Gå til innhold

Asiaforum.no er tilgjengelig for alle, men for å benytte seg av en rekke tjenester på forumet kreves det medlemskap, noe som er helt gratis. Når du registerer deg for medlemskap er det viktig at du oppgir en gyldig e-postadresse, da du ikke vil bli medlem før du har klikket på en lenke i en epost som vil bli sendt den oppgitte e-postadressen. Etter at du er blitt medlem kan du velge å ikke ha din epostadresse synlig for andre ved å krysse av for dette i din profil.

Du kan velge å ha en avatar (et lite bilde) som "identifiserer deg" på forumet, avateren velger du fra et avatargalleri i forumet eller laster opp din egen. En signatur som vises under alle innlegg du skriver kan også legges til, men den må ikke være for langt og ikke inneholde elementer som kan virke støtende. Administrator fjerner uten varsel avatarer og signaturer som virker støtende eller bryter med forumets regler.

1. Tolk andres innlegg i beste mening.
Forsøk å forstå hva de andre mener og tolk det i beste mening. Virker et innlegg meningsløst, provoserende eller idiotisk? Les det to ganger til, med pauser mellom. Post så et spørsmål hvor du forsøker å finne ut hva den andre egentlig mener. Forsøk å se helheten i det andre skriver. Klarer du å finne en setning eller to som du kan henge deg opp i og motsi kraftig? Ikke gjør det! Regn med at ikke alt har blitt lest gjennom mange ganger før det ble postet, og det er mulighet for at folk skriver feil eller uklart.

2. Ikke bruk sarkasme og ironi i seriøse debatter
Det du selv oppfatter som en uskyldig spøk, kan og vil bli misforstått av folk du ikke kjenner. Hvis en annen person reagerer negativt på dine forsøk på humor, er det fullt mulig du faktisk ikke er morsom - bare irriterende.

3. Ikke legg ord i munnen på folk, og ikke stemple dem for deres meninger.
Du kjenner dine egne meninger, men ikke andres. Er du sikker på at den som poster er en slik eller sånn person, og helt sikkert mener dette? Det kan du ikke vite noe om. Ikke uttal deg om hva andre personer mener; spør, og la dem fortelle selv.

4. Bare post i en debatt om du har noe å bidra med.
Ha respekt for andres debatter. Er noen i gang med å diskutere på en teit måte? Du er ikke nødt å være med på debatten, og hvis du blander deg inn, er sjansen stor for at du gjør ting enda verre, spesielt hvis følelsene er i kok. Er noen i gang med å diskutere noe du syns er et ikke-tema, eller meningsløst? La dem gjøre det; du vinner ingenting ved å hindre dem, og kan heller bruke energien din på å diskutere noe du selv mener er meningsfylt.

5. Unngå billig retorikk.
Kan du sette noens synspunkter på spissen, og få dem til å virke tåpelige? Kan du vrenge på ordene noen har postet, for å få dem til å virke meningsløse? Kan du få det til å se ut som noen motsier seg selv? Kan du få noen til å virke tåpelig, underlegen, dum eller usammenhengende? Ikke gjør det. Det eneste du vinner, er en uvenn. Og det du taper, er muligheten for å forstå den andre.

6. Norsk lov og upassende innhold.
Leter du etter informasjon om kjøp av narkotika eller prostituerte? Da er du kommet til feil forum og vi oppfordrer deg til å lete videre etter ett forum som dekker dine behov. Alle innlegg som reklamerer, oppfordrer, tipser om hvor man finner slikt med mer vil bli slettet uten varsel og forfatteren risikerer utestengelse. Det samme gjelder innlegg som strider mot norsk lov, er upassende eller kontaktannonser (dette selv om de er seriøst ment).

7. Hold deg til tema.
Følg tema, ikke strømmen. Skal du poste en melding, les det første innlegget i tråden for å se hva den handler om. Vær saklig, og ikke trekk inn irrelevante momenter. Har du lyst å poste bare for moro skyld? Post i "Loungen". Har du lyst å skifte emne? Lag en ny tråd.

8. Post i rett underforum.
Hvert forum fokuserer på ett emne, les beskrivelsen av forumet. Tema som ikke passer noe annet sted postes i "Loungen".

9. Unngå interne referanse med kjente.
Kjenner du noen av de andre på forumet? Det er bra; alltid fint med kjente. Men husk at ikke alle andre kjenner dem, og kun de færreste deler deres erfaringer. Unngå internhumor, og forsøk å ikke snakke for mye om erfaringer dere har sammen, med mindre det har relevanse til tema og gjøres fortåelig for andre. Har du behov for å ta en privat diskusjon med en bekjent, benytt PM (Private Meldinger) til dette formålet.

10. Ikke start nye tråder om emner som allerede debatteres.
Ikke post samme innlegg mer enn èn gang. Dersom samme debatt foregår i flere tråder eller flere fora blir det lett forvirrende og lite sammenhengene, resultatet blir som regel at begge trådene mister mange gode poenger.

11. Ingen personangrep.
Personangrep hører ikke hjemme i en seriøs diskusjon. Du må gjerne være uenig med andre, men gå etter ballen, ikke spilleren.

12. Følg vanlige normer for folkeskikk og god oppførsel.
Selv om debattene ikke foregår ansikt til ansikt, husk at det er mennesker av kjøtt og blod du diskuterer med. Hvis du lurer på om du er over grensen for det akseptable, spør deg selv: Hadde folk synes det var greit om jeg sa dette ansikt til ansikt? Hvis svaret er nei; ikke post, eller si noe annet.

13. Politikk og religion.
Asiaforum er politisk uavhengig.
Diskusjoner omkring tema som omhandler historiske, politiske og samfunnsmessige forhold i Asia er tillatt innenfor noen begrensinger. Hetsende og nedsettende innlegg om samfunnsgrupper, folkeslag eller religioner godtas ikke under noen omstendighet.

Tråder som omhandler disse temaene skal fortrinnsvis postes i forumene med navn "Samfunn og politikk" og ikke andre steder på forumet. Unntak kan gjøres for aktuelle nyheter.

Det godtas unntaksvis tråder som også omhandler norske politiske forhold. Det kan være aktuelt dersom temaet tar opp problemstillinger i forbindelse med å bo og reise til Asia, eller har innvirkning for visumsøknader o.l i Norge eller Asia.

14. Stemmer ikke informasjonen du finner her?
Ikke følg ett råd fra forumet helt uten videre, da risikerer du å finne deg selv med skjegget i postkassa. Våre medlemmer har til sammen enorm kompetanse på Asia, men medlemmene er selv ansvarlige for innholdet i deres innlegg og vi garanterer ikke for riktigheten i enkeltinnlegg. Så benytte rådene du får her, men undersøk gjerne videre med ambassader, i reiselitteratur for å være helt sikker.

15. Rydding i forumet.
Vi er et stort forum og det er naturlig at det vil bli skrevet litt tull innimellom, da fortrinnsvis i "Loungen". Derfor vil det foretas rutinemessig opprydding i forumene ved behov. Opprydningen vil i hovedsak bli utført av administrator og under oppryddingen vil det ikke sendes beskjed til de parter som har postet innleggene. Det vil bli altfor tidkrevende, og administrator har heldigvis et liv utenom forumet.

16. Lenker i forumet.
Det kan legges ut reiserelaterte lenker, eller lenker som har betydning for innholdet i innlegget så lenge de ikke bryter med forumreglene. Det tillates ikke at man legger ut lenker med det formål å annonsere for egen virksomhet, uten at man har kjøpt annonseplass. Man kan kjøpe annonseplass ved å gå til denne siden.

17. Innlegg eller bilder i forumet fra media eller andre nettsteder.
Det er ikke tillatt å poste hele reportasjer fra media eller andre nettsider. Ser du en nyhet som har interesse for andre kan den legges ut som innlegg under "Nyheter fra media", men da kun med deler av reportasjen, og så en lenke til selve repotasjen. Har du funnet et flott bilde fra media eller andre nettsteder du føler må med i innlegget for å illustrere noe, kan du lenke det bildet så lenge du oppgir kilde i selve innlegget.

18. Gjør innleggene leselige.
Overdrevn bruk av store bokstaver, farger, smilies og annet dill-dall gjør at leseropplevelsen blir heller dårlig. Legg gjerne til en smilies for å uttrykke deg, store bokstaver der det er nødvendig også videre, men ikke la innleggene dine se ut som dårlig pyntede juletrær. Utrops- og spørsmålstegn må gjerne brukes men har du et spørsmål blir det ikke viktigere om du har fem spørsmålstegn i stedet for ett som er det normale. Så bruk utrops- og spørsmålstegn med måte.

19. Benytt søkefunksjonen.
Vi har en utmerket søkefunksjon som bør benyttes dersom du søker etter informasjon. For vi har så mange innlegg at vi med stor sannsynlighet har diskutert det du lurer på tidligere. Dersom informasjonen er foreldet kan du enkelt legge til en ny post i tråden og våre medlemmer vil gjøre sitt beste for å komme med oppdatert informasjon.

20. Moderatorer.
Moderatorene er voksne og fornuftige mennesker som ofrer av sin tid for å gjøre din opplevelse av forumet bedre. Endrer, stenger eller sletter de en tråd har det en grunn. De har samme mulighet som administrator til å redigere ett innlegg dersom det er snakk om grove brudd på forumreglene.

Moderatorene kan selvfølgelig opptre som alle andre medlemmer i forhold til å diskutere og komme med innlegg, uten at det blir tolket som innlegg som følge av deres moderatorrolle.

Hetsing og uthenging av moderatorer er ikke tillatt, har du en velbegrunnet klage med saklige argumenter så send den til gjeldende moderator eller administrator. Er du frustrert over noe du mener er feil, er det lurt å vente 10 minutter før du begynner å skrive slik at du skriver i beherskede vendinger.

21. Brudd på forumreglene.
Brudd på forumreglene vil møtes med forskjellige typer reaksjoner. Det vil gå fra advarsel via PM til utestengelse fra forumet for en periode. Ved gjentatte brudd på forumreglene kan det føre til varig utestengelse. Vi logger alle IP-adresser og utestengelse vil bety at brukernavn, e-postadresse og IP adresse vil bli sperret. Forsøk på å registrere seg på nytt etter midlertidig utestengelse vil føre til varig utestengelse. Det er selvsagt ikke hyggelig å måtte sende ut advarsler eller utestenge medlemmer, og det bør heller ikke være nødvendig da vi har klare forumsregler. Hold din sti ren så er ikke dette punktet noe å tenke på.

Dersom du som medlem opplever brudd på retningslinjene kan du ta kontakt med en av moderatorene eller administrator på PM, som vil undersøke saken og gjøre sitt for å løse problemet.

22. Opphør av medlemskap.
Det er selvsagt leit om et medlem velger å forlate forumet, men om man velger å gjøre det respekteres selvsagt det fullt ut. Men det gjøres oppmerksom på at innleggene som er skrevet ikke kan kreves, eller vil bli, slettet, det samme gjelder for bilder og lenker. Dette da det vil skape forvirring og hull i trådene samt gjøre fotoalbumet og lenkedatabasen ufullstendig. Medlemskap kan derfor ikke slettes, men man kan selv velge å ta bort personlig informasjon samt ta bort haken for å motta informasjon fra Asiaforum.no fra sin profil.

23. Piratkopiering.
Direkte lenking til opphavsrettslig beskyttet materiale som bryter med norsk lovverk tillates ikke. Man kan derimot diskutere teknologien, programvaren og alt som omfatter P2P-fildeling.

24. Gjeldene regler
Medlemmene forplikter seg til å gjøre seg kjent med og følge de til enhver tid gjeldene forumsregler på Asiaforum.no.

Forumreglene er skrevet, og oppsettet utarbeide av Asiaforum.no. Kopiering av disse forumreglene er IKKE tillatt uten avtale.

Siste fra ikke-asiarelatert

165 aktive bruker(e)

  • 161 gjester, 1 anonyme brukere

Statistikk

  • Tråder: 35325
  • Poster: 681370
  • Medlemmer: 10036
  • Nyeste medlem: adsense

Annonse

Aktuelle reisebrev

Bokanmeldelser

Valutakurser, siste 365 dager

 SisteToppBunn