Gå til innhold

Foto

Pilotene sov-flyvertinne slo av autopiloten

- - - - -

  • Vennligst logg inn for å svare
1 svar til dette emnet

#1
phitoo

phitoo

    Medlemmer

  • Medlemmer
  • 12 427 Innlegg:


Årsaken var at de to pilotene ble trøtte, satte på autopiloten og overlot spakene til to av flyvertinnene om bord.

Katastrofen var skremmende nær da pilotene tok seg en lur i flyets business class, og en av flyvertinnene ved et uhell slo av autopiloten.
Katastrofen var skremmende nær da pilotene tok seg en lur i flyets business class, og en av flyvertinnene ved et uhell slo av autopiloten.

Det hender at piloter sovner på jobb, men vanligvis sitter de i cockpit, og med en pilot-kollega som er våken.

Men på flyturen mellom Bangkok og New Delhi 12. april i år, sto livene i fare for 166 personer da pilotene om bord på Air Indias flight AI 133 (Airbus 321) forlot cockpit for å ta seg en hvil.

Ifølge avisen The Times of India ble to av de kabinansatte plassert bak spakene, etter en kort instruksjon fra en av pilotene.

Uhell


Etter rundt 40 minutter skal en av flyvertinnene ved et uhell ha kommet borti autopiloten, som deretter slo seg av, og flyet begynte raskt å miste høyde.

Flyvertinnene vekket de to sovende pilotene som deretter kastet seg tilbake i cockpit for å redde flyet ut av den kritiske situasjonen.

Autopiloten om bord på et fly sørger for at flyet holder riktig høyde, stø kurs og rett fart. Men det er samtidig et teknisk instrument som hele tiden må overvåkes, hvis det plutselig ikke skulle fungere lenger.

Pilotenes oppgave er selvsagt også å holde kontakt med flyvelederne, som plutselig kan komme med ny og viktig informasjon, som igjen krever at autopiloten må omprogrammeres.
En annen kabinansatt rapporterte hendelsen til ledelsen i Air India, og alle de fire involverte mistet jobbene sine. En kilde i selskapet sier til The Times of India at de fire har «hånet flysikkerheten på verste vis» med sine handlinger.

Click here to view the article
Postet bildePostet bildePostet bilde
last ned phitoo´s thai.norske minparlør ;)
http://www.o12a.com/...hitoos_mini.pdf

#2
torasap

torasap

    Medlem

  • Medlemmer
  • 16 783 Innlegg:

Fint, da kan de jo sparke den klønete flyvertinna istedenfor pilotene.


For øvrig mener jeg at Kartago bør ødelegges

01110100 01101111 01110010 01100001 01110011 01100001 01110000





0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere