Gå til innhold

Foto

En vanlig dag i Thailand.

* * * * - 11 Stemmer

 • Please log in to reply
1382 replies to this topic

#1381
Olav Seglem

Olav Seglem

  Medlem

 • Medlemmer
 • 1 155 Innlegg:

Litt bedre m en etasje-da holder gardintrapp.
Og husk at lediggang er roten t så mangt :-)
Men har funnet ut at småfuglene og lager mye skitt--nar de er mange nok :-)
Plager,plager:-) :-)

#1382
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 21 407 Innlegg:

Mange har kanskje ofte forundret seg over thaiene, når de slutter i en godt betalt jobb og blir selgere av mat og annet.  Inntekten er ikke så stor, men det er den personlige gleden og friheten.  Jeg har snakket med mange av dem, og de liker ikke å bli "tvunget" inn i ett system.  At thaier elsker privat frihet er neppe noen overraskelse for utlendinger.  De vil åpne og stenge sin "butikk" når det passer dem selv.

 

Mobile selgere er det av alle typer.  Artig å se fullaste motorsykler med ganske så store lass.  Mange er de som lever av å reise fra marked til marked å selge mat og annet, og dette er selgere som smiler omkapp med sola.  De har sin fihet og de tjener til livets opphold og glade og fornøyde er de.

 

Mange er de som bare har mobile grillkjøkken som de dytter for hånd, og mye av maten selger de mens de er på vei til markedet eller markedsgata.  Noen bare dytter det mobile kjøkkenet til nærmeste gatehjørne.  De gjør det meste så enkelt som mulig.  Når fabrikker og firmaer stenger for kvelden, så stortrives thaiene med å reise til markedsgata for å spise.  Eller de tar med seg ferdig og utrolig god og billig mat hjem.  Det er ikke noen hokus pokus og flotte spisesteder, og ofte bare ristepper som rulles ut i gata eller på fortauet.  Jeg spiser sjelden sånne steder, da folk sitter i bilene og på sine motorsykler, og ekshausten pøses ut på maten som selges og spises der.  Men thaiene de henger seg ikke opp i slike bagateller, og koser seg i samlet flok med latter og glede.

 

Slik har jeg opplevd Thailand siden den første turen i 1997, og jeg flyttet hit for godt i 1999.  Jeg trives med dette enkle og glade livet, og savner ikke pene nydelige bord med lange hvite duker med sølvtøy, krystall og poreslen.  jeg har funnet det livet jeg håpet å finne, og her blir jeg nok så lenge jeg lever.  Ett liv blant enkle glade mennesker som ikke gjør ting vanskeligere enn nødvendig.

 

A.H.

Vedlagt(e) fil(er)#1383
Phay

Phay

  Medlem

 • Medlemmer
 • 21 149 Innlegg:
Joda, 12 år i Thailand, 17 år tilsammen i Asiatiske land, har bevist mang en gang ovenfor meg trangen til å starte noe, lage noe, selge noe, eller leie ut noe. Ikke alle kjenner til faktorer som skal til for å lykkes, og det blir litt for mange som kona til Atle, som underpriser varene, eller bytter bort. Byttehandelen er sterk på bygda, så for å ikke få det onde øyet på seg, skal man heller ikke være grådig, da blir man utstøtt.

Men optimismen er like høy hver gang man bretter opp armene og skal begynne med noe nytt.
jeg har ingenting å tape, bare alt å vinne!

Also tagged with one or more of these keywords: Thailand

0 Bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere