Gå til innhold

- - - - -

Slik finner du de billigste flybillettene


For å forstå hvordan man får billige flybilletter så må man forstå flyselskapet og hvordan de operer. Når de «planlegger» en rute til f.eks Florida så er de nødt til å tjene en vis sum for å tjene penger. Da kunne man kanskje tenkt at man kunne laget en pris å delt denne på antall flyseter, så hadde man fått en pris. Dette fungerer ikke like godt i praksis av flere årsaker:

Flyselskapet er ikke garantert å selge alle setene sine
Pris på drivstoff og valutakurser endrer seg

Derfor er priser på flybilletter ganske dynamiske og det kan være umulig å «time» for å få riktig pris. Heldigvis så er det en del ting du kan gjøre for å prøve å få en billigst mulig flybillett som overhodet mulig:

1. Bestill tidlig

Når flyselskapene legger ut flybilletter så har de nesten alltid et lite antall flybilletter i den billige klassen. Desto tidligere du er, desto større sjanse er det for at du får en av de billigste billettene.

2. Se på alternative ruter og «mix» flyselskaper

Hvis du skal på lenger flyvninger som f.eks til Kina, Thailand eller Singapore da kan det være billigere å «mikse» flybilletter. Dersom man skal reise langt med flere stopp så hender det at prisene blir ekstremt høye. Grunnen til det kan være at ikke er noe ledig i de lave prisklassene på en eller flere deler av turen, da er reglen slik at hele billetten som regel blir priset til høyeste klasse. Da kan det være penger å tjene på å f.eks dele opp turen til Kina slik at man benytter to forskjellige flyselskap. Hvis man f.eks skal fly til Kina så kunne man flydd:

Norwegian til London
British Airways fra London til Kina

Da kan man få en billigere pris enn man hadde f.eks fått med SAS eller en annen aktør. Ulempen med denne løsningen er at man må sjekke inn på nytt i London. I tillegg hvis det er forsinkelser så man mister flighten fra London så har man ingen rettigheter i forhold til hvis du hadde bestilt hele reise med British Airways.

3. Sammenlign alltid priser

Det er veldig stor forskjell på priser på flybilletter, det kan derfor være lurt å gjøre grundige undersøkelser før man bestiller. Sjekk ut sider som Expedia, Skyscanner og lignende. Sjekk også priser hos flyselskapene selv også, det kan være rabatter og lignende som man ikke finner andre steder.

4. Bruk bonusprogrammene

Både Norwegian, Wideroe og SAS har bonuspoeng som du kan tjene opp via bruk av kredittkort og kjøp hos partnere. Disse poengene her kan gjøre reisen din gratis eller mye billigere enn normal pris. Dersom du skal ta i bruk kredittkortene, så krever dette disiplin slik at man betaler regningen i god tid.

5. Baggasje og regler

Det er ikke få nordmenn som har kjøpt veldig rimelige billetter på nett og så møtt opp med en koffert for mye. Da har ofte disse «billig billettene» en regel om at man må betale ekstra for denne baggasjen, da kan plutselig vinningen gå opp i spinningen. Hva prisen er her varierer noe, men det er som regel billigst å kjøpe baggasje på nett.

6. Velg et annet reisemønster enn resten av flokken

Prisene på flybilletter går opp når etterspørselen er stort, det vil derfor være høye priser i juli og desember. Hvis du velger å reise utenfor disse tidsperiodene så vil det garantert spare deg penger på både fly og hotell.

Vi avslutter med å si at pris ikke er alt, det er viktig å være trygg. Det er ikke et problem i den vestlige verden men hver forsiktig i din jakt på billige flybilletter.


2 Comments

Siste fra ikke-asiarelatert

142 aktive bruker(e)

  • 142 gjester, 0 anonyme brukere
  • Google,
  • Bing

Statistikk

  • Tråder: 35325
  • Poster: 681409
  • Medlemmer: 10036
  • Nyeste medlem: adsense

Vennelisten

  • None of your friends are currently online

Kalender

Annonse

Aktuelle reisebrev

Annonser