Gå til innhold

Foto

En statist i Jungelboken

- - - - -

  • Vennligst logg inn for å svare
1 svar til dette emnet

#1
tavarish

tavarish

    Medlem

  • Medlemmer
  • 5 599 Innlegg:


På Sri Lanka er det lett å føle seg som en statist i Jungelboken.

 

Nære møter med havskilpadder, elefanter og leoparder gjør dette til et av Asias mest spennende land for dyreglade.

 

Du skal ikke langt fra Sri Lankas strender for å komme under huden på en helt annen side av øya.
 

De ville dyrenes øy, der elefanter, skilpadder, flaggermus, leoparder og påfugler inviterer deg hjem på sine egne premisser.
 

Én elefant borer seg fast i minnet. Vesle, pjuskete Namal, en tre år gammel elefantunge som mistet venstre bakben i en felle før han fylte ett år.
 

Færre elefanter

Det er ikke lett å være nyfødt elefant i en jungel som kappes ned. Og der vill skog blir til dyrket mark før noen rekker å si  «hva med elefantene?»
 

Sri Lankas elefantbestand har sunket med nesten 65 prosent de siste hundre årene, og i dag finnes det mellom 3 og 5000 elefanter igjen på øya.
 

Drøyt to hundre dyr dør årlig som en direkte konsekvens av konfrontasjoner mellom mennesker og dyr, og på lik linje med befolkningen har de srilankiske elefantene kjempet seg gjennom nesten 26 år med borgerkrig.
 

Mange fikk føle landminene på kroppen. De er en utrydningstruet underart av asiatisk elefant, og i dag er utfordringen at menneskene stadig rykker nærmere deres naturlige miljø.

Les resten herhttp://reise.bt.no/r...-2#.VHy3xouImvs#2
Thaifrelst

Thaifrelst

    Registrert Medlem

  • Medlemmer
  • 3 180 Innlegg:

Så lenge det er makt,grådighet,prestisje og face som styrer det meste vil det ikke bli bedre. Man kan lage så mange lover en vil, men så lenge penger er Gud så vil det ikke bli noe forandring. Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: Asean

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere