Gå til innhold

- - - - -

10 funfacts om Thailand


Thailand er et stort og spennende land, vi har samlet sammen 10 ting du kanskje ikke viste fra før.

1. Thailand het noe annet helt frem til 1939!

Helt frem til 1939 het Thailand «Siam» og så ble det skiftet tilbake til Siam i 1944. Det ble stemt og vedtatt at de skulle endre navn i 1949 tilbake til Thailand. Grunnen var Luang Phibulsonggram som under andre verdenskrig var alliert med Japan.

2. «Siamesiske tvillinger» kommer fra Thailand

Det var to brødre som bodde i datidens Siam (Thailand) som het Chang og Eg Bunker. Disse var vokst inn i hverandre fra livet og opp.

3. Thailand har dødelig maneter

Maneten som på engelsk kalles «box jellyfish» finnes i Thailand og kan være dødelig for mennesker.Det er heldigvis ikke veldig mange som dør av dette, så du trenger ikke å få hetta.

4. Verdens mest besøkte by ligger i Thailand

Bangkok var i 2016 og 2017 verdens mest besøkte by. Thailand er naturligvis også et av de mest besøkte landene i verden.

5. Ikke ta en tatovering under beltestedet i Thailand

Desto lenger ned fra hodet du tar tatovering i Thailand, desto mer respektløst er det for lokalbefolkningen. Unngå også å ta en tatovering av en Buddha.

6. Thailand eksporterer orkideer til hele verden

Ikke bare eksporterer de orkideer , de eksporterer aller mest i hele verden.

7. Thailand har pyton slanger

Thailand er hjemlandet til pytonslangene. Du kommer mest sannsynlig ikke til.å se noen, men det er vist et problem at de sniker seg inn i hager. Dersom du blir fristet av å ta et bilde med en pytonslange på gaten så bør du være veldig forsiktig, dette er ulovlig og du kan få en bot.

8. Det finnes ville elefanter i Thailand

På begynnelsen av 1900 tallet var det omtrent 300 000 elefanter i Thailand. Nå er tallet 6000, kun 3000 av disse lever i det fri. Det finnes i dag veldig mange parker og prosjekter som jobber mot å bevare de gjenværende elefantene.

9. Prostitusjon er ulovlig i Thailand

Prostitusjon ble gjort ulovlig i 1960, til tross for dette så eksisterer det i dag flere steder som kan minne om «red light» områder.

10. Ikke tråkk på en baht

Den thailandske kongen er avbildet på pengene de bruker i Thailand. Det er derfor ulovlig å tråkke på penger. Så ser du en baht, ta den opp!


0 Comments

Siste fra ikke-asiarelatert

142 aktive bruker(e)

  • 142 gjester, 0 anonyme brukere
  • Google,
  • Bing

Statistikk

  • Tråder: 35325
  • Poster: 681409
  • Medlemmer: 10036
  • Nyeste medlem: adsense

Vennelisten

  • None of your friends are currently online

Kalender

Annonse

Aktuelle reisebrev

Annonser