Gå til innhold

Foto

En vanlig dag i Thailand.

* * * * - 11 Stemmer

  • Vennligst logg inn for å svare
1560 svar til dette emnet

#1561
Arild Holtet

Arild Holtet

    Registrert Medlem

  • Medlemmer
  • 23 917 Innlegg:


Det er artig å følge med på hvordan thaiene bygger hus nå, og designet har forandret seg veldig mye.

 

Men huset har de ikke begynt med her, de bygger gjerde før de bygger huset.

 

Men gjengen som har jobbet på huset i vår soi, de er nesten ferdig med stolpene nå.  Det jeg vil kalle "råstolpene" er ferdig nå, og det er bare igjenn å pusse noen få stolper og dragere.  Litt artig den måten de finpusser stolpene på.  De tar å lager en sterk puss på alle fire hjørnene, slik at de etter det kan fylle puss i denne U-formen.

 

De har gjort inngangspartiet med en åpning der det kommer en gangport, samt en bred åpning der det blir en skyveport for biler etc.  De har og laget en åpning i den ene stolpen som de muligens vil ha lys i.  Men pussig nok lys bare inn mot huset.

 

En annen ting som de har gjort annerledes, det er å ha støttedragere med jevne mellomrom, slik at stolpene står stødig og ikke siger ut og blir skjeve.

 

Det blir en lang armering som er ferdig, og den er for det støpte underlaget for skyveporten.  Så en måned er gått, og de har da kommet ett stykke på vei denne gjengen på 4 til 6 arbeidsfolk.  Det skal vel fylles på mer jord, slik at de støttedragerene ikke kommer over bakken.

 

Selv om designet og huset blir annerledes, så er det forferdelige rotet og søppel over alt det samme som andre som bygger hus her.  Orden er ei det beste, og slik så jeg på ALLE byggeplasser i Bangkok også.

 

Vel da blir det artig å se fremgangen og hva som kommer etter gjerdestolpene er ferdige.

 

A.H.

Vedlagt(e) fil(er)Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: Thailand

1 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 1 gjester, 0 anonyme brukere