Gå til innhold

- - - - -

Hong Kong - Slik reiser du på budsjett


Hong Kong er en ganske kostbar by å være turist i, men med de riktige forberedelsene så trenger det ikke å bli veldig dyrt. Det er ikke den letteste byen å oppleve på budsjett, men det er fult ut mulig. Hong Kong er kanskje en av mest vestlige byene i Asia og dette påvirker prisene på mat, attraksjoner og hotell. Samtidig så gjør denne merkelige blandingen av kulturer Hong Kong til et fantastisk sted.

Vi har laget guiden til deg som ønsker å oppleve Hong Kong på budsjett.

1. Fly

Man skulle tro at det å fly rundt halve jordkloden ville kostet mye penger, men det er faktisk ikke tilfellet. Hvis man bestiller flybilletter litt tid i forveien så kan man reise t/r for 5900,- kroner fra Oslo med SAS. Man kan få noe billigere billett via London eller andre steder men da blir det ikke en gjennomgående reise, besparelsen er minimal.

2. Hotell

I Hong Kong så er ikke ordinære hotellrom like kostbart som f.eks i Oslo, men de er heller ikke billige. Man kan få seg et hotellrom fra rundt 300,- kroner, men det er på den lave skalaen. Hvis man går opp til rundt 800,- kroner så får man et greit hotellrom med god standard.

3. Mat

Mat er ikke veldig kostbart i Hong Kong, men sammenlignet med andre byer i Asia så er det kostbart. Man må regne med mellom 200,- og 300,- per dag for å være god og mett. Det er nok muligere å få ennå lavere pris på mat, men man skal jo være trygg.

4. Attraksjoner

Hong Kong er laget for turister og det er få helt gratis attraksjoner i Hong Kong. Attraksjonene koster normalt mellom 100-300 kroner i inngangspris, da kan det være inkludert en drink eller en liten matbit. En av de beste attraksjonene i Hong Kong er heldigvis gratis, det store lysshowet som skjer hver dag klokken 20:00.

5. Shopping

Når man er på reise så må man ta med noen minner hjem. Hong Kong er et shoppe mekka, men det er ikke billig over alt. Hvis du er på jakt etter suvenirer, så er Temple Street Night Market stedet for deg. Hvis du ønsker å kjøpe billige merkeklær så kan et besøk til Granville Road være tingen, her finner du flere Outlets med kjente merkevarer.

6. Transport

Den enkleste og billigste måten å komme seg rundt i Hong Kong er med offentlig transport. Du kjøper et kort som heter «Octopus Card», da kan du reise rundt på alt i fra båter til busser.

Når man reiser på budsjett så er det viktig at man planlegger og forbereder dagene sine på forhånd. Husk alltid å ha med litt ekstra i lommeboken til uforutsette hendelser.


0 Comments

Siste fra ikke-asiarelatert

142 aktive bruker(e)

  • 142 gjester, 0 anonyme brukere
  • Google,
  • Bing

Statistikk

  • Tråder: 35325
  • Poster: 681409
  • Medlemmer: 10036
  • Nyeste medlem: adsense

Vennelisten

  • None of your friends are currently online

Kalender

Annonse

Aktuelle reisebrev

Annonser