Gå til innhold

Foto

Skatteavtale Norge-

* * * * * 1 Stemmer

 • Vennligst logg inn for å svare
222 svar til dette emnet

#221
PanGei

PanGei

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 4 460 Innlegg:

En missforståelse her.  De jeg kjenner er alderspensjonister og skatter av 2 G til Norge og betaler ikke skatt av den inntekten.  Samt at de selvfølgelig oppgir de 2,2G de betaler av skatt til Thailand, og de overfører inntekten av 2,2 G til Thailand.  De andre 2G inntekt tar de ut med sitt norske Visakort og det er ikke overføring og skattbart til Thailand.  Så skattetrekket blir minimalt av den måten å gjøre det, og de har ikke meldt skatteutflytting kun utflytting og fast bosted i Thailand.

 

A.H.

Hei igjen!
Jeg stusset litt over tallene du presenterte, dvs at en person fikk utbetalt en pensjon tilsvarende 4,2G. 
Reglene er jo slik at ved beregning av pensjonspoeng så får en full uttelling for inntekt inntil 6G. For inntekt mellom 6G og 12G inngår bare 1/3 av inntekten.

Formelen for beregning av pensjonspoeng med inntekt inntil 6G er: Inntekt/G - 1. 

Er inntekten lik 6G, så blir pensjonspoengene: 6/1 - 1 = 5,00

 

Formelen for beregning av pensjonspoeng når inntekten er over 6G er: 3 + 1/3 * Inntekt/G. Inntekt over 12G regnes ikke med.

Er inntekten lik 12G, så blir pensjonspoengene: 3 + 1/3 * 12/1 = 7,00

 

Altså er 7,00 det høyeste poengtallet en kan oppnå. For å ha dette som gjennomsnittlig poengtall etter 40 år, så må inntekten i alle år minst ha vært lik 12G. 12G i 2010 tilsvarer 907.692, mens det i 2000 tilsvarte 589.080.

 

Reglene for beregning av pensjon er slik at med et gjennomsnittlig poengtall på 7,00, vil årlig utbetalt pensjon fra folketrygden være 4,0G. Når du i eksemplet oppgir en pensjon tilsvarende 4,2G, så er dette faktisk ikke mulig når det gjelder utbetaling fra NAV.

Eksemplet du viste til forutsetter da at personene du omtaler har pensjonsutbetalinger fra andre enn nav i tillegg til pensjonen fra nav, eller at de har tillegg fra nav utenom pensjon. Det er selvsagt mulig, men burde kanskje vært presisert da de som leser posten kan bli forledet i hva som er mulig å få utbetalt av alderspensjon fra nav.

 

Jeg vil formode at det bare er toppsjiktet av lønnsmottakere som har mulighet til å havne på så høyt poengtall, og disse er trolig så godt etablerte i Norge at svært få, om noen, befinner seg permanent i Thailand.  :smile:#222
Arild Holtet

Arild Holtet

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 21 990 Innlegg:

Vel, men uten at det foreligger andre forhold i saken så er det ikke slik at 2G gir null skatt i Norge.

Grensen for å slippe skatt er lavere og  man må søke om redusert skatt pga lav inntekt. Når lav inntekt skyldes at deler av inntekten beskattes i annet land vil en nok aldri få innvilget redusert skatt.

Som jeg skrev i forrige innlegg vil skatten av 2G i klasse 1 i Norge bli ca 9.500 i 2017. Er man i klasse 2 så vil skatten bli ca 6.000 kroner mindre.

Her mistenker jeg at du har blitt forledet av noen som skryter på seg løsninger som ikke finnes. Eller det er andre fradrag i saken som ikke er belyst.

 

Ellers er det jo slik at det de tar ut i Thailand med sitt Visakort egentlig også skal beskattes i Thailand. At det ikke skjer har utelukkende med dokumentasjon å gjøre. Om de ikke oppgir dette og Thailandske myndigheter ikke har andre informasjonskilder, ja da blir ikke uttakene beskattet i Thailand.

Hvis derimot dette med beskatning av utenlandske pensjonister i Thailand blir en viktige sak for Thailanske myndigheter, så er det fullt mulig å få innrapportert fra Norske banker uttak foretatt i Thailand - ref det jeg skrev om brev fra DnB. Kanskje vil også Thailandske banker kunne føre kontroll med slike uttak, hva vet jeg?

 

Hei igjen PanGel.

 

Når jeg skrev null skatt på pensjon, så er det selvfølgelig alderspensjon.  Uføretrygd med 2G skattes som lønn og er ikke pensjon.  Skatteberegning viser som på vedlegget at en alderspensjoniet med kun 2G og 187.272,- kroner i året ikke blir trukket skatt.  Gift eller ugift blir det samme.

 

https://www.smartepe...-pensjoner-2017

 

Ellers så er jeg som kanskje deg spent på hva som skjer med en eventuell ny skatteavtele.  Skatt når man er skatteutflyttet og bor i Thailand har jo sine regler som vedlegget under viser.  Synes kanskje det kan virke forvirrende på mange, selv om det sier det meste i klartekst.

 

http://www.skatteeta.../Land/Thailand/

 

Jeg tror kanskje at det blir forandringer i både skatteavtalen, og enkepensjonen i Norge som også våre koner faller innunder.

 

Forøvrig så har jeg litt under 4G i pensjon, men har forsørgertillegg for kona og vår felles sønn.  Bare så det er på det rene.

 

Vi får se hva som skjer PanGel, og hører du noe så kast deg på tastaturet og si i fra.  Kan godt hende du følger litt mer med enn meg, for jeg har jo min stesønn og min og konas felles sønn jeg følger med når det gjelder skoler.

 

Ha en hyggelig week end, og liker du vinteridrett og håndball, så regner jeg med du slapper av med det denne helgen.

 

A.H.

Vedlagt(e) fil(er)


Dette innlegget har blitt redigert av Arild Holtet: 16 desember 2017 - 10:15


#223
PanGei

PanGei

  Registrert Medlem

 • Medlemmer
 • 4 460 Innlegg:

Hei igjen PanGel.

 

Når jeg skrev null skatt på pensjon, så er det selvfølgelig alderspensjon.  Uføretrygd med 2G skattes som lønn og er ikke pensjon.  Skatteberegning viser som på vedlegget at en alderspensjoniet med kun 2G og 187.272,- kroner i året ikke blir trukket skatt.  Gift eller ugift blir det samme.

........

Ha en hyggelig week end, og liker du vinteridrett og håndball, så regner jeg med du slapper av med det denne helgen.

 

A.H.

Hei igjen!

Ja, det er korrekt at en uføretrygd tilsvarende 2G ikke vil utløse skatt i Norge. Hvis derimot det er en lønnsinntekt på 2G, så vil skatten i klasse 1 bli på 27.984 (vedkommende bor i Norge og skatter til Norge).

Det er riktig at uføretrygd beskattes som lønnsinntekt, men årsaken til at resultatet likevel blir så forskjellig er at uføretrygd gis skattefradrag på samme måte som pensjoner, mens lønnsinntekter ikke gis slikt skattefradrag.

 

Jeg liker jo å arbeide med slike ting siden jeg er lidenskapelig glad i tall og Excel regneark, hvor jeg lager mine egne modeller blant annet for beregning av skatter, men også mye annet.

Nå når statsbudsjettet blir ferdig, blir det å legge inn nye satser i skatteberegningen for 2018.

Folk har ulike interesser. Noen maler eller snekrer, mens jeg leker med regneark :).

 

Ellers er jeg som de fleste nordmenn interessert i vintersport og håndball. Har abonnement på norske TV-kanaler via ntv, så jeg får sett alt jeg orker. I dag har det vært svært så hyggelig på de fleste arenaer og i morgen er det finale i håndball-vm. Den kampen går heldigvis ikke så sent - gleder meg! :)

 

Ha en fortsatt god helg!Også merket med et eller flere av disse nøkkelordene: Filippinene

0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere