Gå til innhold

- - - - -

Disse reisevaksinene trenger du ihvertfall


Det å reise er spennende men det er noen risikoer ved å reise som man bør gjøre sitt beste for eliminere før avreise. Når man skal ut å reise så trenger man i mange tilfeller noen vaksiner, litt avhengig av hvor du skal reise.

Det finnes noen vaksiner som du burde ha, uansett hvor du skal reise og så finnes det noen vaksiner som er veldig avhengig av hvilken destinasjon du skal til. F.eks så er det forskjell på hvilke vaksiner du trenger når du skal ut å reise i Asia, fra land til land. Grunnen til dette at sykdomsutbredelse og vaksinasjonsprogrammer varierer fra land til land.

I Norge så har vi et veldig godt vaksinasjonsprogram og helsevesen. I land hvor dette ikke er på samme nivå så er risikoen for smitte ennå høyere. I andre land så krever de at du er vaksinert for spesielle sykdommer før du får slippe inn i landet. Det er derfor veldig viktig at du sjekker hvilke vaksiner du har i ditt vaksinekort og hvilke du trenger før du reiser.

Nedenfor har vi listet opp de vanligste vaksinene man trenger når man skal ut å reise:

Difteri og tetanusvaksine

Forekomsten av sykdommen er ikke vanlig for hverken reisende eller turister men det er anbefalt at man har denne vaksinen uansett hvor du skal reise. Dersom det er mer enn 10 år siden sist du tok den så er det anbefalt du tar kontakt med ditt vaksinasjonskontor for litt påfyll.

MMR vaksine

MMR er vaksinen mot meslinger, kusma og røde hunder. Meslinger er fortsatt svært utbredt i verden og det anbefales at man er vaksinert mot dette. De aller fleste nordmenn født etter 1960 har fått denne vaksinen. Man bør alltid sjekke at man har fått denne vaksinen.

Vaksine mot hjernehinnebetennelse

Når man skal ut å reise så kan det være greit å vaksinere seg mot hjernhinnebetennelse. Denne vaksinen varer i 5 år og gjelder for meningokokk A, C,W og Y i en og samme dose.

Hepatitt A

Hepatitt A er svært vanlig, spesielt i Asia. Dersom man ikke er vaksinert så anbefaler FHI at man gjør dette. Om man skal reise i Asia så er dette en definitiv vaksine du trenger før du reiser.

Dersom du planlegger noen spesielle aktiviteter på reise. Det være seg at du skal jobbe med syke personer eller at du anser det som sannsynlig at du kan ha ubeskyttet sex. Da anbefaler vi at du tar direkte kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for å få informasjonen du trenger. Artikkelen er skrevet på bakgrunn av informasjon fra FHI. Her må man følge rådene til FHI, disse rådene kan endres på grunn av utbrudd og lignende. Ta derfor aldri vaksineråd for gitt som du leser her. Sjekk alltid de ferskeste rådene på FHI sine nettsider.


0 Comments

Siste fra ikke-asiarelatert

217 aktive bruker(e)

  • 214 gjester, 0 anonyme brukere

Statistikk

  • Tråder: 35322
  • Poster: 681053
  • Medlemmer: 10036
  • Nyeste medlem: adsense

Vennelisten

  • None of your friends are currently online

Kalender

Annonse

Aktuelle reisebrev

Annonser