Gå til innhold

Foto

Filippinene rammes av verste tyfon på 25 år

- - - - -

  • Vennligst logg inn for å svare
141 svar til dette emnet

#141
Bicol

Bicol

    Medlem

  • Medlemmer
  • 40 Innlegg:


Om målet for uhjelpen er å hjelpe de som trenger det, bør det settes av en liten slump til oppfølging. Alle vet jo at det er alt for mange velhavende som har store sugerør i potten. Tenker da på mottakerlandene. Filippinerne selv holder fremdeles på med storstilt hjelpearbeid til ofrene for Yolanda. Har fulgt med på lokalnyheter fra Bicol flere ganger i uken, og ser de lange rekkene med lastebiler som venter på ferje fra Sorsogon til Samar. Fulle av hjelpesendinger som bl.a. har blitt samlet inn, og pakket om i store forsamlingslokaler, av frivillige i Bicol og nordover hele Luzon. Det står plakater på alle bilene hvilken kommune de kommer fra. Samtidig er det satt inn flere ekstra ferjer for å ta unna alle hjelpesendinger. Etter mine observasjoner frem til nå, blir det gjort stor frivillig innsats over det meste av Philippinene. Samtidig har jeg også stor respekt for en norsk kamerat som støtter 14 studenter til ferdig college. På tross av dette evnet å bekoste  2 enkle hus og en fiske banka til 2 familier som fikk boligene sine helt ødelagt av Yolanda på Panay (Iloilo). Lett å få tårer i øynene når en ser folk ofre så mye av det lille de har. Ønske om å hjelpe er tilstede i stort monn. Men det er ufattelig store områder, og mange mennesker som ble rammet av denne tyfonen. Har fått føle Tyfonenes kraft ja. de 5 sterkeste før Yolanda fikk landkjenning nettopp i Bicol provinsen. Og øye på Reming (Durian) passerte rett over huset vårt. Det var som om en kjempegressklipper hadde fart over skogene, og vi fikk utsikt vi før ikke hadde. 1500 døde iflg. wikipedia.  http://kidlat.pagasa...ab/tc_frame.htm#142
quogh

quogh

    Registrert Medlem

  • Medlemmer
  • 3 644 Innlegg:


Five months after Supertyphoon “Yolanda” leveled large swathes of the Eastern Visayas, dead bodies continue to turn up.

Seven bodies were recovered in Tacloban City over the weekend as government workers scoured the area for victims of one of the most destructive typhoons to hit the country, the National Disaster Risk Reduction and Management Council (NDRRMC) said Tuesday.


The NDRRMC said the death toll from Yolanda now stood at exactly 6,300, most of them still unidentified, while the typhoon left almost P89.6 billion worth of property and infrastructure damage.

Read more: http://newsinfo.inqu...d#ixzz2zfBIrYg3


Nå ser det ut til at man endelig begynner å oversikten. Omkring 7500 døde blir antageligvis det endelige tallet etter Yolandas herjinger.
To nye for tiden svake lavtrykk er på vei mot øyene fra øst akkurat nå.
 


Dette innlegget har blitt redigert av quogh: 23 april 2014 - 01:12


Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: AF

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere