Gå til innhold

- - - - -

Reisetips for de lengste flyturene


Helt siden det første passasjerflyet letta tidlig på 1900 tallet så har det vært stas å fly for folk flest. Med tiden har flybillettene har blitt billigere og flyturene lenger enn de var tidligere. Hvis man ikke har råd til å reise på business class så kan de lange flyturene være utfordrende både for kroppen og hodet.

1. Snacks/drikke

Det er noe som heter "uten mat og drikke, duger helten ikke". Dette gjelder selvfølgelig i luften. Flyselskap vil jo gjerne at du kjøper av dem, men vår erfaring er at det er bedre å ha med seg litt. Dette må kjøpes etter sikkerhetskontrollen, der har man normalt et ganske godt tilbud av varer. Kjøp noe som gir energi og gjerne vann som drikke. Husk at du bør ta hensyn til dine medpassasjerer her, så kanskje droppe mat som lager lyd, gass eller lukter spesielt.

2. Komfortable klær

Ta på deg klær som er komfortable, men samtidig ser ordentlig ut. Man ønsker ikke å se "shabby" ut når man skal fly. Det kan også være fint å pakke et skift med klær dersom reisen er lang.

3. Strøm

Hvis man skal fly langt så er det greit å ha nok strøm til alt ønsker å benytte på flighten. Nå finnes det heldigvis rimelige batteribanker som man kan ta med på flyet. Disse kan holde nettbrettet, hodetelefoner eller telefon levende hele flyturen.

4. Headset

De aller fleste flyselskaper deler ut hodetelefoner til alle reisende. Kvaliteten på disse er forståelig nok ikke særlig godt. Et par gode hodetelefoner kan redde deg fra babyer, skravling og hosting fra medpassasjerer. Hvis du ikke har et par hodetelefoner i dag så kan det være lurt å velge et som ikke avgir mye lyd når du spiller. Man kan også velge et par hodetelefoner som har støyreduksjon, men da må man naturlig nok betale mer.

5. Nakkepute & øyebind

Veldig mange ler av de som kommer med nakkepute på fly, men det bedrer faktisk komforten vesentlig. Det samme gjelder øyebind, da spiller det ingen rolle hvor mye lys det er i flyet.

6. Tannbørste & tannpasta

Når man flyr langt så er det utrolig hvor godt og forfriskende med en tannpuss før man lander. Det er også behagelig for andre mennesker man mot formodning skulle møte på sin reise. Man kommer normalt igjennom sikkerhetskontroller med tannpasta.

7. Loungetilgang

Ofte når man flyr langt, spesielt fra Norge så har man gjerne minst et stopp. Hvis man på forhånd kjøper loungetilgang så kan man få i seg mat,få seg en dusj og kanskje en liten hvil. Prisen på dette varierer veldig og enkelte flyselskap lar deg kjøpe tilgangen når du bestiller billett.

8. Ta med en bok eller et magasin
Selv om man har nettbrett, så er det greit å begrense det noe. Da kan det være utrolig godt for øynene å ha med en god bok eller et magasin.

9. Våtservietter og antibac

En liten pakke med våtservietter og antibac er veldig fint. Når man er på fly over 4 timer så er det utrolig hvor mange som f.eks besøker toaletter og lignende. Da er det greit å ha en enkel måte å fjerne bakterier og rense hendene.


0 Comments

Siste fra ikke-asiarelatert

140 aktive bruker(e)

  • 137 gjester, 0 anonyme brukere

Statistikk

  • Tråder: 35325
  • Poster: 681409
  • Medlemmer: 10036
  • Nyeste medlem: adsense

Vennelisten

  • None of your friends are currently online

Kalender

Annonse

Aktuelle reisebrev

Annonser