Gå til innhold

Foto

Du gjør vel ikke dette? • Vennligst logg inn for å svare
3 svar til dette emnet

#1
tavarish

tavarish

  Medlem

 • Medlemmer
 • 5 599 Innlegg:


Synes du ingeting slår et varmt bad? Eller en dampende varm dusj? Da bør du lese dette.

Det er få ting som er så deilig som å synke ned i et varmt bad etter en lang dag, og for mange av oss er det nettopp dette som er hverdagsluksus på sitt aller beste.
 

For andre igjen er det en dampende varm dusj om morgenen som må til for å føle at man er klar til å møte dagen.
 

Men luksus og vane til tross, ifølge mange eksperter er dette slett ikke det beste du gjør for verken huden, håret eller til og med helsen din.

Ta en kald dusj

Det er de færreste av oss som orker tanken på å dusje i kaldtvann, men ifølge helse- og skjønnhetsnettstedet Better Body Guide, er det nettopp dette som kanskje er det aller beste for huden din.
 

- I antikkens Hellas var det bare kaldt vann som var tilgjengelig om du ønsket å ta et bad, forklarer nettstedet.
 

- Og selv da grekerne etter hvert utviklet et oppvarmingssystem for sine offentlige bad, fortsatte de i stor grad å bade i kaldt vann fordi de mente dette hadde positiv innvirkning på helsen.

En annen fordel med kaldt vann er, ifølge nettstedet, at porene i huden din holder seg mer lukket enn de ellers ville om du hadde dusjet eller badet i varmt vann.

- På denne måten sparer du også huden din for å ta til seg og absorbere mye av de kjemikalier og tilsetningsstoffer som finnes i såper, sjampoer og andre produkter du bruker i dusjen.

- Noe av det beste du kan gjøre for huden

Ifølge helsenettstedet Fitsugar, er en kald dusj noe av det beste du kan gjøre for huden din.
 

- Kaldt vann styrker huden og virker oppstrammende, forklarer nettstedet.
 

- Mange oppdager også at de, etter å ha byttet fra varme til kalde dusjer, får mykere, jevnere og mer strålende hud, som holder på fuktigheten - selv uten å måtte ty til dyre kremer.

Tror på kaldt vann

Ernæringsfysiolog og hudterapeut ved Clinic Fraiche, Mona Wahr-Hansen Ottho, har også tro på at kaldt vann kan gjøre underverker for huden din.
 

- Å både dusje og vaske ansiktet med kaldt vann er et kjempetriks, forklarer Wahr-Hansen Ottho.
 

- Kaldt vann øker blod- og lymfesirkulasjonen, og gir videre mer næring til huden. Blodet forsyner jo som kjent huden med oksygen, og hudceller med god blodsirkulasjon fornyer seg raskere.

Kaldt vann hjelper også blodårene med å trekke seg sammen, noe som derfor hjelper til med å redusere hevelser og mørke ringer under øynene.

Uenig

Ikke alle er dog like overbeviste.
 

- Jeg tror ikke det er noe feil i å verken dusje eller vaske ansiktet med kaldt vann, forklarer hudlege Bjørn E. Bondevik ved Dr. Bondeviks Hudklinikk i Oslo, og fortsetter:
 

- Annet enn at det kanskje ikke er så behagelig. Da er det verre for huden å dusje i vann som er for varmt, og man kan begynne å snakke om å ta fuktighet fra huden.
 

Bondevik ser ikke bort fra at det kalde vannet kan ha en viss sammentrekkende effekt på huden - både i ansikt og på kropp.
 

- Men denne effekten, om du opplever det, er nok rimelig flyktig. Det må nok andre metoder til for å stramme opp huden slik at du får en synlig effekt av dette, forklarer hudlegen.

Dusjer seg til tørr hud

De fleste av oss bruker for varmt vann når vi både dusjer og vasker ansiktet, mener ekspertene.

- For varmt vann stripper huden for de naturlige oljene som skal være på huden for å beskytte den, forklarer hudpleier og avdelingsleder ved Face It i Sandvika, Nicola Vendrell, til Kamille.no.
 

- Dette kan igjen føre til at huden blir tørr, klør og til og med får sprekker. Fine linjer og rynker blir også mer synlige.

Les resten her: http://www.side2.no/...te/5188259.html#2
Søppel moderering

Søppel moderering

  Registrert Medlem

 • Banned
 • 14 220 Innlegg:

Pleier å ha 38 grader i uteboblebadet .....hudproblemer? Nei....

 

Deilig..... :paradis:


:hoho:


#3
Riflefish

Riflefish

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 745 Innlegg:
for 300 noks kommer man inn på loungen

og kan spise og drikke det en orke

nok aviser

også er fet ro!!

bestill dagkort om du

reiser økonomiklasse


Slik får du tilgang til flyplassloungene
Det finnes flere muligheter for å få adgang til loungene. Hvilket alternativ som er best for deg, avhenger av hvor ofte du ønsker tilgang,

Vi kjenner alle til kaoset som ofte tar plass på flyplasser. Reisende haster av gårde for å komme til gaten i tide, og tar gjerne ekstra lett på det å snike i kø. Dersom du har loungetilgang når du er ute og reiser kan du legge støy og folkemengder bak deg så snart du har kommet deg gjennom sikkerhetskontrollen.
En lounge er et perfekt sted å slappe av, strekke ut beina, og nyte god mat og drikke mens du venter på flyets avgang. Loungene, som en gang var forbeholdt forretningsreisende, er i dag åpne for alle passasjerer.
Det finnes flere muligheter for å få adgang til loungene. Hvilket alternativ som er best for deg, avhenger av hvor ofte du ønsker tilgang.
1. Dagspass
Et dagspass gir deg adgang til en spesifikk lounge og kan kun benyttes én gang. Passet koster gjerne rundt 300 kroner per besøk, men prisen vil avhenge av hvor eksklusiv loungen du ønsker tilgang til er. I Quatar må du ut med litt over 600 kroner for et dagspass.
Du kan enten kjøpe et dagspass når du ankommer flyplassloungen eller via internett i forkant, hvor sistnevnte oftest vil være det rimeligste alternativet. Velger du å kjøpe tilgang når du ankommer flyplassen kan du også risikere å bli nektet adgang på grunn av mangel på kapasitet, da reisende med fullprisbilletter eller ulike fordelsprogram vil bli prioritert først.
lounge1
Ønsker du kun adgang til flyplasslounger et få antall ganger i året vil et dagspass være et godt alternativ for deg. Planlegger du mer enn syv loungebesøk i løpet av et år vil det derimot lønne seg å velge et av de andre alternativene.
2. Priority Pass
Priority Pass er et medlemskap som gir deg tilgang til over 1000 flyplasslounger verden over. Priority Pass tilbyr tre ulike medlemskap: Standard, Standard Plus og Prestige. Disse medlemskapene varierer både i pris og antall inkluderte loungebesøk. Et Standard medlemskap gir deg tilgang til en redusert pris, et Standard Plus Priority Pass gir ti gratis besøk i året, og et Prestige medlemskap gir deg ubegrenset tilgang uten ekstra kostnader.
Et Standard Priority Pass-medlemskap koster omlag 880 kroner og vil vanligvis ikke svare seg for noen, ettersom kostnaden per besøk ved syv årlige er godt over 300 kroner. I de fleste tilfeller vil det heller vil svare seg å kjøpe dagspass. Besøker du flyplasslounger oftere enn dette vil et av de andre Priority Pass-medlemskapene være et bedre valg.
Et Standard Plus Priority Pass-medlemskap, er et godt alternativ for deg som planlegger å besøke flyplasslounger mellom 8-16 ganger i året. Dette medlemskapet koster omtrent 2200 kroner, og du betaler da i fra 220 til 280 kroner per besøk - avhengig av hvor mange ganger du benytter deg av medlemskapet.
Et Prestige Priority Pass, som koster rundt 3500 kroner i året, vil lønne seg for deg som ønsker å tilgang til loungene 17 ganger eller mer i året. Med dette medlemskapet betaler du fra 200 kroner per besøk om du benytter deg av medlemskapet 17 ganger, og prisen vil reduseres ytterligere desto flere ganger du benytter deg av passet.
3. Kredittkort
Flere kredittkort - spesielt de mest eksklusive kortene - inkluderer fordeler som gratis loungetilgang. De ulike kortene kommer med et bredt spekter av tilbud, og til svært ulike priser. Mens enkelte kort inkluderer en versjon av Priority Pass, tilbyr andre kort tilgang til spesifikke flyplasslounger. Noen kort er rettet mot privatpersoner, mens andre er firmakort og passer til dem som flyr mest på forretningsreiser. Utvalget er stort, og dersom du er interessert i loungetilgang, vil det være lurt å sammenligne de ulike tilbudene for å finne det som best møter dine behov. Ønsker du også andre fordeler kan du ved å sammenligne alle kredittkort i markedet for å finne det beste kortet for deg.
Til tross for en høy årsavgift, vil kredittkort med loungefordeler vanligvis være et rimeligere alternativ enn et Priority Pass medlemskap. Fordi disse kortene stort sett er blant leverandørenes mest eksklusive kredittkort stilles det imidlertid vanligvis strenge krav til innvilgelse. Dette kan inkludere høye inntektskrav eller at du har et langvarig forhold til banken.
lounge2
4. Invitasjon
Reiser du sammen med noen som har tilgang til en flyplasslounge kan du være heldig å bli invitert med. Avhengig av hvilket medlemskap ditt reisefølge har, kommer du som gjest vanligvis enten inn gratis eller for omtrent 200 kroner. Invitasjon er helt klart også et rimelig alternativ - men krever at ditt reisefølge både har loungetilgang og mulighet til å ha med seg en gjest.
Er flyplasslounge verdt pengene?
Hvorvidt det lønner seg å investere i loungetilgang fremfor å vente på avreise i en av restaurantene i avgangshallen, vil selvsagt avhenge av hvor mye det er verdt for deg å kunne sitte ned på et roligere sted og slappe av med en avis og WiFi-tilgang. Flere lounger tilbyr gratis mat og drikke, så dersom du likevel har tenkt å spise mens du venter på flyets avgang, vil det kanskje ikke være en dum idé å kjøpe tilgang til loungene. Vær imidlertid oppmerksom på at maten du får servert i loungene ofte er småretter og dersom du ser for deg en ordentlig biffmiddag vil det kanskje heller lønne seg å oppsøke en restaurant utenfor loungeområdet.
Kristoffer Gallefoss er grunder og daglig leder av Samlino.no hvor du kan sammenligne forbrukslån og kredittkort.
Del (13)
Del på Twitter
Del på Epost
Redaksjonen anbefaler
Flere partier vil avkriminalisere narkobruk

Pain is temporary, honor lasts forever.


#4
Riflefish

Riflefish

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 745 Innlegg:
har man god tif , vel en link til forskellige lounger en kan kjøpe dagpass


http://www.sleepingi...rport/index.htm

Pain is temporary, honor lasts forever.


Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: AF

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere