Gå til innhold

Foto

En vanlig dag i Thailand.

* * * * - 11 Stemmer

 • Vennligst logg inn for å svare
1607 svar til dette emnet

#1601
pelle

pelle

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 2 265 Innlegg:


Dyp respekt !


"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

Greit å bjeffe litt av og til også - Pelle 


#1602
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 358 Innlegg:

Dyp respekt !

 

Hei pelle.

 

Takk for hyggelig tilbakemelding.

 

Det var en merkelig dag og på dagen 20 år siden jeg flyttet til Thailand.  Mange tanker vandret gjennom hodet, og jeg håper at mange kanskje forstår at det er ALDRI for sent å komme seg på beina igjen.  Vi kan miste alt, men vi bør helst ikke miste lysten på livet og klare å se fremover.

 

Mitt ordtak er at jeg kan drepes men ikke knuses.

 

A.H.#1603
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 358 Innlegg:

Thaiene utover i distriktene er skikkelig forbanna for tiden, for inntektene faller for de fleste.  Mesteparten rundt oss er småbønder, og deres inntekt er lavere da de får mindre for de varene de dyrker.  Thailandsk baht er jo sterk, så det er mulig at de rike som eksporterer ris, sukker, mais og annet må senke prisene.  Men de vil tjene det samme som før, og gjør det så enkelt at de betaler mindre for det bøndene dyrker.  Dette gjør jo at bøndene ikke handler like mye, og byggmestere og håndtverkere har og mindre å gjøre for det brukes det mye mindre penger på.

 

Men nå raser småbøndene her for inntekten blir enda lavere.  Det er kommet en ny avgift på sprøytemidlene de bruker, og det kommer oppå de 7% moms som er i Thailand.  Bøndene rundt her har reist i protest til amphur (rådhuset), og leverer lister med protester til landkontoret de tilhører.

 

Thaiene er tålmodige og liker ikke bråk og uro, men nå var det tydeligvis nok og folk samlet seg og leverte sine protester.

 

Det har murret lenge i det stille, og det snakkes litt i smug om at det kan bli bråk og protester i Bangkok der den rike eliten bor.  Nok er nok som de sier rundt her, men om det skjer noe vet ingen på nåværende tidspunkt.

 

A.H.#1604
PanGei

PanGei

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 5 130 Innlegg:
Skjønner at bønder reagerer negativt på nye avgifter. Egentlig burde disse sprøytemidlene forbys, men her er presset fra produsentene så kraftig at myndighetene har gitt etter. Da har det blitt nye avgifter i stedet i håp om å redusere bruken. Ser på TV hvordan bøndene går barfot på markene og sprøyter ut gifter. Mange blir syke av dette. Virker som folk ikke skjønner sammenhengen. Ellers når det gjelder egen økonomi så har mennesket en tendens til å handle kortsiktig, og da gir sikkert sprøytemidlene økt avling på kort sikt. Lang sikt har de liksom ikke råd til å tenke på - tragisk!

#1605
Lucifer

Lucifer

  Medlem

 • Medlemmer
 • 1 451 Innlegg:

Dyp respekt !


Støtter den kommentaren. 👍
Håper du får 20 år til Arild💪

#1606
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 358 Innlegg:

Vi kunne lese i går at bøndene i Phichit og Petchabun demonstrerer og sperrer veiene, så misnøyen og mindre netto inntekter har bøndene reagert på nå.

 

A.H. 


Dette innlegget har blitt redigert av Arild Holtet: 08 oktober 2019 - 03:34


#1607
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 358 Innlegg:

I dag er det pakking for den andre av årets turer til Bangkok. Vi har to faste turer til Bangkok hvert år, med både viktige ting, handling og ferie i Bangkok. Det er en by med både trykk, sjarm, kaos og stress, samt større og større trafikk kaos og forurensing. Så to til tre dager er nok, da vi med asthma merker forurensingen som ikke er så bra. Men artig er nå de to årlige turene.

 

Da blir det å bo på samme sted som turen til Bangkok i mai og oktober i fjor. Rusle rundt i de kjente soiene og spise både gatemat og på gode restauranter med vestlig mat. God mat fra en italiensk restaurant som vanlig, og forandring fryder heter det. Innom supermarkeder og Pantip Plaza som før, og tilbake til hotellet i en velfyldt tuk tuk drosjene som kommer raskt frem i en kaotisk trafikk.

 

A.H.

Vedlagt(e) fil(er)#1608
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 358 Innlegg:

Det bygges og fornyes rundt oss som de fleste steder i Thailand.  Landsbyen vi bor i er over dobbelt så stor som når jeg kom hit i sin tid.  Nå har vi mye vi ikke hadde før, og det gjør livet så mye enklere og mindre bilkjøring og forurensing av eksos.  Mye av det vi handler er fremdeles på det store markedet her, men 7-Eleven har det meste av det vi før måtte reise 35 eller 25 kilometer for å få.  Når vi samtidig har ATM med vår ban og en til, da ble alt plutselig så mye enklere.

 

Folk bygger nye hus og i det så er det noe nytt.  Før hadde ingen absolutt ingen gjerder rundt sine hus selv ikke ved hovedveiene.  De som bygger rett ovenfor vårt hus i vår lille soi, de har bygget både gjerde og porter så ingen kan se inn på tomta.  Naboene rister på hodet og lurer på hvorfor folk skal bo i ett "fengsel".  Alle de andre som etter hvert har fått gjerder og porter, de har enkle pene gjerde som de kan se hva som skjer utenfor huset.  Hunder og barn er skjermet for trafikken er mange mange ganger større enn før.  Både hunder og barn har blitt drept av gale mennesker, som kjører som svin og ofte er påvirket noe Thailand er "berømt" for.......

 

Så mange pene gjerder og porter har kommet opp, men der det er butikker ut mot hovedveiene er det ikke gjerder så folk kan parkere.

 

Landsbyen og livet er forandret, men fremdeles er det ett stille sted å bo.

 

A.H.

Vedlagt(e) fil(er)Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: Thailand

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere