Gå til innhold

Foto

En vanlig dag i Thailand.

* * * * - 11 Stemmer

 • Vennligst logg inn for å svare
1605 svar til dette emnet

#1601
pelle

pelle

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 2 221 Innlegg:


Dyp respekt !


"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

Greit å bjeffe litt av og til også - Pelle 


#1602
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 235 Innlegg:

Dyp respekt !

 

Hei pelle.

 

Takk for hyggelig tilbakemelding.

 

Det var en merkelig dag og på dagen 20 år siden jeg flyttet til Thailand.  Mange tanker vandret gjennom hodet, og jeg håper at mange kanskje forstår at det er ALDRI for sent å komme seg på beina igjen.  Vi kan miste alt, men vi bør helst ikke miste lysten på livet og klare å se fremover.

 

Mitt ordtak er at jeg kan drepes men ikke knuses.

 

A.H.#1603
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 235 Innlegg:

Thaiene utover i distriktene er skikkelig forbanna for tiden, for inntektene faller for de fleste.  Mesteparten rundt oss er småbønder, og deres inntekt er lavere da de får mindre for de varene de dyrker.  Thailandsk baht er jo sterk, så det er mulig at de rike som eksporterer ris, sukker, mais og annet må senke prisene.  Men de vil tjene det samme som før, og gjør det så enkelt at de betaler mindre for det bøndene dyrker.  Dette gjør jo at bøndene ikke handler like mye, og byggmestere og håndtverkere har og mindre å gjøre for det brukes det mye mindre penger på.

 

Men nå raser småbøndene her for inntekten blir enda lavere.  Det er kommet en ny avgift på sprøytemidlene de bruker, og det kommer oppå de 7% moms som er i Thailand.  Bøndene rundt her har reist i protest til amphur (rådhuset), og leverer lister med protester til landkontoret de tilhører.

 

Thaiene er tålmodige og liker ikke bråk og uro, men nå var det tydeligvis nok og folk samlet seg og leverte sine protester.

 

Det har murret lenge i det stille, og det snakkes litt i smug om at det kan bli bråk og protester i Bangkok der den rike eliten bor.  Nok er nok som de sier rundt her, men om det skjer noe vet ingen på nåværende tidspunkt.

 

A.H.#1604
PanGei

PanGei

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 5 114 Innlegg:
Skjønner at bønder reagerer negativt på nye avgifter. Egentlig burde disse sprøytemidlene forbys, men her er presset fra produsentene så kraftig at myndighetene har gitt etter. Da har det blitt nye avgifter i stedet i håp om å redusere bruken. Ser på TV hvordan bøndene går barfot på markene og sprøyter ut gifter. Mange blir syke av dette. Virker som folk ikke skjønner sammenhengen. Ellers når det gjelder egen økonomi så har mennesket en tendens til å handle kortsiktig, og da gir sikkert sprøytemidlene økt avling på kort sikt. Lang sikt har de liksom ikke råd til å tenke på - tragisk!

#1605
Lucifer

Lucifer

  Medlem

 • Medlemmer
 • 1 385 Innlegg:

Dyp respekt !


Støtter den kommentaren. 👍
Håper du får 20 år til Arild💪

#1606
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 235 Innlegg:

Vi kunne lese i går at bøndene i Phichit og Petchabun demonstrerer og sperrer veiene, så misnøyen og mindre netto inntekter har bøndene reagert på nå.

 

A.H. 


Dette innlegget har blitt redigert av Arild Holtet: 08 oktober 2019 - 03:34


Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: Thailand

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere