Gå til innhold

Foto

Verden rundt uten å fly

- - - - -

  • Vennligst logg inn for å svare
Ingen svar til dette emnet

#1
tavarish

tavarish

    Medlem

  • Medlemmer
  • 5 599 Innlegg:


Britiske Graham Hughes er intet mindre enn verdens første til å besøke 
alle verdens land uten å fly!
 

Mange drømmer om å kunne skryte av å ha vært i alle verdens land. Og flere kan allerede gjøre det. Men ikke uten å ha flydd, eller kjørt, selv! Nå har imidlertid en britisk klodetraver nylig fått godkjent verdensrekorden for sin verdensomseiling uten luftige transportmidler, kun ved å bruke rutegående transport. Den ambisiøse rundturen tok fire år og 31 dager. Guinness World Records brukte i tillegg mer enn ett år – hele 14 måneder – på å verifisere turen. I tillegg måtte Hughes gjøre en detur til Russland, som rekordmålerne først ikke ville godkjenne, fordi Hughes først tok seg inn ulovlig, uten visa.
 

Jorden rundt-reisen, som han kalte The Odyssey Expedition, startet på en lastebåt i Liverpool som skulle til Uruguay og Buenos Aires i Argentina i 2009. Drøyt fire år senere kunne briten fullføre verdensreisen i et splitter nytt land, som hadde oppstått mens han var ute på reise: Sør-Sudan. Underveis har han besøkt 201 selvstendige stater – inkludert de 193 FN-medlemmene og åtte andre, blant annet Palestina, Vatikanstaten, Taiwan, Vest-Sahara og Kosovo. I tillegg har Hughes klart å sette Guinness-rekord i å besøke flest mulige land på ett år – 133 – kun ved å bruke rutegående transport.

 

Verdenstraveren mener hans viktigste drivkraft rett og slett er en solid dose galskap. «Å reise til alle land i hele verden har alltid vært drømmen min. Jeg ville sette en ny Guinness verdensrekord, samle inn penger til den veldedige organisasjonen WaterAid og vise at verden egentlig ikke er et så skummelt sted», skriver han på bloggen sin. Og legger til: «Jeg får jo selvsagt også noen gode historier jeg kan fortelle barnebarna mine – og ikke minst bevist at det er mulig å gjennomføre det!» I løpet av reisen tok Hughes mer enn 10.000 bilder, fikk 193 passtempler og sikret seg 400 timer med videoopptak. Han har krysset 201 internasjonale grenseoverganger til fots, i buss, i taxi, med tog, med båt eller kano. Det har ikke alltid gått like glatt.
 

Da han startet, hadde han kalkulert med å klare å gjennomføre reisen på kun ett år. Men den tidsplanen sprakk kjapt. Mer enn fire år, eller 1.426 dager, ble den riktige saldoen. Det inkluderte blant annet fire dager i en lekk, liten trebåt ute på havet for å nå Kapp Verde, der han ble satt i arresten fordi han var mistenkt for å snike seg inn på ulovlig vis. Han ble også arrestert da han prøvde å snike seg inn i Russland uten visa, og satt fengslet i en uke i Kongo. Alt visumarbeidet, og det å komme seg ut til fjerne øystater som Kapp Verde, Cuba og Stillehavsøyene, var noe av det mest vanskelige og tidkrevende på reisen. Det aller vanskeligste var imidlertid å få plantet en fot i Nord-Korea. Ettersom grensene inn til landet er strengt bevoktet, snek han inn stortåa og plantet den forsiktig på nordkoreansk jord, før han rasket beinet tilbake på rett side av gjerdet.
 

For å spe på reisebudsjettet på cirka 100 dollar i uka, brukte han den sosiale overnattingstjenesten CouchSurfing, der lokale stiller en seng eller en sofa til disposisjon for andre reisende for å skaffe seg tak over hodet. I tillegg forsøkte han å sove på transportmidlene han brukte og å få haik med lastebåter over de lange havstrekningene. Ifølge reisebloggen hans brukte han bare totalt 7.000 britiske pund på å fullføre odysseen. Hughes reiste alene, men han følte seg aldri ensom, siden han lett fikk kontakt med lokalbefolkningen på de forskjellige destinasjonene. For om reisen hadde en misjon ut over å samle inn penger til den veldedige organisasjonunden WaterAid, var det nettopp dette: Å bevise at folk flest er greie og hyggelige. – Mitt største høydepunkt har vært bekreftelsen på min tro på menneskeheten og det faktum at folk flest er vennlige, skriver Hughes.
 

Les mer om eventyret på bloggsiden hans (www.theodysseyexpedition.com), og få med deg den nye fire minutters videoen med selfies fra alle verdens kriker og kroker under!

 

Her er Hughes‘ ti favorittland:

 

1. England

2. Palau

3. Egypt

4. Bolivia

5. Thailand

Les resten her: http://www.dagsavise...ndt-uten-a-fly/


This post has been promoted to an article

Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: AF

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere