Gå til innhold

Foto

Gifte seg i Vietnam

- - - - -

 • Vennligst logg inn for å svare
24 svar til dette emnet

#21
Xin Chao

Xin Chao

  Inaktiv

 • Inaktive brukere
 • 5 372 Innlegg:


Eg har vakla mellom ulike måtar å gjennomføre ekteskap på. Ho har reist til vietnam igjen no, så ekteskap i norge er vanskelig pg visum (forlovelsesvisum er fortsatt ein mulighet)
Eg er livredd for papirmølla i vietnam når alt må godkjennes i norge etterpå, og har sett etter ei tredje løysing.
Enkelte norske utenriksstasjonar, ambassader og sjømannskirker kan vie etter norsk rett og etter norske reglar. Eg har fått klarsignal fra kuala lumpur som har mulighet for å vie. Norske reglar gjelder, og eg må ordne prøvingsattest fra skatteetaten. Del av krav for å få denne er "certificate of no ... to marriage" fra vietnam. Det er denne attesten både eg og kjæresten min er forvirra over kor vanskelig det er å skaffe. Det eg har hørt er at vi begge må møte opp på intervju på hennar lokale peoples comitty kontor, og at dokumentet må verefiseres med apostillestempel i saigon eller hanoi, og at det til saman tar 30 dagar. Eg håper dette er feil, sidan det er vanskelig å få det til å gå med totalt 1mnd til rådighet i vietnam i sommar for min del.
Veit du noko om dette kronglete dokumentet?

Men i all verden da, den enkleste maaten aa finne ut om dette sertifikatet er jo at venninnen din tar en tur og snakker med de lokale myndighetene paa hjemstedet hennes. De er jo ikke farlige...

Hvis dere ikke skal gifte dere i Vietnam, og heller ikke bo her, er det vel ingen grunn til aa intervjue deg, vil jeg tro

Hvor er hun fra?

Dette innlegget har blitt redigert av Xin Chao: 18 mai 2015 - 18:07


#22
Soi 8

Soi 8

  Medlem

 • Medlemmer
 • 73 Innlegg:


fra ambasadens web side Ekteskap i Vietnam
Dersom du er norsk borger og ønsker å inngå ekteskap i Vietnam, finnes det en rekke forhold som er viktig å gjøre seg kjent med før prosessen med å søke om giftemål kan begynne. Les vennligst informasjonen på denne siden før du inngår ekteskap i Vietnam.

Utenlandske borgere som ønsker å inngå ekteskap med vietnamesiske statsborgere i Vietnam må oppsøke relevante vietnamesiske myndigheter. Dette gjelder også norske par eller utenlandske par med bopel i Norge som ønsker å vie seg i Vietnam. Ekteskapet må inngås etter vietnamesisk lov.
Vietnam er innbefattet under Skattedirektoratets ”Instruks til krav om dokumentasjon” om faktiske og rettslige forhold som finner sted utenfor Norge. Instruksen forklarer at vietnamesisk dokumentasjon for bl.a. ekteskap, skilsmisse, fødsel og dødsfall, ikke nødvendigvis vil bli godkjent av norske myndigheter. Vær også oppmerksom på at et inngått ekteskap med en norsk borger ikke automatisk garanterer innreisetillatelse til Norge.
For at ekteskap som skal inngås i Vietnam med en norsk statsborger skal kunne godkjennes både i Vietnam og Norge, må man gjennom en prosess på seks steg:

 • 1. Prøving av ekteskapsvilkår hos det norske Folkeregisteret
 • 2. Verifisere dokumenter ved det norske Utenriksdepartement (UD) og den norske ambassade i Hanoi
 • 3. Innlevere verifiserte dokumenter til Konsulæravdelingen i det vietnamesiske UD
 • 4. Innlevere verifiserte og oversatte dokumenter fra engelsk til vietnamesisk til Justisdepartementet i Vietnam
 • 5. Innlevere søknad om vielse med alle tilhørende dokumenter til lokale myndigheter og få vigselsattest
 • 6. Registrer ekteskapet hos Folkeregisteret i Norge
1. Prøving av ekteskapsvilkår hos det norske Folkeregisteret
Alle norske borgere som ønsker å inngå ekteskap hos vietnamesiske myndigheter må først kontakte Folkeregisteret for få prøvet sine ekteskapsvilkår. Prøving av ekteskapsvilkår skal foretas ved det Folkeregister man er registrert bosatt i Norge. For borgere bosatt i utlandet skal prøvingen foretas av Folkeregisteret der man sist var registert. Her finner du hvilken dokumentasjon som skal sendes Folkeregisteret for å få prøvet ekteskapsvilkårene. I tillegg må opplysninger om tilkommende utenlandsk ektefelle vedlegges (Word/PDF), samt kopi av begges pass. Når dette er gjort vil du få ”Attest til bruk for ekteskapsinngåelse etter utenlandsk rett" tidl. kalt "Ekteskapsattest” (på engelsk ”Certificate of no Impediment to Marriage").
2. Verifisere dokumenter ved det norske UD og den norske ambassade i Hanoi
Originaler av følgende dokumenter må fremvises til det norske UD i Oslo og deretter for den norske ambassade i Hanoi, slik at originalene kan verifiseres av den norske stat (kopier eller verifiserte kopier av disse godtas ikke):
 • En verifisert kopi av søkers pass
 • Attest til bruk for ekteskapsinngåelse etter utenlandsk rett (Certificate of no Impediment to Marriage ). Attesten kan ikke være eldre enn fire måneder.
 • Evnt. skillsmisseattest fra søkers tidligere ekteskap
 • Evnt. dødsattest fra søkers avdøde ektemann/-kvinne
3. Innlevere verifiserte dokumenter til Konsulæravdelingen i det vietnamesiske UD
Alle ovenstående dokumenter må etter verifisering fra den norske stat , leveres for stempling og videre verifisering til Konsulæravdelingen i vietnamesisk UD, eller på kontoret for ”External Relations” i Ho Chi Minh City. Merk at dersom de ovenstående dokumentene er før ankomst til Vietnam verifisert av det norske UD samt den vietnamesiske ambassaden i Oslo, behøver søker ikke å levere dokumentene til Konsulæravdelingen i vietnamesisk UD.
4. Innlevere verifiserte og oversatte dokumenter fra engelsk til vietnamesisk til Justisdepartementet i Vietnam
Alle engelske dokumenter som nå er blitt verifiserte av det norske UD, den norske ambassaden og vietnamesisk UD må oversettes til vietnamesisk. Det gjøres av det lokale State Notary Office, enten i Hanoi eller Ho Chi Minh City. Alle dokumentene leveres så til verifisering i det vietnamesiske justisdepartementet i henhold til deres krav. Helseattest fra begge parter som skal inngå ekteskap kreves som regel av justisdepartementet. Helseattesten må være utstedt fra en vietnamesisk lokalt godkjent helseinstitusjon. Ta kontakt med det lokale justisdepartment på forhånd om hvilke krav de stiller og om hvilken helseinstitusjon du skal henvende deg til.
5. Innlevere søknad om vielse med alle tilhørende dokumenter til lokale myndigheter og få vigselsattest
Alle ovenstående verifiserte dokumenter må vedlegges vietnamesisk søknad for å inngå ekteskap. Søknadsskjema fås hos det vietnamesiske justisdepartementet. Den vietnamesiske borger må dessuten sørge for å fremvise følgende verifiserte dokumenter:
 • Attest på at man er ugift.
 • Evnt. skillsmisseattest fra søkers tidligere ekteskap
  Evnt. dødsattest fra søkers avdøde ektemann/-kvinne
 • Legeerklæring attestert av et psykiatrisk senter på provinsnivå i Vietnam, eller av internasjonalt anerkjent medisinsk institusjon. Erklæringen må ikke være eldre enn 6 måneder når søknaden innleveres, og må bekrefte at søkeren ikke har mentale lidelser som påvirker vedkommendes dømmekraft.
 • Kopi av fremtidig ektefelles norske pass med oppholds- og arbeids- eller bosettingstillatelse.
 • Personlig Curriculum Vitae (CV) i tråd med justisdepartementets instruksjoner.
Behandlingstiden er 30 dager. Dersom vielsesattesten ikke er avhentet innen 30 dager etter at den er tilgjengeliggjort, kanselleres dokumentet og gebyret refunderes ikke. Søkeren kan mot skriftlig forklaring be om en ny anledning til å signere vielsesattesten innen 90 dager.
6. Registrer ekteskapet hos Folkeregisteret i Norge
Etter at ekteskap er inngått må dette registreres i Norge. Det gjøres ved at den vietnamesiske vigselsattesten fra lokale myndigheter oversettes til engelsk. Oversettelsen må legaliseres av det vietnamesiske UD og den norske ambassaden i Hanoi. Deretter må dette sendes sammen med kopi av pass og oversatt vietnamesisk ID-kort til følgende adresse for endelig registrering av ekteskapet i Norge:

Skatt Øst
Skattedirektoratet
Postboks 9200 Grønland
0134 Oslo

Innreise til Norge
Søkere bør undersøke med den norske ambassaden i Hanoi for informasjon vedrørende krav for innreise til Norge for personer som verken er norske borgere eller har oppholdstillatelse.


Alle sjekkpunkter her må følges nøye.
Videre så må man også på sjekk på sykehus i HCMC ( om man gifter seg der ) for " mental " sjekk.
Alle papirer må verifiseres på UDI og Vietnam Immigration.
Det er mulig og få papirer verifisert på konsulatet i HCMC.
Når alt er i orden, og om man har fått giftemålet verifisert i Norge og i Vietnam, da kan man søke om D visum.
Då får fruen komme til Norge, mens sak om familiegjenforening blir behandlet.
Dette kan man spørre ambassaden i Hanoi om.

PS ekteskap med utenlandsk borger i Vietnam tar 3 uker og få godkjent. Så man bør ha 3 -4 uker ferie ( betal for utvidet visum der ) for og få alt gjort.
Soi 8 is quiet and Nice!

#23
SomLak

SomLak

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 10 615 Innlegg:

Det er da totalt meningsløst å dra i gang så gamle tråder som dette. :(#24
Acer

Acer

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 2 339 Innlegg:

Det er da totalt meningsløst å dra i gang så gamle tråder som dette. :(


må ikke du være så negativ , det er alltid noen dér ute som har bruk for den info.
Livet seglar fort forbi

#25
Soi 8

Soi 8

  Medlem

 • Medlemmer
 • 73 Innlegg:

Det er da totalt meningsløst å dra i gang så gamle tråder som dette. :(


Er det meningsløst ?
Vet du at Norge og herunder UDI har nye lover hvert år?
Vet du at i 2019 er det noen som skal gifte seg med Viet jente/ thai jente osv?
Vet du at de søker informasjon som kan være gammel og feil?
Eller begravet av idiotiske innlegg av folk som allerede " kan " dette ?

Vet du at noen ikke gidder spørre / skrive innlegg når du svarer nedlatende og idiotisk som du nå gjorde ?

Ta deg en Singha, stikk på en bar og få letta på trykket!
Gamle tråder trenger liv blåst inn i dem innimellom.
Soi 8 is quiet and Nice!

Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: Vietnam

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere