Gå til innhold

Foto

En vanlig dag i Thailand.

* * * * - 11 Stemmer

 • Vennligst logg inn for å svare
1613 svar til dette emnet

#1601
pelle

pelle

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 2 269 Innlegg:


Dyp respekt !


"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

Greit å bjeffe litt av og til også - Pelle 


#1602
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 551 Innlegg:

Dyp respekt !

 

Hei pelle.

 

Takk for hyggelig tilbakemelding.

 

Det var en merkelig dag og på dagen 20 år siden jeg flyttet til Thailand.  Mange tanker vandret gjennom hodet, og jeg håper at mange kanskje forstår at det er ALDRI for sent å komme seg på beina igjen.  Vi kan miste alt, men vi bør helst ikke miste lysten på livet og klare å se fremover.

 

Mitt ordtak er at jeg kan drepes men ikke knuses.

 

A.H.#1603
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 551 Innlegg:

Thaiene utover i distriktene er skikkelig forbanna for tiden, for inntektene faller for de fleste.  Mesteparten rundt oss er småbønder, og deres inntekt er lavere da de får mindre for de varene de dyrker.  Thailandsk baht er jo sterk, så det er mulig at de rike som eksporterer ris, sukker, mais og annet må senke prisene.  Men de vil tjene det samme som før, og gjør det så enkelt at de betaler mindre for det bøndene dyrker.  Dette gjør jo at bøndene ikke handler like mye, og byggmestere og håndtverkere har og mindre å gjøre for det brukes det mye mindre penger på.

 

Men nå raser småbøndene her for inntekten blir enda lavere.  Det er kommet en ny avgift på sprøytemidlene de bruker, og det kommer oppå de 7% moms som er i Thailand.  Bøndene rundt her har reist i protest til amphur (rådhuset), og leverer lister med protester til landkontoret de tilhører.

 

Thaiene er tålmodige og liker ikke bråk og uro, men nå var det tydeligvis nok og folk samlet seg og leverte sine protester.

 

Det har murret lenge i det stille, og det snakkes litt i smug om at det kan bli bråk og protester i Bangkok der den rike eliten bor.  Nok er nok som de sier rundt her, men om det skjer noe vet ingen på nåværende tidspunkt.

 

A.H.#1604
PanGei

PanGei

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 5 156 Innlegg:
Skjønner at bønder reagerer negativt på nye avgifter. Egentlig burde disse sprøytemidlene forbys, men her er presset fra produsentene så kraftig at myndighetene har gitt etter. Da har det blitt nye avgifter i stedet i håp om å redusere bruken. Ser på TV hvordan bøndene går barfot på markene og sprøyter ut gifter. Mange blir syke av dette. Virker som folk ikke skjønner sammenhengen. Ellers når det gjelder egen økonomi så har mennesket en tendens til å handle kortsiktig, og da gir sikkert sprøytemidlene økt avling på kort sikt. Lang sikt har de liksom ikke råd til å tenke på - tragisk!

#1605
Lucifer

Lucifer

  Medlem

 • Medlemmer
 • 1 519 Innlegg:

Dyp respekt !


Støtter den kommentaren. 👍
Håper du får 20 år til Arild💪

#1606
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 551 Innlegg:

Vi kunne lese i går at bøndene i Phichit og Petchabun demonstrerer og sperrer veiene, så misnøyen og mindre netto inntekter har bøndene reagert på nå.

 

A.H. 


Dette innlegget har blitt redigert av Arild Holtet: 08 oktober 2019 - 03:34


#1607
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 551 Innlegg:

I dag er det pakking for den andre av årets turer til Bangkok. Vi har to faste turer til Bangkok hvert år, med både viktige ting, handling og ferie i Bangkok. Det er en by med både trykk, sjarm, kaos og stress, samt større og større trafikk kaos og forurensing. Så to til tre dager er nok, da vi med asthma merker forurensingen som ikke er så bra. Men artig er nå de to årlige turene.

 

Da blir det å bo på samme sted som turen til Bangkok i mai og oktober i fjor. Rusle rundt i de kjente soiene og spise både gatemat og på gode restauranter med vestlig mat. God mat fra en italiensk restaurant som vanlig, og forandring fryder heter det. Innom supermarkeder og Pantip Plaza som før, og tilbake til hotellet i en velfyldt tuk tuk drosjene som kommer raskt frem i en kaotisk trafikk.

 

A.H.

Vedlagt(e) fil(er)#1608
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 551 Innlegg:

Det bygges og fornyes rundt oss som de fleste steder i Thailand.  Landsbyen vi bor i er over dobbelt så stor som når jeg kom hit i sin tid.  Nå har vi mye vi ikke hadde før, og det gjør livet så mye enklere og mindre bilkjøring og forurensing av eksos.  Mye av det vi handler er fremdeles på det store markedet her, men 7-Eleven har det meste av det vi før måtte reise 35 eller 25 kilometer for å få.  Når vi samtidig har ATM med vår ban og en til, da ble alt plutselig så mye enklere.

 

Folk bygger nye hus og i det så er det noe nytt.  Før hadde ingen absolutt ingen gjerder rundt sine hus selv ikke ved hovedveiene.  De som bygger rett ovenfor vårt hus i vår lille soi, de har bygget både gjerde og porter så ingen kan se inn på tomta.  Naboene rister på hodet og lurer på hvorfor folk skal bo i ett "fengsel".  Alle de andre som etter hvert har fått gjerder og porter, de har enkle pene gjerde som de kan se hva som skjer utenfor huset.  Hunder og barn er skjermet for trafikken er mange mange ganger større enn før.  Både hunder og barn har blitt drept av gale mennesker, som kjører som svin og ofte er påvirket noe Thailand er "berømt" for.......

 

Så mange pene gjerder og porter har kommet opp, men der det er butikker ut mot hovedveiene er det ikke gjerder så folk kan parkere.

 

Landsbyen og livet er forandret, men fremdeles er det ett stille sted å bo.

 

A.H.

Vedlagt(e) fil(er)#1609
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 551 Innlegg:

I en vanlig dag i Thailand så der det mye ulykker på veiene og mennesker dør hver eneste dag.  I går var det min kone sin yngre kusine som lånte far sin bil, og det gikk heldigvis bra med henne men ikke med bilen.  Dårligste forsikring da de ikke har penger til en fulldekkende forsikring, og dette koster da de selv må betale alle utgifter på en skadet bil.

 

Noen skader det fikk hun og leppene ble knust, men heldigvis så ble ikke tennene ødelagt.  Tror ikke hun har førerkort, og hun var nok ikke helt edru da hun lånte far sin bil.  Litt vondt i bryste da hun smalt inn i rattet, for sikkerhetssele brukte hun selvfølgelig ikke.  

 

Hun kjørte rett av veien og rett inn i ett solid tre.  Noen mente hun måtte ha sovnet når hun kjørte, med det vet hun vist ikke selv.  Med sikkerhetsselen på så hadde hun kanskje ikke fått skader, men de hater denne tvangen med sikkerhetsselen.  Vi har ikke sett henne i dag, hun ligger og har fått i seg en pose med medisiner slik som det pleier å være.  Men lært noe av denne ulykken, det har hun nok ikke gjort.

 

 

A.H.

Vedlagt(e) fil(er)


Dette innlegget har blitt redigert av Arild Holtet: 05 desember 2019 - 06:27


#1610
Olav Seglem

Olav Seglem

  Medlem

 • Medlemmer
 • 2 308 Innlegg:

La henne betale, det er  nok den eneste lærdommen.

Samtidig nevne ved jevne mellomrom hvor mye penger hun hadde sparet dersom hun hadde vært edru og brukt sikkerhetssele.

Dersom du og din kone gjentar det 100 ganger glir kansje noe av det inn.

 

Selv om hun sikkert har mange gode unskyldninger for sin handlelmåte og i grunnet var det treet sin skyld som stod så nær veien :-)#1611
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 551 Innlegg:

En vanlig dag i Thailand er ikke som det var i Norge, men juletre det har vi og det er pyntet med lys og glitter i lange bånd.

 

Min blide runde lager skinkesteik slik hun har gjort i alle år etter huset var ferdig.  Det samme når vi bodde i det lille town house i Lam Narai.

 

Da Kan jeg bare ønske alle en RIKTIG god jul fra landsbygda og en liten landsby i Thailand.

 

A.H.

