Gå til innhold

Foto

Vil la deg forhåndsbestille tax free-varer

- - - - -

  • Vennligst logg inn for å svare
Ingen svar til dette emnet

#1
tavarish

tavarish

    Medlem

  • Medlemmer
  • 5 599 Innlegg:


Og Stavanger lufthavn Sola blir først ute.

Finansdepartementet har endret praktiseringen av regelverket slik at reisende nå skal kunne forhåndsbestille tax free-varer på internett og hente dem på flyplassene, skriver departementet på regjeringens nettsider.

Vil tillate forhåndsbestilling av tax-free

Finansdepartementet skal ha innvilget en søknad fra Travel Retail Norway om å la reisende forhåndsbestille tax free-varer på Stavanger lufthavn Sola.
 

Det vil altså si at du kan bestille tax free-varene på nett før reisen.
 

Deretter kan varene hentes og betales enten ved avreise eller ankomst. Bestillingen skal ikke være bindende, og varene betales når de hentes, skriver Finansdepartementet. Når tilbudet kommer til Sola, eller eventuelt andre norske flyplasser, er fortsatt uklart.

Venter på godkjenning

Det er Travel Retail Norway som er ansvarlig for tax free-salget til passasjerene ved de fem største flyplassene i Norge, nærmere bestemt i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger.
 

Håkon Fjeld-Hansen, administrerende direktør i Travel Retail Norway, sier til DinSide at de foreløpig ikke har mottatt et offentlig svar på søknaden fra departementet om forhåndsbestilling av tax free-varer på Stavanger Lufthavn Sola.
 

Før de kan legge til rette for forhåndsbestillingen, må de i tillegg ha en godkjenning fra Toll- og avgiftsdirektoratet.
 

- Dersom dette kommer på plass, ligger det i kortene at vi vil innføre et liknende tilbud på de andre flyplassene, sier Fjeld-Hansen til DinSide.
 

Joachim Westher Andersen, medieansvarlig ved Oslo Lufthavn, sier til DinSide at de er kjent med at dette kan bli en mulighet, og at de vurderer om de skal legge til rette for det på Oslo Lufthavn, men at det foreløpig ikke er besluttet noe.

Les resten her: http://www.abcnyhete...-tax-free-varer


This post has been promoted to an article

Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: AF

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere