Gå til innhold

- - - - -

Slik unngår du å bli matforgiftet


Det verste som kan skje når du er på reise eller ferie, det er å bli syk. De aller fleste som blir syke når de er på reise, de blir matforgifta. Når man blir matforgifta så er grunnen helt enkelt at man har fått i seg mat med bakterier som har produsert giftstoffer som kroppen magesekken eller tarmen ikke tåler. Ifølge NHI så skyldes matforgiftning i de aller fleste tilfeller oppbevaring av mat eller at man ikke er varmet opp nok.


Når man er på på ferie så kan det være vanskelig å vite hvordan maten har blitt oppbevart eller hvordan den er blitt varmet opp, men det finnes noen forhåndsregler du kan følge for å prøve å unngå at man blir rammet av matforgiftning.

1. Gjør research før du spiser

Ofte så er det slik at steder hvor man blir matforgiftet, ofte har et rykte på seg for dette. Det kan derfor være litt greit å gjøre noen raske søk på Google før man spiser. Hvis et sted er veldig populært eller motsatt så burde det være en klar indikator for deg. Hvis du bor på et hotell eller hostel så kan du også sjekke hvilke steder de anbefaler.

2. Spis der de lokale spiser

Dette er et tips som går igjen flere steder. Det er nok delvis riktig, men viktig å påpeke at de kan ha en annen "mage" enn deg. Samtidig så er det slik at steder der det er mye trafikk med folk vil naturlig nok ha veldig fersk mat.

3. Antibac og våtservietter

Du kan aldri vaske hendene dine for mye når du er på reise. Kjøp noen små flasker med det som heter "Rene Hender". Det kan være greit å bruke dette før du skal spise, etter du har vært på do og andre steder hvor man kanskje er litt uforsiktig.

4. Vann

Vann er en av de vanligste kildene til sykdom. Det er heldigvis en veldig enkel måte å unngå dette på, sørg for å kjøpe vann fra trygge steder og se til at de er forseglet. Man bør være veldig var på hvor man kjøper vann, det kan være noen "forfalsker" vannet. Tipset ang vann gjelder selvfølgelig isbiter også. Er man ute på en bar så dropp drinker med isbiter og lignende.

5. Dropp iskrem

Når man er på ferie spesielt på varme steder og med barn så kan en is friste, men iskrem er nemlig en meget vanlig kilde til nettopp matforgiftning. Så dersom man er på reise og man ønsker å unngå å bli syk så bør man styre unna is, både i form av melk og vann.

6. Melkefritt

Melkeprodukter kan gå bra og det kan gå dårlig. Så dersom du ønsker å unngå å bli matforgifta så kan det være greit å droppe melken. Melk inneholder levende bakterier som kan slå veldig feil ut og det er der risikoen rundt melk er.

7. Frukt med skall er knall

Når man leser punktene ovenfor så syntes man kanskje det virker veldig kjedelig men du kan trygt spise frukt med skall. Bananer og appelsiner er trygt!

8. Forseglet snacks

Pakker med snacks som er laget på fabrikk er normalt sett mye tryggere enn alt annet. Så kjøp et lite lager av dette og ha i sekken. Så slipper man å gjøre noen dumme valg når man blir sulten.


Oppsummert så gjelder det å være forsiktig når man er i et annet land uten at det styrer ferien eller reisen helt. Det er heller ikke farlig for de aller fleste å bli matforgifta, men det beste er jo selvfølgelig å unngå dette.
0 Comments

Siste fra ikke-asiarelatert

160 aktive bruker(e)

  • 159 gjester, 0 anonyme brukere

Statistikk

  • Tråder: 35322
  • Poster: 681054
  • Medlemmer: 10036
  • Nyeste medlem: adsense

Vennelisten

  • None of your friends are currently online

Kalender

Annonse

Aktuelle reisebrev

Annonser