Vedlagt(e) fil(er)#1612
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 551 Innlegg:

Tidene forandrer seg og alt blir snart styrt av kun "smartmobilene".  Thaiene rund oss og i familien er ute på åkrene med innhøsting for tiden.  Min blide runde sin søster høster sukkerrør, og da har kona og en annen tante oppgaven med å ta seg av en liten gutt.  Men hvem som tar seg av gutten, det er en annen sak men barnepasser og en liten gutt er da i samme hengekøya.

 

Den som sover synder ikke sies det, så barnepika er en person HELT uten synd.  Sov godt og takk til moderne barnevakt.

 

A.H.#1613
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 551 Innlegg:

Tidene forandrer seg og alt blir snart styrt av kun "smartmobilene".  Thaiene rundt oss og i familien er ute på åkrene med innhøsting for tiden.  Min blide runde sin søster høster sukkerrør, og da har kona og en annen tante oppgaven med å ta seg av en liten gutt.  Men hvem som tar seg av gutten, det er en annen sak men barnepasser og en liten gutt er da i samme hengekøya.

 

Den som sover synder ikke sies det, så barnepika er en person HELT uten synd.  Sov godt og takk til moderne barnevakt.

 

A.H.

Vedlagt(e) fil(er)


Dette innlegget har blitt redigert av Arild Holtet: 15 januar 2020 - 09:45


#1614
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 24 551 Innlegg:

Nok en dag hører vi den triste, monotone men og vakre fiolinmusikken fylle landsbyen og "flyte" over åkrene. Ett menneske er død.

 

 

Denne uken som gikk døde det tre mennesker i vår lille landsby, og dessverre ett barn. En motorsykkel kjørte i alt for høy hastighet inne i landsbyen, og ett barn som gikk lit ut fra veikanten ble drept. Han som kjørte stakk av, og ingen så skiltet på motorsykkelen. Det dør rundt 12.000,- mennesker i året i Thailand, men det er KUN de som dør på stedet som politiet registrerer. De som dør av skadene senere kommer ikke med på denne statistikken. Alkohol og narkotikabruk er det meste av grunnen til ulykkene. Men uansett den som drepte ett barn her vi bor ble ikke tatt.

 

Fiolinmusikken driver med vinden og snart skal nok ett menneske brennes i tempelet her vi bor. Men før det så ligger den døde i en kiste på ett podie inne i huset, og mange mennesker i landsbyen kommer og støtter familien. De hjelper til med å lage mat, rydde og vaske opp alt når dagenes ritualer er over. Det er den faste rutine at alle i en familie gir 20 baht hver til familien som har mistet en av sine kjære. Dette er landsbyens egen "livsforsikring" som kommer inn. Som regel ligger den døde i sin kiste i hjemmet i 3 dager.

 

Når den døde skal kremeres i tempelet, så ligger kisten på ett kjøretøy, og ett kjøretøy med musikere spiller på veien til tempelet. I sakte tempo går prosesjonen til tempelet, mens musikken høres i landsbyen.

 

Når kisten kommer til tempelet, så går alle sammen med kisten og holder i den hvite hellige tråden. Det er denne så kjente hvite tråden som skal binde menneskene sammen. Når kisten går tre ganger rundt krematoriet, da går de mot sola og inn i "mørket". Når en ung gutt går inn i tempelet, da går de tre ganger rundt det bygget de skal lære om buddhismen, men da går de med solen og inn i "lyset" og livet. Dette tallet 3 er ett viktig tall som også går igjen når man hilser munkene og stryker blomster tre ganger på kisten den døde ligger i.

 

Vi har mistet tre naboer og venner denne uken, og vi er triste når røken stiger opp av pipa på tempelets krematorie. Trappetrinnene opp til kisten for å si adjø, de trinnene virker så mange i en så trist dag.

 

Livet går vidre for oss andre, men tankene de har vi. Men en ting som buddhismen sier er viktig. Når døden intreffer og man opplever NIRVANA, da er tiden med smerter over og smertene er borte.

 

Hvil i fred kjære venner, kanskje er det slik at vi igjen skal møtes.

 

A.H.

Vedlagt(e) fil(er)


Dette innlegget har blitt redigert av Arild Holtet: 20 januar 2020 - 07:32


Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: Thailand

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere