt av høy hotellstandard som nordmenn. Muligens noe overraskende deler reisende fra Argentina andreplassen med reiselystne nordmenn, og punget ut like mye som oss for overnatting. Men når man sammenligner hvor mye reisende fra de respektive landene la ut for hotell i hjemlandet, fremkommer det tydelige forskjeller.

Mens argentinere booket overnatting til halve prisen hjemme, 589 kroner natten, betalte nordmenn faktisk mer for hotell i Norge enn i utlandet – 1107 kroner natten i gjennomsnitt. Dette plasserer Norge sammen med Danmark, Sveits, Singapore og Hong Kong blant de fem landene hvor reisende svir av mer penger på en hotellnatt i hjemlandet enn i utlandet.

Les resten herhttp://horecanytt.no...for-hotelluksus


This post has been promoted to an article

#2
Søppel moderering

Søppel moderering

    Registrert Medlem

  • Banned
  • 14 220 Innlegg:

Denne undersøkelsen måler cent og euro eller kroner og øre da....

Litt over tusenlappen er et fattig hotell i for eks.Berlin eller Hamburg...langt ifra Luksus


:hoho:


Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: AF

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere